Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συναγελάζεται πάλι ο Τσίπρας με την αφρόκρεμα των τοκογλύφων – Αυτή την φορά με τον Όλι Ρεν

Συναγελάζεται πάλι ο Τσίπρας με την αφρόκρεμα των τοκογλύφων - Αυτή την φορά με τον Όλι Ρεν

Ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά είναι που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να συναντηθεί με κάποιον από τους κορυφαίους της τρόικας και του διεθνούς τραπεζοκρατικού τζετ σετ. Έχει συναντηθεί ήδη με τον Σόιμπλε, έχει ήδη πάει στα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ, έχει παραστεί σε όλα τα κέντρα του διεθνούς καπιταλισμού, όπως το Brookings και το London School of Economics, ενώ τώρα είναι να συναντήσει τον γνωστό Όλι Ρέν.

Το γεγονός ότι ο Τσίπρας αλλάζει στάση απέναντι στα οικονομικά της χώρας κάθε φορά που συναντιέται με κάποιον τέτοιο μεγαλοκαπιταλιστή, το έχουμε αντιληφθεί και το έχουν αντιληφθεί και… οι πέτρες, αφού όλοι δουλεύουν ψιλό γαζί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις κωλοτούμπες του. Θυμίζουμε ότι η ομιλία του στο Τέξας είχε προκαλέσει ακόμα και την οργή των κομματικών στελεχών του, αφού φοβήθηκαν ότι θα τους πάρει χαμπάρι ο κόσμος.

Τότε ο Τσίπρας είχε πει το περιβόητο «ξέρετε πώς είναι τώρα, αλλιώς μιλάς σε ειδικά ακροατήρια ακαδημαϊκών κι αλλιώς σε μια λαϊκή συγκέντρωση», προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις συνεχείς κωλοτούμπες, που ζάλισαν ακόμα και τον Καρατζαφέρη, υποβιβάζοντας έτσι την νοημοσύνη αυτών που τον ψηφίζουν και ακούνε διαφορετικές θέσεις σε κάθε συνέντευξη του Τσίπρα. Αξίζει να ψάξει κανείς πόσες ο Τσίπρας έχει ταλαντευτεί ανάμεσα στην «κατάργηση» και την «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου, με ενδιάμεσες στάσεις για «αναθεώρηση» και «αντικατάσταση».

Έχει δημιουργηθεί έτσι στον ΣΥΡΙΖΑ μια εκρηκτική κατάσταση, αφού δεν αντέχονται άλλες κωλοτούμπες. Έτσι την τελευταία φορά που ο Τσίπρας αρθρογράφησε στην καπιταλιστική «Guardian» επέλεξε να μην μιλήσει καθόλου για μνημόνιο. Τώρα συνεχίζει το σκάνδαλο, αφού από ότι μαθαίνουμε η συνάντηση με τον Όλι Ρέν θα είναι «κατ’ ιδίαν», δηλαδή δεν θα υπάρξουν πρακτικάπροκειμένου να μην γίνει πάλι ρεζίλι ο Τσίπρας, δίνοντας γη και ύδωρ στους τοκογλύφους «δανειστές». 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/pali-o-tsipras-me-thn-afrokrema-twn-tokoglufwn-auth-thn-fora-sunantatai-me#ixzz2nBuVaTah

Exit mobile version