Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καταγγελία για τις άθλιες συνθήκες ταξιδιού σκύλων στο πλοίο ΛΑΤΩ

Καταγγελία για τις άθλιες συνθήκες ταξιδιού σκύλων στο πλοίο ΛΑΤΩ

Ο κύριος Κωνσταντίνος Λ. έστειλε στο adespoto.gr το email που έστειλε στην ΑΝΕΚ LINES ως διαμαρτυρία για τις άθλιες συνθήκες στις ”σκυλιέρες” του πλοίου ΛΑΤΩ παρά τον σαφή νόμο που υποχρεώνει τα πλοία να έχουν ειδικό χώρο για τα ζώα.
”Αγαπητή anek lines, για ακόμη μια φορα καταγγέλλω της σκυλιερες σας, και συγκεκριμένα στο πλοίο Λατω. Εδώ και αρκετούς μήνες σας έχω καταθέσει τα παράπονα μου και γραπτώς και τηλεφωνικως χωρίς όμως να κάνετε κάποια ενέργεια ως προς την βελτίωση του χώρου των σκυλίερων.
Στο χθεσινό μας ταξίδι (2/12/13) απο Σουδα προς Αθηνα αναγκάστηκα και παλι να παρω το σκυλο μου απο τα κλουβιά και να ψάχνω ενα μέρος στο καραβι για να βγάλουμε την νύχτα. Στις 23:00 που κατέβηκα να του βαλω νερό ολο το μπαλκόνι ειχε γίνει “πισίνα” απο τα νερά με τα κύματα να σε βρεχουν λες και είχες καμία ντουζιέρα πανω απο το κεφάλι σου.
Πάρτε θέση και κάντε ενέργειες επιτέλους να βελτιωθεί ο χώρος όπως ορίζει ο νόμος. Ώστε να παρέχεται για τα ζώα συντροφιάς ενα χώρο προστατευμένο απο τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. ”
Αμεση ήταν η αντίδραση του Φιλοζωικού Χανίων, στον οποίο κοινοποιήθηκε η καταγγελία:
Προς τον
Λιμενάρχη Σούδας
κ. Βαλυράκη
Κύριε Λιμενάρχη,                                                           Χανιά,  03.12.2013
Παρατηρούμε , ότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας γραπτές και προφορικές και τις δικές σας διαβεβαιώσεις , ότι όλα τακτοποιήθηκαν ,σχετικά με τις “σκυλιέρες” των επιβατικών πλοίων της Εταιρίας ΑΝΕΚ και ιδιαίτερα του πλοίου ΛΑΤΩ ,η κατάσταση ουδόλως έχει μεταβληθεί.
Σας παραθέτουμε μια ακόμη διαμαρτυρία  επιβάτη του ΛΑΤΩ , ζητάμε όπως τηρήσετε άμεσα και απαρέγκλιτα τον νόμο 4039/12 και προχωρήσετε  ως αρμόδια Αρχή  τόσο  στην βεβαίωση  της παράβασης  του άρθρου  10, παρ.3 του νόμου 4039/12  και την επιβολή του διοικητικού προστίμου  των 5.000 άνευ άλλης ανοχής  καθώς και στην ποινική  δίωξη παντός  υπευθύνου  για κακοποίηση ζώων  κατά την διάρκεια του πλου σύμφωνα με τους νόμους  1197/81 και 4039/12 .
Θεωρούμε βέβαιο , ότι θα πράξετε  τα νόμιμα και  παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας.
Ευχαριστούμε,
Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπ[νδία και τον
Φιλοζωικό Σύλλογο  Χανίων  Η Προστασία των Ζώων
Η Πρόεδρος
Αναστασία Μπομπολάκη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Διεύθυνση Κ.Α.Φ.Ε.
Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων
ΜΜΕ
Exit mobile version