Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Ιατροί αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ξεπερασμένες χειρουργικές μεθόδους στα νοσοκομεία της Κρήτης λόγω κόστους

Σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της Ένωσης Ιατρών Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) του νομού Ηρακλείου Κρήτης, τα προβλήματα που επιφέρει η διαρκής συρρίκνωση των δομών υγείας προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για την αποπληρωμή των δυσβάσταχτων μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας, αναγκάζουν ιατρούς χειρουργούς στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο της Κρήτης να χρησιμοποιούν ξεπερασμένες χειρουργικές μεθόδους της δεκαετίας του ’80. Συγκεκριμένα, εν έτη 2013, οι λίστες αναμονής των ασθενών έχουν αυξηθεί δραματικά και ξεπερνούν χρονικά το δεκάμηνο. Γίνονται επεμβάσεις βουβωνοκήλης χωρίς τη χρήση πλέγματος (!) με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος υποτροπών των ασθενών λόγω έλλειψης ενίσχυσης του εδάφους του βουβωνικού σωλήνα.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια καταγγελία, είναι επίσης ζήτημα ελάχιστου χρόνου να καταργηθούν και οι λαπαροσκοπικές χολοκυστεκτομές και να αρχίσουν να γίνονται ξανά ανοιχτού τύπου επεμβάσεις για τέτοια νοσήματα, με συνέπεια την πιο χρονοβόρα και επίπονη ανάρρωση των ασθενών. Σε μια δοκιμαζόμενη από την βαριά φορολόγηση κοινωνία, καμία έκπτωση στην ποσότητα και κυρίως στην ποιότητα των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών δεν μπορεί να νοηθεί ως εξορθολογισμός στον κλάδο της υγείας. Το συνταγματικό δικαίωμα σε αξιοπρεπή περίθαλψη είναι θεμελιώδες για κάθε Έλληνα φορολογούμενο πολίτη και δεν νοείται να αποτελέσει αντικείμενο θυσίας στους βωμούς της φοροεισπρακτικής πολιτικής οποιασδήποτε κυβέρνησης.

Εμείς, οι Έλληνες Γιατροί προτείνουμε να ληφθούν μέτρα για την στήριξη της δομής και της λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), προμηθεύοντας τα νοσοκομεία ανά την επικράτεια με τα απαραίτητα υλικοτεχνικά εφόδια τα οποία είναι αναγκαία για την απρόσκοπτη λειτουργία τους. Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να προβούν σε αξιοκρατικά μέτρα αξιολόγησης των δομών υγείας προκειμένου να περισταλθούν περιττές δαπάνες σε κάποιους τομείς και να καλυφθούν άλλοι τομείς οι οποίοι παρουσιάζουν ελλείψεις, αποκαθιστώντας έτσι το αίσθημα δικαίου στον Έλληνα πολίτη και επιτυγχάνοντας επιτυχή εξορθολογισμό στον κλάδο της υγείας.

Το θέμα τέθηκε σαν ερώτηση στο κοινοβούλιο από τον βουλευτή Β’ Αθηνών Γεώργιο Γερμενή

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-iatroi-anagkazontai-na-chrhsimopoioun-jeperasmenes-cheirour#ixzz2nH7i7Rcd

Exit mobile version