Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα αιματηρά μέτρα για τον Ελληνικό Λαό – ΒΙΝΤΕΟ

Οι Συναγωνιστές Ηλίας Παναγιώταρος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος τοποθετήθηκαν επί του νομοσχεδίου σχετικά με την Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2014.

Τοποθέτηση Συναγωνιστή Ηλία Παναγιώταρου

Συγκεκριμένα, ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος τόνισε ότι η Ελλάδα διανύει μια τραγική οικονομική ύφεση με αύξηση των αυτοκτονιών κατά 43% την περίοδο της οικονομικής κρίσης, δεκάδες χιλιάδες άστεγους, οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε δυνατό τρόπο, με ανεργία που έχει φτάσει στο 28% και με μαζική μετανάστευση στο εξωτερικό όλων αυτών που θα μπορούσαν να φέρουν την οικονομική, κοινωνική, πνευματική και τεχνολογική αναγέννηση της πατρίδας μας.

Η πρωτογενής παραγωγή, η αγροτική παραγωγή είναι ανύπαρκτη. Η κτηνοτροφία παρουσιάζει σημαντικότατη μείωση λόγω της μείωσης της ζωικής παραγωγής, με ό, τι αυτό συνεπάγεται στην αυτάρκεια, στην οικονομική ανάπτυξη της υπαίθρου. Οι επιχειρήσεις έχουν τεράστια αύξηση ζημιών. Επί της ουσίας, η Κυβέρνηση έχει παραδώσει το μέλλον της ελληνικής παραγωγής στους Ευρωπαίους εταίρους -στους ανταγωνιστές μας- οι οποίοι μέσω της τρόικας ψάχνουν και λειτουργούν κατά το δοκούν για τα συμφέροντα τα δικά τους και φυσικά όχι για τα συμφέροντα της Ελλάδος.

Το 43% των επιχειρήσεων οφείλει στον ΟΑΕΕ. Οι τιμές των βασικών καταναλωτικών προϊόντων έχουν αυξηθεί. Αυτό σε συνδυασμό με τις υπερβολικές αυξήσεις στο οικιακό ρεύμα, τις αυξήσεις των εισιτηρίων για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τις αυξήσεις στα καύσιμα, τις αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης και την υπερβολική τιμή, με τα χαράτσια που έρχονται από παντού έχει οδηγήσει τα ελληνικά νοικοκυριά στην απόγνωση και στην καταστροφή. Σαν αποτέλεσμα όλων αυτών, ο Συναγωνιστής επισήμανε την αύξηση του δείκτη φτώχειας από το 20,1% το 2008 στο τραγικό 35,8% το 2011.

Εν συνεχεία, ο Συναγωνιστής Αρτέμης Ματθαιόπουλος είπε, όσον αφορά το νομοσχέδιο του προϋπολογισμού ότι το αποτέλεσμα κάθε ψηφοφορίας από εδώ και στο εξής ή κάθε κοινοβουλευτικής εργασίας -είτε αφορά κάποιο σημαντικό ή λιγότερο σημαντικό ζήτημα- είναι εκ προοιμίου άκαιρη για τον απλούστατο λόγο ότιη Βουλή λειτουργεί με διακόσιους ενενήντα επτά Βουλευτές και όχι με τριακόσιους, όπως ορίζει το ίδιο το Σύνταγμα.

Τοποθέτηση Συναγωνιστή Αρτέμη Ματθαιόπουλου

Θύμισε την τραγική κατάσταση που επικρατεί ενώ εδώ και  δύο ολόκληρους μήνες η Βουλή δεν δίνει το δικαίωμα σε τρεις εν ενεργεία Βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, εκπροσώπους του ελληνικού έθνους, εκπροσώπους ενός και πλέον εκατομμυρίου Ελλήνων να ασκούν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα για μία κοινοβουλευτική διαδικασία. Είναι χρέος λοιπόν της Βουλής και πρέπει να στείλει μία επιστολή και να κυνηγήσει το δίκαιο αίτημα να παρευρίσκονται οι Βουλευτές εδώ και να ψηφίζουν.

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι δεν έχει γίνει διενέργεια λογιστικού ελέγχου από ανεξάρτητες οικονομικές αρχές για να προσδιορίσουν δύο σημαντικά ζητήματα, πρώτον, το ύψος της οφειλής, δηλαδή να συγκεκριμενοποιηθεί επιτέλους πόσα χρωστάει η Ελλάδα και δεύτερον, γιατί χρωστάει η Ελλάδα και πώς κατάφερε η Ελλάδα μέσα σε λίγα χρόνια να εκτινάξει τα χρέη της απέναντι στους εταίρους σε ποσά τα οποία ουδείς μπορούσε να φανταστεί.

Τέλος, έκλεισε την ομιλία του αναφέροντας τις μίζες, όπως είναι για παράδειγμα αυτές στο χρηματιστήριο, τις μίζες στους εξοπλισμούς, τις μίζες στα υποβρύχια, τις μίζες όταν αναλάβαμε το «εθνικό  καθήκον» -όπως έλεγε η κυβέρνηση- διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, για να καταλήξει στο ποιοι διαχειρίστηκαν από τότε μέχρι σήμερα το δημόσιο χρήμα και που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nea-aimathra-metra-gia-ton-ellhniko-lao-binteo#ixzz2mXRh7QJK
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nea-aimathra-metra-gia-ton-ellhniko-lao-binteo#ixzz2mXRMfHny

Exit mobile version