Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεχίζονται τα τραπεζικά “δωράκια” στον εθνικό εργολάβο

Συνεχίζονται τα τραπεζικά “δωράκια” στον εθνικό εργολάβο

Στην περίοδο της κρίσης, όλοι γνωρίζουμε πως οι κρουνοί της ρευστότητας από τις τράπεζες προς τις επιχειρήσεις των Ελλήνων έχουν κλείσει. Πάνε οι εποχές που οι τράπεζες δίνανε δάνεια για ψύλλου πήδημα, με το ανάλογο επιτόκιο βεβαίως. Τώρα κανείς, όσο μεγάλη και αν είναι η ανάγκη του δεν μπορεί να πάρει δάνειο από οποιαδήποτε τράπεζα.

Κανείς; Όχι, φυσικά, και κανείς, αφού από ότι διαβάζουμε η ροή των χρημάτων από τις τράπεζες προς τις εταιρίες του Μπόμπολα, συνεχίζονται κανονικά και όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά αυξάνονται κιόλας, ίσως με τον ρυθμό που οι εφημερίδες του ομίλου αυξάνουν την λάσπη εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Διαβάζουμε, λοιπόν, σε νεοδημοκράτικη ιστοσελίδα ότι «με υψηλότερο δανεισμό ύψους 178 εκατ. ευρώ συνεχίζει προς το τέλος του έτους η Πήγασος Εκδοτική έναντι 160 εκατ. ευρώ στις αρχές του ίδιου έτους την ίδια ώρα που τα έσοδα της εκδοτικής εταιρείας μειώθηκαν στα 57 εκατ. ευρώ (μειωμένα κατά 17% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα). Οι ζημίες αγγίζουν τα 21,3 εκατ. ευρώ ή περίπου το 1/3 του τζίρου του».

Μιλάμε, λοιπόν, για μια εκδοτική εταιρία που δανείζεται όλο και περισσότερα, προκειμένου να εισπράττει όλο και λιγότερα, αφού οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί την επαίσχυντη προπαγάνδα που παράγει η εν λόγω εταιρία και αποφεύγει την αγορά της. Ακόμα και αν κάποιος αγοράσει δε αυτή την εφημερίδα (ο λόγος για το «Έθνος») θα το έχει πράξει για κάποια από τις προσφορές, με αποτέλεσμα να μην είναι σπάνια η εικόνα του συνόλου αυτής της εφημερίδας να βρίσκεται στον χώρο που της αρμόζει, δηλαδή τα σκουπίδια.

Την ίδια ώρα ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης, αν χρωστά σε τράπεζα δέχεται τις συνεχείς ενοχλήσεις των εισπρακτικών εταιριών και κινδυνεύει με πλειστηριασμούς. Αυτό, όμως, δεν ισχύει για τον Μπόμπολα, τον Ψυχάρη και τις επιχειρήσεις τους, οι οποίες λαμβάνουν αφειδώς συμβάσεις εκατομμυρίων από το κράτος, δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων από τις τράπεζες και «τζάμπα» άδειες για τα μέχρι πρότινος παράνομα κανάλια τους.

Προκαλεί, βεβαίως, την κοινή γνώμη το γεγονός ότι ουδείς εισαγγελέας έχει ασχοληθεί με την υπόθεση αυτή. Αυτό ίσως εξηγείται από την συνεργασία που διαφαίνεται μεταξύ του “Έθνους” και κάποιων δικαστικών κύκλων που διαρρέουν τα «ντοκουμέντα» για την Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sunechizontai-ta-dwrakia-ston-ethniko-ergolabo#ixzz2mvXiS0yZ

Exit mobile version