Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μας δουλεύουν παρεούλα τράπεζες, Κομισιόν, ΜΜΕ

Τις τελευταίες ώρες διακινείται η είδηση πως η Κομισιόν επέβαλλε σε διάφορες τράπεζες πρόστιμα λόγω της χειραγώγησης διατραπεζικών επιτοκίων του Euribor. Από τα διάφορα ρεπορτάζ βλέπουμε ότι στη Deutsche Bank επιβλήθηκε πρόστιμο 725 εκατ. Ευρώ, στη Societe Generale επιβλήθηκε πρόστιμο 446 εκατ. ευρώ, στην RBS 391 εκατ. ευρώ και στην JPMorgan 80 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά έχουν επιβληθεί πρόστιμα 1,7 δισ. ευρώ σε έξι τράπεζες.

Μάλιστα στα ρεπορτάζ προβάλλεται και σχετική δήλωση του επιτρόπου της ΕΕ για θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, όπου αναφέρει τα εξής: «Αυτό που σοκάρει όσον αφορά τα σκάνδαλα των επιτοκίων Libor και Euribor δεν είναι μόνο η χειραγώγηση των δεικτών αναφοράς, η οποία αντιμετωπίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο από τις εποπτικές χρηματοπιστωτικές Αρχές, αλλά επίσης η συνεννόηση μεταξύ τραπεζών που υποτίθεται ότι ανταγωνίζονται μεταξύ τους».

Ο σκοπός της καθεστωτικής προπαγάνδας είναι φυσικά η εμφάνιση μίας ψευδεπίγραφης εικόνας ότι δήθεν η ΕΕ αντιμετωπίζει τα φαινόμενα διαφθοράς εντός του οίκου της, επιβάλλοντας «μεγάλα» πρόστιμα στους μέχρι πρότινος ευνοούμενους τραπεζίτες. Ουδέν ψευδέστερο, βέβαια, αυτού αφού τέτοιου είδους μιντιακή προπαγάνδα μπορεί να πείσει μόνο μωρούς κομμουνιστές, όπως είναι ο μέσος υβριστής της Χρυσής Αυγής.

Η πραγματικότητα είναι ότι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ήταν υποπολλαπλάσια των κερδών που έβγαλαν οι τράπεζες από αυτό το σκάνδαλο και δεύτερο ότι τα πρόστιμα δεν θα τα πληρώσουν οι τραπεζίτες. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν (ή οφείλουν να γνωρίζουν αν έχουν άγνοια) ότι σε περίπτωση που ο τραπεζίτης βρεθεί με λογιστική διαφορά στα βιβλία του εξαιτίας αυτών των προστίμων, τότε το «κορόιδο» ο κοσμάκης θα κληθεί να καλύψει (στο πολλαπλάσιο.) αυτή την διαφορά μέσω της περιβόητης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Το πραγματικά ζητούμενο είναι να σπάσει το απόστημα διαπλοκής μεταξύ κυβερνώντων και ιδιωτών τραπεζιτών, οι οποίοι κερδοσκοπούν εις βάρος των Ελλήνων και των Λαών της Ευρώπης γενικότερα. Να περάσει η κυριαρχία στην κυκλοφορία του χρήματος πίσω στα Έθνη από τους ιδιώτες που ελέγχουν ακόμα και τις κεντρικές τράπεζες των κρατών. Αυτό, φυσικά, ισχύει και στην Ελλάδα, αφού βάσει νόμου η Τράπεζα της Ελλάδος όχι μόνο ανήκει σε ιδιώτες, αλλά δεν μπορεί να ανήκει στο δημόσιο, ακόμα και αν αυτό το ήθελε. Όμως αυτά είναι. επικίνδυνα πράγματα, αφού πολλές φορές οι διάφορες τραπεζικές ελίτ του κόσμου, έχουν φτάσει μέχρι του σημείου να κηρύξουν πολέμους για να επιβάλλουν την ιδιωτική ιδιοκτησία των κεντρικών τραπεζών, όπως είναι η Royal Scotland Bank (RBS) και η Deutsche Bank που περιλαμβάνονται στην λίστα των προστίμων που προαναφέραμε.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Απαιτείται άμεση εξυγίανση του τραπεζικού μας συστήματος. Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στην εθνικοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων που έχουν λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Είναι θλιβερό να πληρώνει ο ελληνικός λαός για την ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών. Είναι απαράδεκτο, τα χρήματα που λαμβάνουν οι τραπεζίτες από την τρόικα να μετατρέπονται σε δημόσιο χρέος, χωρίς το κράτος να λαμβάνει ως αντίτιμο την πλειοψηφία των μετοχών τους.

Παράλληλα, με την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος απαιτείται η συγχώνευση των χρεοκοπημένων ιδιωτικών τραπεζών σε μία ισχυρή εθνική τράπεζα, η οποία θα επιδοτήσει την πρωτογενή παραγωγή. Επίσης, το εθνικό κράτος οφείλει να επιβάλει διαγραφή των τραπεζικών χρεών των ελληνικών οικογενειών με κοινωνικά κριτήρια και ελάφρυνση των χαμηλών οικονομικά στρωμάτων από τα δυσβάσταχτα βάρη των τοκογλυφικών δανείων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/mas-douleuoun-pareoula-trapezes-komision-mme#ixzz2maIsV7jw

Exit mobile version