Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στα χέρια μεγαλοεργολάβων όλα τα δημόσια έργα της Ελλάδος – ΒΙΝΤΕΟ

Οι Συναγωνιστές Ηλίας Παναγιώταρος και Δημήτρης Κουκούτσης τοποθετήθηκαν επί του νομοσχεδίου σχετικά με την Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των Συμβάσεων Παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων.

Ο Συναγωνιστής, Ηλίας Παναγιώταρος, θύμισε στον Ελληνικό Λαό την άνανδρη δολοφονία δύο Ελλήνων Πατριωτών στο Νέο Ηράκλειο, πριν από σαράντα ημέρες, από αναρχικούς, αριστερούς παρακρατικούς τρομοκράτες. Αυτό είχε απόλυτη σχέση με το προαναφερθέν νομοσχέδιο καθώς  οι πρωτεργάτες της κατασυκοφάντησης της Χρυσής Αυγής, που δημιουργούσαν και δημιουργούν κλίμα και οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν και από τους τρομοκράτες στην προκήρυξή τους, είναι γνωστοί μεγαλοκαναλάρχες, οι οποίοι τυγχάνουν να είναι και μεγαλοεργολάβοι και να παίρνουν και όλες τις κρατικές δουλειές σε ο,τιδήποτε κατασκευαστικό έχει να κάνει στην πατρίδα μας. Είναι οι ίδιοι, που μαζί με δύο άλλες κατηγορίες μεγαλοκαναλαρχών -που όλως τυχαίως οι περισσότεροι είναι τα ίδια πρόσωπα- αλλά και τους μεγαλοτραπεζίτες, επί της ουσίας κινούν τα πάσης φύσεως νήματα στην Ελλάδα.

Βρισκόμαστε στον πέμπτο-έκτο χρόνο ύφεσης, η οικονομία καταρρέει, οι ελεύθεροι επαγγελματίες καταρρέουν, όπως και οι αγρότες, η πρωτογενής παραγωγή. Μπαίνουμε στο 2014 και τα έργα είναι σε χειρότερη κατάσταση από πριν, γιατί δεν γίνεται και καμία συντήρηση του οδικού δικτύου, του ήδη ξεχαρβαλωμένου και η κυβέρνηση ζητάει να πληρώσουμε και άλλα διόδια.

Τοποθέτηση Συναγωνιστή Ηλία Παναγιώταρου

Εν συνεχεία, ο Συναγωνιστής Δημήτρης Κουκούτσης τόνισε ότι οι εργολαβικές εταιρείες δουλεύουν πλέον τα σταματημένα έργα, με νέους σταθμούς διοδίων, με 60% πάνω τα διόδια, για να σιγουρευτούν ότι θα την πληρώσει ο Ελληνικός Λαός και ότι οι εργολάβοι θα συνεχίσουν με τα κανάλια τους να στηρίζουν τα μνημόνια. Τελικά, λεφτά υπάρχουν, αλλά μόνο για τους εθνικούς εργολάβους.

Η Συμφωνία αυτή παρουσιάστηκε ως απαραίτητη για να ξεπαγώσουν τα έργα που σταμάτησαν εδώ και τρία χρόνια σχεδόν. Το μνημονιακό καθεστώς με τη Συμφωνία αυτή μετατρέπει τις υποχρεώσεις των εργολάβων, των παραχωρησιούχων και των τραπεζών σε ξεκάθαρη κρατική ενίσχυση. Το δημόσιο θα καλύψει χρηματοδοτικό κενό των έργων ύψους 1,14 δισεκατομμυρίων ευρώ, αυξάνοντας τη χρηματοδοτική του συμβολή, ενώ από τις Συμβάσεις αφαιρούνται από τα έργα διακόσια ογδόντα χιλιόμετρα οδοστρώματος. Σε ό,τι αφορά το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων που θα δοθούν στους εργολάβους το ύψος τους ανέρχεται σε 574 εκατομμύρια ευρώ. Οι αυξήσεις στα διόδια από 1η Ιανουαρίου του 2014 φτάνουν μέχρι και το 60%, αφού η χρέωση των διοδίων από 2,5 λεπτά το χιλιόμετρο φτάνει στα 4 λεπτά για όλες τις κατηγορίες.

Η Χρυσή Αυγή δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα γκρεμίσει τους σταθμούς των διοδίων. Ότι τους δρόμους της ελληνικής επικράτειας θα τους φτιάχνει το ελληνικό δημόσιο, χωρίς μεσάζοντες και μεγαλοκαρχαρίες, για το συμφέρον του λαού μας και τη διαφάνεια που απαιτείται.

Ο Συναγωνιστής τελείωσε την ομιλία του λέγοντας: «Με τη φυλάκιση του αρχηγού μας θέλουν να σας λυγίσουν. Αυτός δεν λύγισε ούτε στιγμή! Μη λυγίσετε ούτε και εσείς. Δεν αξίζει καμία ψεύτικη ελευθερία για όποιον είναι σκλάβος στην ψυχή. Με τη φυλάκισή του, για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του τόπου, θέλουν να σας φοβίσουν. Γκρεμίστε το βασίλειο του φόβου με τον αγώνα σας. Συνεχίστε να αγωνίζεστε για πατρίδα, πίστη, ελευθερία, για τη Χρυσή Αυγή του ελληνισμού. Δείξτε στο καθεστώς των διεφθαρμένων ότι σε αυτή τη χώρα, την πατρίδα των ηρώων, υπάρχουν ακόμα γενναίοι που δεν διαθέτουν δηλώσεις μετανοίας!»

Τοποθέτηση Συναγωνιστή Δημήτρη Κουκούτση

 

Τέλος, ο Συναγωνιστής Δημήτρης  Κουκούτσης τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου σχετικά με την Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας για συνεργασία στον τομέα της Τεχνολογίας Πληροφοριών, Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομικών Υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, ο Συναγωνιστής ξεκίνησε την ομιλία του στέλνοντας συλλυπητήρια  στις οικογένειες του αστυνομικού, καθώς και του εργάτη που σκοτώθηκε χθες στη ΛΑΡΚΟ και χάριν της ιστορικής μνήμης είπε ότι σαν σήμερα συνελήφθη και εξετελέσθη από τους δολοφόνους της ΟΠΛΑ η μεγαλύτερη Ελληνίδα τραγωδός του μεσοπολέμου, η Ελένη Παπαδάκη.

Επί του νομοσχεδίου τόνισε ότι οι Βούλγαροι δεν έχουν πάψει να εποφθαλμιούν και σήμερα και να έχουν επεκτατικές τάσεις απέναντι στην πατρίδα μας. Στη Θράκη, πέρα από τους Τούρκους, και οι Βούλγαροι προσπαθούν να δημιουργήσουν θέματα ανεξαρτήτων ζωνών, εξυπηρετώντας συμφέροντα ύποπτων αμερικανικών και γερμανικών οικονομικών κύκλων. Είναι γνωστό ότι όχι μόνο στις τηλεπικοινωνίες, αλλά και σε άλλους τομείς πηγαίνουν στη Βουλγαρία επιχειρήσεις, βιοτεχνίες κ.λπ., ιδίως της Βορείου Ελλάδος. Και αυτό συμβαίνει διότι εκεί τα πράγματα είναι πιο εύκολα για να μπορέσει ίσως κάποιος να κάνει κάποια βήματα σε τομείς τα οποία στην πατρίδα μας δεν μπορεί να κάνει. Αυτά ακριβώς είναι τα τραγικά αποτελέσματα του μνημονίου στην χώρα μας.

Τοποθέτηση Συναγωνιστή Δημήτρη Κουκούτση

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sta-cheria-megaloergolabwn-ola-ta-dhmosia-erga-ths-ellados-binteo#ixzz2n5xtBFNn

Exit mobile version