Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέοι φόροι 2,3 δισ. ευρώ για το 2014 η «ανάπτυξη» της χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά

Μετά τις φαιδρότητες του «success story» και της «ανάπτυξης» που όλο έρχεται και ποτέ δεν φθάνει, η ωμή πραγματικότητα αρκεί για να καταδείξει το στυγνό και τυραννικό πρόσωπο της Χούντας του Μνημονίου: νέοι φόροι ύψους 2,3 δισ. περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2014, φόροι που θα πλήξουν ακόμη περισσότερο τα ήδη εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα.

Ιδιαίτερα βαρύς θα πέσει ο πέλεκυς σε ιδιοκτήτες ακινήτων και ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, ενώ τα μεγαλύτερα φορολογικά βάρη πρόκειται να σηκώσουν ξανά μισθωτοί και συνταξιούχοι. Η έκπτωση φόρου για τόκους δανείων πρώτης κατοικίας, για δίδακτρα, για ασφάλιστρα και ενοίκια χάνεται, ενώ και η απαλλαγή για ιατρικά έξοδα θα χορηγείται σε ελάχιστους φορολογουμένους, καθώς για να αναγνωριστούν τα έξοδα θα πρέπει να ξεπερνούν το 5% του συνολικού εισοδήματος του φορολογουμένου.

Τεράστια θα είναι η επιβάρυνση για εμπόρους, βιοτέχνες και ελεύθερους επαγγελματίες: θα κληθούν να καταβάλουν φόρο 26% από το πρώτο ευρώ εισοδήματος και για ετήσιο εισόδημα ως 50.000 και 33% για κάθε ευρώ εισοδήματος άνω των 50.000. Επιπλέον, για τα εισοδήματα αυτά θα πληρώσουν και προκαταβολή φόρου 55%, δηλαδή θα πληρώσουν συνολικά φόρους με πραγματικό συντελεστή 40,3% .

Για ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ λοιπόν, ο φόρος ανέρχεται σε 1.300 ευρώ, ενώ προσαυξημένος κατά 55% με την προκαταβολή, θα ανέρχεται στα 2.015 ευρώ.

Η Χούντα του Μνημονίου αδιαφορεί παντελώς για την εξαθλίωση του Λαού μας και την αδυναμία ανταπόκρισης στις άδικες και σκληρές φορολογικές επιβαρύνσεις. Οι διεφθαρμένοι της πολιτικής εξουσίας και του κομματικού κρατικού μηχανισμού συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, την ίδια ώρα που συμπατριώτες μας στερούνται των βασικών αγαθών για τη διαβίωσή τους. Ένα Κράτος αντεθνικό, Κράτος κοινωνικά ανάλγητο και εχθρικό για το Λαό, είναι Κράτος που πρέπει να γκρεμιστεί για να σημάνει η απελευθέρωση από τη δουλεία των μνημονίων και να χαράξει μια νέα ιστορική περίοδος δια της Χρυσής Αυγής του Ελληνισμού.

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: “Μετά την ψήφιση του κατοχικού προϋπολογισμού, οι διεθνείς τοκογλύφοι ολοκληρώνουν το καταστροφικό τους έργο με την επιβολή νέων αιματηρών μέτρων. Οι πλειστηριασμοί κατοικιών, η επιβολή νέων φόρων και οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις διαψεύδουν τους πιστούς τους υπαλλήλους, Σαμαρά και Στουρνάρα, που εξαπατούν τον ελληνικό λαό κάνοντας λόγο για «ανάπτυξη» και «πρωτογενές πλεόνασμα».”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/neoi-foroi-23-dis-eurw-gia-to-2014-h-anaptujh-ths-chountas-benizelou-samara#ixzz2mztUrHAi

Exit mobile version