Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ευρωπαϊκή Ένωση τραπεζιτών και τοκογλύφων: Κούρεμα καταθέσεων “αλά Κύπρος” αποφάσισε η Ε.Ε.

Ευρωπαϊκή Ένωση τραπεζιτών και τοκογλύφων: Κούρεμα καταθέσεων “αλά Κύπρος” αποφάσισε η Ε.Ε.

Εκείνο το οποίο καταγγέλλει από την πρώτη στιγμή ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, το γεγονός δηλαδή ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργεί ως μηχανισμός εξυπηρέτησης των τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων, επιβεβαίωσε ο επίτροπος αρμόδιος για την εσωτερική αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ, ανακοινώνοντας το πέρας των διαπραγματεύσεων για τη μεθοδολογία διάσωσης των προβληματικών τραπεζών.

«Μεγάλο βήμα απόψε. Οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν στο μέλλον τα λάθη των τραπεζών», έγραψε ο Μπαρνιέ στο Twitter, επιχειρώντας να εξαπατήσει τους Ευρωπαϊκούς Λαούς. Διότι στην πραγματικότητα, είναι αυτοί οι ευρωπαίοι πολίτες, καταθέτες και ομολογιούχοι, οι οποίοι θα επιβαρύνονται από τη διάσωση προβληματικών τραπεζών (bail in), ενώ τα κράτη θα δύνανται κατόπιν του κουρέματος στους ανωτέρω να συνεισφέρουν με δημόσια κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζικών ιδρυμάτων (bail out), μετά από έγκριση των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει «μέτοχοι, ομολογιούχοι και ορισμένοι καταθέτες θα συνεισφέρουν στο κόστος διάσωσης μιας τράπεζας. Οι ασφαλισμένες καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ εξαιρούνται, ενώ οι μη ασφαλισμένες καταθέσεις ατόμων και μικρών εταιριών θα υφίστανται απώλειες μόνο εάν η συμμετοχή όλων των προηγουμένων μερών έχει κριθεί ανεπαρκής για τη διάσωση».

Πρόκειται σαφώς για συμφωνία η οποία αποτελεί την επισημοποίηση του κουρέματος των καταθέσεων, όπερ σημαίνει πως η ΕΕ υπηρετεί δίχως περιστροφές τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας του πλούτου, σε βάρος των ευρωπαίων καταθετών, ομολογιούχων και τέλος όλων των φορολογουμένων, οι οποίοι και αφήνονται απροστάτευτοι απέναντι στις αυθαιρεσίες των τραπεζιτών.

Η θηλιά συνεχίζει να σφίγγει ασφυκτικά γύρω από το λαιμό των Λαών της Ευρώπης, όσο το εκτρωματικό υπερκέντρο εξουσίας των Βρυξελλών, καταλύει τα εθνικά κράτη και διαμορφώνει μια επίπλαστη «δημοκρατία» παραγωγής υπερκερδών για τους τραπεζίτες και τους τοκογλύφους και φτώχειας και εξαθλίωσης για τους πολίτες. Η Εθνική Αντίσταση είναι η μοναδική επιλογή στον αγώνα επιβίωσης των ευρωπαϊκών Λαών, ενάντια στα σχέδια των διεθνών επικυρίαρχων και της παγκόσμιας νέας τάξης πραγμάτων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-mparnie-to-kathista-safes-eurwpaikh-enwsh-trapezitwn-kai-tokoglufwn#ixzz2nHZn4Ngh

Exit mobile version