Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ, ΤΟ 1940 ΚΑΙ Ο… ΦΑΣΙΣΜΟΣ

tsipras_net1

Μάλλον αρχίζουν να συνηθίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ με την ιδέα, ότι την επόμενη φορά στη βουλή αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι η Χρυσή Αυγή, κι άρχισαν την… προπόνηση στην αντιπαράθεση, με τα γνωστά… επιχειρήματα. Έτσι, κατά τη χθεσινή συζήτηση του προϋπολογισμού, η φράση του Η. Κασιδιάρη, ότι «Η Ελλάδα χρειάζεται φάρμακα, τροφή και όπλα», προκάλεσε την απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της βουλής (φέρτε μας τον φρούραρχο) Ι. Δραγασάκη, που είπε τα εξής… βαθυστόχαστα:

«Θα νικήσουμε τον σημερινό φασισμό ντόπιο και ξένο «Το ’40 οι Έλληνες δεν είχαν ούτε τροφή, ούτε φάρμακα, ούτε όπλα αλλά νίκησαν τον φασισμό».

Σε πείσμα των πολιτικών κληρονόμων του Ζαχαριάδη, οι πρόγονοι των οποίων έλεγαν τότε ότι τον πόλεμο τον προκάλεσε η «βασιλομεταξική σπείρα» και γύρευαν να πετάξουμε τα όπλα και να… συμφιλιωθούμε με τους Ιταλούς, και τροφή και φάρμακα και όπλα είχαμε το 1940, χάρη στην εθνική κυβέρνηση του Ι. Μεταξά. Και δεν πολεμήσαμε τον «φασισμό», αλλά τους εισβολείς, γιατί –παρότι το… ξεχνάει ο σύντροφος Δραγασάκης- τότε ήμασταν κι εμείς… «φασίστες»!

πηγή

Exit mobile version