Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πόσοι βουλευτές χρειάζονται για να “περάσει” ο κατοχικός προϋπολογισμός; 151 ή 149;

Πόσοι βουλευτές χρειάζονται για να “περάσει” ο κατοχικός προϋπολογισμός; 151 ή 149;

Ξεκίνησε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014 και αναμένεται εντός των ημερών να ψηφιστεί από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης. Δεν θα ήταν ακραίο να πούμε ότι πρόκειται για έναν κατοχικό προϋπολογισμό, αφού για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία το 64% του προϋπολογισμού πηγαίνει απευθείας στις τσέπες ξένων.

Θα περίμενε κανείς η συγκυβέρνηση του μνημονίου να είναι εξόχως αγχωμένη για την επικύρωση αυτού του κατοχικού εκτρώματος που θέλει να λέγεται «προϋπολογισμός χώρας», όμως από ότι φαίνεται έχουν κάνει μήνες προεργασίας για να το καταθέσουν. Μπορεί να διαθέτουν μόνο 153 βουλευτές, όμως οι πολιτικάντηδες έχουν φροντίσει να απαιτούνται μόλις 149, αφού τρεις βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου, ο Αρχηγός, ο Γιάννης Λαγός και ο Χρήστος Παππάς κρατούνται παρανόμως και αντισυνταγματικώς από την χούντα του μνημονίου.

Επιπροσθέτως των παραβάσεων του νόμου και του Συντάγματος που περιβάλλουν την όλη διαδικασία με την οποία κρατήθηκαν οι τρεις Συναγωνιστές μας, το Σύνταγμα εξακολουθεί να παραβιάζεται κατάφορα κάθε φορά που υπάρχει κάποια ψηφοφορία στην Βουλή. Ο Εισαγγελέας έχει καταστεί, αντισυνταγματικώς, ρυθμιστής του πολιτεύματος και αποφασίζει αν ένα νομοσχέδιο απαιτεί 151 ή 149 βουλευτές για να περάσει. «Συμπτωματικά» προφανώς η στάση του συγκεκριμένου δικαστικού δρα προς εξυπηρέτηση της κυβέρνησης, η οποία όπως προείπαμε «δεν αγχώνεται» για τον προϋπολογισμό, αφού πλέον μετά τις αντισυνταγματικές της μεθοδεύσεις απαιτούνται 149 βουλευτές για να περάσει αυτός από την βουλή. Δεν χρειάζεται καν, λοιπόν, να κληθούν από την εφεδρεία οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

Δεν μας εκπλήσσει, βεβαίως, το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση του μνημονίου παραβιάζει το Σύνταγμα όποτε της «καπνίσει». Μιλάμε για την κυβέρνηση που έστειλε πάνοπλες διμοιρίες ΜΑΤ για να απαγορεύσει διανομή τροφίμων, δηλαδή νόμιμη πολιτική συγκέντρωση κόμματος, μόνο και μόνο επειδή θα έχανε ψηφαλάκια. Μιλάμε για την κυβέρνηση που παρακολουθεί βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου για να ακούσει που θα μοιραστούν φυλλάδια και να στείλει τα ΜΑΤ! Μιλάμε για την κυβέρνηση που ευθέως τάζει χρήματα σε αυτούς που θα την βοηθήσουν στο συνταγματικό της πραξικόπημα.

Ούτε προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι κυβερνώντες παραδέχονται το σχέδιο αυτό μέσω των κομματικών τους εφημερίδων. Αισθάνονται παντοδύναμοι και είναι τρομαχτικά αλαζόνες, που δεν βλέπουν πως ο ίδιος ο Ελληνικός Λαός τους τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια. Φροντίζουν δε να έχουν υπό απολογία άλλους τρεις βουλευτές του Κινήματός μας την ώρα της ψηφοφορίας, το Σάββατο, ώστε να απαιτούνται 148 βουλευτές για την ψήφιση του κατοχικού προϋπολογισμού.

Η παραβίαση του άρθρου 134 του Ποινικού Κώδικα έχει γίνει πλέον συστηματική και συνεχής. Θυμίζουμε το εν λόγω άρθρο: «Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος επιχειρεί, με βία ή απειλή βίας ή σφετερισμό της ιδιότητας του ως οργάνου του Κράτους, να παρακωλύσει τη Βουλή από την ενάσκηση της εξουσίας που της παρέχει το Σύνταγμα.».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/posous-bouleutes-chreiazetai-gia-na-perasei-o-katochikos-propologismos-151#ixzz2mWSWQo6z

Exit mobile version