Ενώ τις τελευταίες εβδομάδες η κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με την επιτευχθείσα προσωρινή συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν σταματήσει ποτέ την κατασκευή πυρηνικών όπλων από τότε που ανακαλύφθηκε και τέθηκε σε στρατιωτική εφαρμογή η πυρηνική σχάση.
Πρόσφατα οι ΗΠΑ αποφάσισαν την μετατροπή εκατοντάδων ατομικών βομβών που διατηρούν σε βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Έτσι βελτιώνουν τις ατομικές τους βόμβες Β61-11 σε Β61-12, οι οποίες θα μπορούν μετά την βελτίωση να χρησιμοποιηθούν και ως Αnti-Bunker Bombs (βόμβες κατά υπόγειων καταφυγίων) σε περίπτωση πρώτου πυρηνικού πλήγματος εκ μέρους των ΗΠΑ. Η απόφαση για την μετατροπή και βελτίωση ανήκει στην κυβέρνηση του «δημοκράτη» Ομπάμα, ο οποίος θέλει οπωσδήποτε να ισχυροποιήσει την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ ως πυρηνική δύναμη.
Οι ΗΠΑ διαθέτουν περίπου 2.150 πυρηνικές κεφαλές σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, που σημαίνει ότι αυτές οι πυρηνικές κεφαλές είναι ενσωματωμένες σε βαλλιστικούς πυραύλους και βομβαρδιστικά και έτοιμες για ενεργοποίηση ανά πάσα στιγμή. Πέραν αυτών των πυρηνικών κεφαλών διαθέτουν άλλες 2.500 που είναι αποθηκευμένες αλλά έτοιμες για χρήση και επιπλέον 3.500, οι οποίες έχουν αποσυρθεί χωρίς να έχουν αποσυναρμολογηθεί, που σημαίνει ότι σε περίπτωση πολέμου μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Σύνολο πυρηνικών κεφαλών περίπου 8.000. Ο αριθμός των πυρηνικών κεφαλών στο οπλοστάσιο της Ρωσίας είναι περίπου ίδιος με την μόνη διαφορά ότι η Ρωσία έχει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα περίπου 1.800 πυρηνικές κεφαλές.
Η συμφωνία START για τα πυρηνικά όπλα μεταξύ των δυο χωρών δεν περιορίζει το σύνολο των πυρηνικών κεφαλών στα οπλοστάσιά τους, αλλά μόνον αυτές τις κεφαλές που είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και είναι σε θέση να πλήξουν άμεσα στόχους εμβέλειας πάνω από 5.500 χιλιόμετρα. Το ανώτατο όριο, σύμφωνα με την συμφωνία START, επιχειρησιακών πυρηνικών κεφαλών που μπορεί να έχει στην κατοχή της κάθε πλευρά ορίστηκε σε 1.550 τεμάχια, αλλά στην πραγματικότητα αυτό το όριο δεν τηρείται, αφού τα μακράς ακτίνας βομβαρδιστικά προσμετρούνται ως μια πυρηνική κεφαλή, ενώ είναι σε θέση να φέρουν έως και 20 κεφαλές.
Για να αντιμετωπίσουν και να εξουδετερώσουν μια πιθανή πυρηνική επίθεση του Ιράν στην Ευρώπη (πράγμα που σε αυτό το στάδιο τεχνολογικής ανάπτυξης του Ιράν μάλλον είναι αδύνατο), στην πραγματικότητα όμως για να κερδίσουν στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι της Ρωσίας, οι ΗΠΑ προσπαθούν να ολοκληρώσουν και να εγκαταστήσουν στην Ευρώπη την λεγόμενη αντιπυραυλική ασπίδα άμυνας. Αυτή η αντιπυραυλική ασπίδα άμυνας επιφέρει βέβαια και τα αντίμετρα της Ρωσίας, αφού ουσιαστικά αυτήν έχει ως στόχο, και επαναφέρει στο προσκήνιο ψυχροπολεμικές περιόδους από το παρελθόν.
Πέραν των πυρηνικών κεφαλών που έχουν στο οπλοστάσιό τους οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ έχει επιπλέον 300 γαλλικές πυρηνικές κεφαλές και 225 βρετανικές, όλες σε ετοιμότητα. Το Ισραήλ, η μοναδική πυρηνική δύναμη της Μέσης Ανατολής, που σε αντίθεση με το Ιράν δεν επιτρέπει τον διεθνή έλεγχο του πυρηνικού του οπλοστασίου, έχει σε ετοιμότητα 80 έως 300 πυρηνικές κεφαλές ενώ παράγει αρκετό πλουτώνιο ώστε να μπορεί να εξοπλίσει με σχάσιμο υλικό 10 έως 15 ατομικές βόμβες του τύπου πυροδότησης Ναγκασάκι ετησίως. Εκτός αυτού το Ισραήλ παράγει Τρίτιο, ένα ραδιενεργό αέριο που απαιτείται στις βόμβες νετρονίου, οι οποίες προκαλούν λιγότερη ραδιενεργό μόλυνση από τις κλασσικές πυρηνικές βόμβες, αλλά πολύ μεγαλύτερη θνησιμότητα.
Εν τω μεταξύ η αντιπαράθεση στην Ασία και τον Ειρηνικό αυξάνεται αυτές τις ημέρες επικινδύνως μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ-Ιαπωνίας. Η Κίνα έχει στο οπλοστάσιό της περίπου 250 πυρηνικές κεφαλές και 60 διηπειρωτικούς πυραύλους. Η Ινδία έχει 110 πυρηνικές κεφαλές και το Πακιστάν 120. Η Βόρειος Κορέα έχει επίσης μερικές πυρηνικές κεφαλές, όχι περισσότερες από 10. Πέραν των 9 χωρών που έχουν στο οπλοστάσιό τους πυρηνικά όπλα, υπάρχουν και άλλες τουλάχιστον 40 χώρες που είναι σε θέση από τεχνολογικής επάρκειας να κατασκευάσουν τέτοια όπλα.
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ ειρηνικής και στρατιωτικής χρήσης της πυρηνικής ενέργειας. Από την λειτουργία των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να προκύψει εμπλουτισμένο ουράνιο και πλουτώνιο, στοιχεία που είναι κατάλληλα για πυρηνικά όπλα. Υπάρχουν σε λειτουργία παγκοσμίως περί τα 130 πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία παράγουν εμπλουτισμένο ουράνιο που είναι κατάλληλο για την κατασκευή πυρηνικών κεφαλών. Δηλαδή για να το θέσουμε απλά, από το εμπλουτισμένο ουράνιο που έχει συσσωρευτεί από την λειτουργία αυτών των πυρηνικών εργοστασίων μπορούν να κατασκευαστούν περίπου 100.000 πυρηνικές κεφαλές.
Το όραμα λοιπόν του «δημοκράτη» Ομπάμα και η δήλωσή του για έναν «πιο ασφαλή κόσμο» μετά την συμφωνία των Ρ5+1 με το Ιράν αντηχεί ολίγον έως πολύ ειρωνική και γίνεται στα πλαίσια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τις βλέψεις και τα σχέδια των ΗΠΑ και των Αμερικανοσιωνιστών για παγκόσμια κυριαρχία.
Γ.Λ.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-hpa-adialeiptws-sunechizoun-thn-kataskeuh-purhnikwn-oplwn#ixzz2maIMR5uE