Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μεγάλη οικονομική ύφεση για την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος στην επίκαιρη ερώτησή του τοποθετήθηκε σχετικά με την φορολογική ενημερότητα που ζητά ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών από τους ασφαλισμένους για την ένταξή τους στη ρύθμιση χρεών. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι από τους περίπου 774 χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ περισσότεροι από 370 χιλιάδες ασφαλισμένοι οφείλουν σημαντικά ποσά στο Ταμείο. Και από αυτούς πήγαν λιγότεροι από 30 χιλιάδες να κάνουν μία ρύθμιση, η οποία δεν είχε και τους καλύτερους όρους.

Η οικονομική κατάσταση ειδικότερα την τελευταία πενταετία είναι τραγική. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Τεράστιες οι εισφορές για όσους δίνουν –όσοι δεν δίνουν τους πιστώνονται- πολύ μικρή ανταπόδοση σε ζητήματα υγείας και η σύνταξη για όσους είναι να βγουν είναι αμφίβολη για το αν θα την πάρουν.

Τέλος, ο Συναγωνιστής επισήμανε ότι έχουν βγει κάποια στοιχεία -και δυστυχώς δεν έχουν διαψευστεί- που λένε ότι στο άμεσο μέλλον η σύνταξη θα φτάσει στα 350 ευρώ με 400 ευρώ. Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο σε τραγική οικονομική ύφεση.

Επίκαιρη ερώτηση Συναγωνιστή Ηλία Παναγιώταρου

Εν συνεχεία, ο Συναγωνιστής τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου σχετικά με την Κύρωση Συμφωνίας Φιλοξενούσας Χώρας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της TRANS ADRIATIC PIPELINE AG.

Ο Η. Παναγιώταρος τόνισε ότι πρόκειται για μία τρομακτική συμφωνία και διαβάζοντας κάποιος την αιτιολογική έκθεση θα νόμιζε ότι μάλλον αυτοί οι οποίοι επέβαλαν αυτή τη συμφωνία την έγραψαν και δεν έγινε αυτό από ελληνικής πλευράς. Είναι ένας αγωγός, ο οποίος θα διαπεράσει σημαντικό κομμάτι του ελληνικού εδάφους. Επιλέχθηκε ο «TAP», αντί των ανταγωνιστικών αγωγών «Nabucco» και «South Stream». Και γεωστρατηγικά αν το ελέγξουμε και το μελετήσουμε, θα δούμε ότι δεν κερδίσαμε τίποτα.

Στο εν λόγω έργο θα υπάρχει εμπλοκή εργολάβων σε τοπικό επίπεδο και οι εργολάβοι ως συνήθως χρησιμοποιούν λαθρομετανάστες, ούτε καν μετανάστες, για να κάνουν τη δουλειά τους, όπως βλέπουμε στα έργα τα οποία γίνονται παντού σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Επιπροσθέτως, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου περνάει ένας αγωγός από το έδαφός της και δεν θα εισπράττει τέλη διέλευσης.

Τέλος, όσον αφορά το γεωστρατηγικό κομμάτι, ο αγωγός TAP θα εφοδιάζεται από τον αγωγό TANAP, που θα περνά μέσα από την Τουρκία, οπότε οι Τούρκοι, κατά το δοκούν, σε περιόδους κρίσεως θα μπορούν να κλείνουν τη στρόφιγγα, με οποιοδήποτε παρελκόμενο πρόβλημα υπάρχει για την Ελλάδα και για άλλες χώρες οι οποίες θα έχουν να κάνουν με τον αγωγό TAP.

Τοποθέτηση Συναγωνιστή Ηλία Παναγιώταρου

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/megalh-oikonomikh-ufesh-gia-thn-ellada-binteo#ixzz2mSjFjbtQ

Exit mobile version