Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χωρίς όρια οι τουρκικές προκλήσεις – Ερντογάν: Εξαιρετικής σημασίας για την Τουρκία η Θεσσαλονίκη

Χωρίς όρια οι τουρκικές προκλήσεις - Ερντογάν: Εξαιρετικής σημασίας για την Τουρκία η Θεσσαλονίκη

Οι τούρκοι “γλυκοκοιτάζουν” την Θεσσαλονίκη και οι πολιτικάντηδες τους φτιάχνουν τζαμιά

Η Τουρκία διεξάγει έναν αγώνα επέκτασης της γεωπολιτικής της ισχύος. Στα πλαίσια αυτά διενεργεί πολυεπίπεδες επιχειρήσεις, που περιλαμβάνουν από την προβολή των τουρκοσήριαλ στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και την προώθηση εκατομμυρίων ισλαμιστών λαθρομεταναστών μέχρι τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Πατρίδος μας, αλλά και την εισβολή πολεμικών πλοίων στην ΑΟΖ της Κύπρου μας. Σε αυτό τον αγώνα της η Τουρκία ενίοτε βρίσκει και πρόθυμους συμμάχους εντός των πυλών, είτε αυτοί ονομάζονται κανάλια, είτε ονομάζονται «δήμαρχοι» του «συνταγματικού τόξου».

Σε αυτά τα πλαίσια κινούνται και οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, ο οποίος στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι μέχρι και το Κόσοβο «είναι Τουρκία», ενώ διαχρονική είναι η προπαγανδιστική προσπάθεια που διενεργείται στην Θράκη μας από το Προξενείο. Την ίδια ώρα βεβαίως ο Ερντογάν θέλει να κάνει τζαμί την Αγία Σοφία και ο Χρυσοχοΐδης αισθάνεται «υπερήφανος ως Έλληνας» που χτίζει τζαμί στην Αθήνα.

Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν έθεσαν μέχρι και την Θεσσαλονίκη στο… στόχαστρο, αφού σύμφωνα με τον Ερντογάν η Θράκη περιλαμβάνει και την Θεσσαλονίκη και η Θράκη έχει εξαιρετική σημασία για την Τουρκία. Κάπως έτσι οριοθετούνται οι αξιώσεις της Τουρκίας, που δεν είναι τίποτε λιγότερο από την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Εμείς απλώς να θυμίσουμε στον κ. Χρυσοχοΐδη που είναι «υπερήφανος ως Έλληνας» για την υπακοή του στις προσταγές του Ερντογάν ότι ένα από τα κύματα διώξεων που βίωσαν οι πρόγονοί του ήταν επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, για να συνεχιστεί αυτό μέχρι και το 1923 και την γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους, στους οποίους σήμερα κάνει τεμενάδες ο «δεν έχω διαβάσει το μνημόνιο» και τους χτίζει και τζαμί

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/chwris-oria-oi-tourkikes-proklhseis-erntogan-ejairetikhs-shmasias-gia-thn-t#ixzz2n4W3Ao2V

Exit mobile version