Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΦΟΡΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΕΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΡΙΞΑΝ ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΜΕ ΤΑ… ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ “ΚΑΙΝΕ” ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 

Λίγες μόνο ημέρες θα διαρκέσει η παραμονή των εκπροσώπων των δανειστών στο ελληνικό έδαφος καθώς η τρόικα έφτασε σήμερα στην Αθήνα με στόχο να κλείσει τα προαπαιτούμενα για την δόση του 1 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από το καλοκαίρι.

Η αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, ο νέος φόρος ακινήτων και οι πλειστηριασμοί είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν τους ελεγκτές σε αυτή την επίσκεψή τους η οποία δεν θα κρατήσει πάνω από μία εβδομάδα. Εξάλλου οι επικεφαλής της τρόικα εξ αρχής ήθελαν να συνοδευτεί η ανακοίνωση της επιστροφής τους με τη διευκρίνιση ότι δεν αναμένεται ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε αυτήν την αποστολή. Έτσι, η τρόικα επιστρέφει σήμερα, αλλά μόνο για να κλείσει το ζήτημα των προαπαιτούμενων και συγκεκριμένα για να καταλήξει σε συμφωνία για τον τρόπο αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) αλλά και να συζητήσει με την ελληνική πλευρά για το νέο φόρο ακινήτων.

Όπως είπε χθες και ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν το κλιμάκιο των εκπροσώπων των δανειστών δεν θα επιστρέψει με πλήρη σύνθεση, ενώ επεσήμανε ότι «κάνουμε κάθε προσπάθεια για να κλείσουμε τα εκκρεμή ζητήματα έως το τέλος του έτους». Ωστόσο ο ίδιος έδειξε τις προθέσεις των Ευρωπαίων οι οποίοι δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω από την πολιτική λιτότητας που ασκούν. Ο Όλι Ρεν μίλησε για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με δημοσιονομική επίπτωση λέγοντας στην ουσία ότι η χώρα μας πρέπει να πάρει και νέα δημοσιονομικά μέτρα. «Χρειάζονται ακόμη συγκεκριμένες προτάσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν δημοσιονομική επίπτωση» δήλωσε ο Όλι Ρεν και πρόσθεσε ακόμη ότι «εργαζόμαστε για να αξιολογήσουμε το δημοσιονομικό κενό στην Ελλάδα του 2015». «Κάνουμε κάθε προσπάθεια να κλείσουμε τα ζητήματα πριν από το τέλος του έτους», είπε ακόμα ο Ρεν, σημειώνοντας πως «η πλήρης ομάδα θα επιστρέψει τον Ιανουάριο για να υπάρξει συμφωνία στην αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν».

Για τον Ιανουάριο τοποθέτησε την συμφωνία και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος προανήγγειλε την επιστροφή της τρόικα στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένουν γρήγορα την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων ώστε να εκταμιευτεί η δόση του 1 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από τον Ιούλιο, αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτό θα γίνει το Δεκέμβριο. Ωστόσο, σχετικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σημείωσε πως θα πρέπει να αναμένεται μέσα στο 2014. «Ρεαλιστικά δεν θα πρέπει να αναμένεται ολοκλήρωση τον Δεκέμβριο. Το θέμα θα μας απασχολήσει και τον Ιανουάριο» τόνισε.

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση, στοχεύει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας αν και δύσκολο, μέχρι τα τέλη του έτους. Έτσι εντός των επομένων ημερών θα πρέπει να προχωρήσει στην κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τον φόρο ακινήτων ενώ μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να κλείσει και το ζήτημα των ΕΑΣ. Ήδη έχει υποβάλλει στην τρόικα την πρόταση της για μείωση του προσωπικού των ΕΑΣ κατά 500 άτομα, με διατήρηση του εξαγωγικού χαρακτήρα της επιχείρησης τουλάχιστον για 18 μήνες προκειμένου να φανεί αν μπορεί να προχωρήσει χωρίς ζημίες υπό αυτήν τη μορφή. Διαφορετικά θα υπάρξει νέα συρρίκνωση και η εταιρεία θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τις ανάγκες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/302511/h-troika-epistrefei-gia-foro-akinhtwn-pleisthriasmoys-kai-eas#ixzz2n6UonTnN

Exit mobile version