Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Βενιζέλος ομολογεί: ξεπουλιέται το Αιγαίο, έπεται συμφωνία στην Κύπρο!

Ο Βενιζέλος ομολογεί: ξεπουλιέται το Αιγαίο, έπεται συμφωνία στην Κύπρο!

Ενδεικτική του πνεύματος ενδοτικότητας και ραγιαδισμού είναι η συνέντευξη που παραχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βενιζέλος στην τουρκική εφημερίδα Sabah. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε το στίγμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ομολογώντας εμμέσως πλην σαφώς, πως έχουν επέλθει συμφωνίες στην πλειοψηφία των ζητημάτων που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Την ίδια περίοδο κατά την οποία η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, εγείρει ζήτημα τουρκικής μειονότητας στα Δωδεκάνησα, ενθαρρύνει και διευκολύνει την μαζική εισροή χιλιάδων λαθρομεταναστών μέσω του Αιγαίου στην Ελλάδα και προκαλεί ακόμη και με πόλεμο στην Κύπρο, ο εκτελών χρέη «διακοσμητικού στοιχείου» στο ΥΠΕΞ της Ελλάδος διακρίνει μια κατάσταση ιδανική χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ως «άκρως εποικοδομητικές»!

«Βεβαίως και έχουμε γνωστά προβλήματα που έχουν να κάνουν με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Υπάρχουν, το βάρος της ιστορίας, οι παρεξηγήσεις και άλλα προβλήματα. Όμως στρατηγική μας επιλογή είναι η προσέγγιση και συνεχίζουμε με επιτυχία με τους διαύλους διαλόγου που είναι ανοιχτοί. Οι Τούρκοι και Έλληνες επιχειρηματίες βλέπουν το Αιγαίο ως μία θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας. Το Αιγαίο έχει γίνει μία αγορά τουρισμού. Στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο έχουμε κοινές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις. Εδώ και 13 χρόνια είμαστε οπωσδήποτε στο σωστό δρόμο. Αυτό είναι δική μας στρατηγική επιλογή», δηλώνει αυτάρεσκα ο Βενιζέλος, αποδεικνύοντας πως ο άξονας γύρω από τον οποίο στρέφεται η χάραξη της εξωτερικής μας πολιτικής καθορίζεται από την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων.

Εξίσου ενδεικτική του στρεβλού τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προσεγγίζει τα ελληνοτουρκικά, είναι η απάντηση Βενιζέλου στην ερώτηση «εάν τώρα πλέον η λέξη πόλεμος έχει θαφτεί στην ιστορία». Ο αντιπρόεδρος της αντεθνικής κυβέρνησης δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: «Είναι μεγάλη αντίφαση να γίνεται λόγος για πόλεμο μεταξύ δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ, ενός μέλους της ΕΕ και ενός υποψηφίου στην ΕΕ»!

Το σημείο βέβαια στο οποίο ο Βενιζέλος προχωρά σε αποκαλύψεις άγνωστες στον Ελληνικό Λαό, σχετικά με τις μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής και τουρκικής κυβέρνησης, είναι το κατωτέρω: «η προοπτική Ευρώπης της Τουρκίας είναι για μας μία στρατηγική επιλογή. Μοιραζόμαστε μία κοινή τύχη. Έχουμε ανάγκη από μία Τουρκία σταθερή, ανεπτυγμένη, Ευρωπαία και που δεν αισθάνεται την ανάγκη να εξάγει προβλήματα. Όταν έγινα ΥΠΕΞ πήγα πρώτα στην Κύπρο και στη συνέχεια στην Άγκυρα. Πραγματοποιήσαμε με τον Νταβούτογλου πολύ ξεκάθαρες και εποικοδομητικές συνομιλίες. Οι Ατατούρκ και Βενιζέλος άνοιξαν την περίοδο της ειρήνης μετά από τον πόλεμο. Τώρα θα πρέπει, χωρίς πόλεμο, να εγκαθιδρύσουμε την ειρήνη. Και το Casus Belli δεν έχει πλέον νόημα. Έχουμε για τις δύο χώρες οικονομική προοπτική και όχι μόνο στα θέματα Αιγαίου και υφαλοκρηπίδας»!

Ο Βενιζέλος, είναι ξεκάθαρος: η κυβέρνηση δεν συζητά απλά το ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων του Αιγαίου (θέση την οποία υποστηρίζουν άλλωστε και οι ΗΠΑ και το έχουν επίσημα διακηρύξει) αλλά αντίθετα, έχει ήδη συμφωνήσει και τώρα προχωρά σε νέες οικονομικές συμφωνίες με τους Τούρκους, που επεκτείνονται σε ένα ακόμη μεγαλύτερο φάσμα οικονομικών δραστηριοτήτων στις δύο όχθες του Αιγαίου! Πρόκειται σαφώς, για μια έμμεση παραδοχή της υιοθέτησης από ελληνικής πλευράς των τουρκικών απαιτήσεων, εις ότι αφορά το ζήτημα του Αιγαίου και του ορυκτού του πλούτου.

Ως μοναδικό αγκάθι των «εξαιρετικών» ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο Βενιζέλος υποδεικνύει το Κυπριακό, επισημαίνοντας πως «η πραγματοποίηση των απαιτούμενων βημάτων στην Κύπρο είναι κάτι το σημαντικό για την κοινή μας τύχη και το κοινό μας μέλλον. Η λύση είναι άκρως σημαντική για το όραμα ΕΕ της Τουρκίας, για το μέλλον της ανατολικής Μεσογείου, για την εύθραυστη Μέση Ανατολή και για τον αραβικό κόσμο. Εάν βρούμε την τελική λύση θα κλείσουμε μία ιστορική περίοδο και θα ανοίξουμε νέο ορίζοντα».

Στην ερώτηση πως οραματίζεται το μέλλον, ο συνέταιρος του Σαμαρά στην εξαθλίωση των Ελλήνων και στο ξεπούλημα της Ελλάδος, δήλωσε: «Μοιραζόμαστε κοινή τύχη. Έχουμε αμοιβαία συμφέροντα και κέρδη. Οραματίζομαι να ζούμε ειρηνικά μαζί στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο, στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Σκέπτομαι μαζί με μία Κύπρο ενωμένη και που δε θα υπάρχει κατοχή να επικρατεί ένα κλίμα στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, στο οποίο δε θα υπάρχει ένταση και απειλή. Αυτό είναι ένα ρεαλιστικό όνειρο. Γιατί να μην το εφαρμόσουμε;».

Καθένας αντιλαμβάνεται πως η αντεθνική κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια σειρά θανάσιμων εθνικών υποχωρήσεων, τις οποίες αποκρύβει από τον Ελληνικό Λαό καλύπτοντάς τες υπό το μανδύα της μυστικής διπλωματίας. Το αποτέλεσμα του ραγιαδισμού της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, θα είναι δραματικό για τα εθνικά μας θέματα στο σύνολό τους και απομένει μόνο να γίνει διακριτό σε μελλοντικό χρόνο και όταν οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες για να κοινοποιηθεί στην ελληνική κοινή γνώμη. Η Χρυσή Αυγή επιμένει να τονίζει πως κάθε μέρα που περνά με την εγκληματική συμμορία Σαμαρά-Βενιζέλου στην εξουσία, είναι μια μέρα καταστροφική για τους Έλληνες και την Πατρίδα!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-benizelos-omologei-jepoulietai-to-aigaio-epetai-sumfwnia-sthn-kupro#ixzz2mRNMYvFp

Exit mobile version