Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Έλληνες Γιατροί”: Το μνημόνιο οδηγεί σε «κοινωνική γενοκτονία» τον χώρο της Υγείας

Μέχρι και ένα χρόνο αναμονής αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που θέλουν να υποβληθούν σε εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων της Χώρας. Όμως, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, στα εξωτερικά ιατρεία θα εκτρέπονται οι ασθενείς λόγω της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Τελικά πού οδηγεί αυτή η διάλυση της δημόσιας υγείας; Ο κύριος Γεωργιάδης, προφανώς, δεν έχει εννοήσει πως οι ανθρώπινες ζωές δεν μπορούν να συσχετισθούν ή να συγκριθούν με οικονομικούς δείκτες. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο και η οδυνηρή στατιστική επιδείνωση των υγειονομικών δεικτών, όπως του προσδόκιμου της ζωής, τα εκατομμύρια των ανασφάλιστων, η επανεμφάνιση εξαφανισμένων για δεκαετίες νοσημάτων, δεν είναι ικανοί όροι να περιγράψουν το ζοφερό τοπίο που επικρατεί στη δημόσια υγεία για τους συμπολίτες μας. Μόνο ως «κοινωνική γενοκτονία» μπορεί να χαρακτηριστεί, με ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς που θητεύουν στον πλέον νευραλγικό τομέα, για την εξέλιξη και πρόοδο μιας Χώρας… του υπουργείου Υγείας!

Ο κύριος Γεωργιάδης για επικοινωνιακούς λόγους αλλά και για να θραύσει το αρραγές του μετώπου των γιατρών, είτε υπάγονται στον ΕΟΠΥΥ είτε στην ΟΕΝΓΕ, με δηλώσεις, που όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά και αμφισβητούν την επίγνωση του για τις καταστάσεις που επικρατούν στα Νοσοκομεία της Χώρας, δημιουργεί το ανάλογο κλίμα ώστε να εκτρέπονται οι ασθενείς από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ στα εξωτερικά Ιατρεία, μεγαλώνοντας τις λίστες αναμονής Είναι ενδεικτικό, ότι εξωτερικά ιατρεία νοσηλευτικών ιδρυμάτων όπου κλείνονται ραντεβού με γιατρούς εξειδικευμένους, έχουν αναμονή ακόμα κι ενός χρόνου. Το πρόβλημα δεν πρόκειται να επιλυθεί, αφού δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να αναπληρώσουν τα Νοσοκομεία τα προβλήματα που προκαλούνται από την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και σε λίγες μέρες θα γίνουν μόνιμα, από τη διάλυσή του από την κυβέρνηση.

Είναι αστείο να ισχυριζόμαστε πως ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δεν ξέρει τι λέει ή δεν γνωρίζει τι κάνει, αφού με τον απαράμιλλο κυνισμό που τον διακρίνει επαίρεται και δηλώνει θαυμαστής του «ιδιωτικού τομέα της οικονομίας». Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς, αφού όντας δημόσιος λειτουργός επιφορτισμένος με την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, δηλώνει σε κάθε τηλεοπτικό παράθυρο όπου κατοικοεδρεύει σε καθημερινή βάση, ότι ο εξαναγκασμός των ταλαίπωρων ασφαλισμένων και η προσφυγή τους στον ιδιωτικό τομέα της υγείας  «δεν είναι και τόσο κακό πράγμα».

Άρα, ο κύριος Γεωργιάδης γνωρίζει πολύ καλά τι πράττει και εμπαίζει τους ασθενείς, προσπαθώντας να τους στρέψει εναντίων των γιατρών.

Ο κύριος Υπουργός αν ενδιαφερόταν για τη Δημόσια Υγεία και για τους πολίτες αυτής της Χώρας, δεν θα γέμιζε την αγορά με γενόσημα προερχόμενα από τριτοκοσμικές χώρες, ούτε τα Νοσοκομεία με ράντζα. Δεν θα έδιωχνε χιλιάδες γιατρούς από την Πατρίδα μας και δεν θα τους έδινε μισθούς πείνας. Ο κύριος Γεωργιάδης καλά θα κάνει να εξετάζει τον τομέα της Υγείας με τη δέουσα σοβαρότητα που πρέπει και όχι με δηλώσεις προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού. Οι Έλληνες πολίτες, όμηροι ενός εθνικού σαθρού συστήματος υγείας όπου η διαφθορά και ο χρηματισμός αποτέλεσαν επί χρόνια τον κανόνα, καλούνται συνέχεια να πληρώνουν τον λογαριασμό της πολιτικής ανικανότητας και ανηθικότητας. Με την εφαρμογή των μνημονίων αυξάνεται η αναλογία των οικογενειακών δαπανών υγείας επί του συρρικνωμένου εργατικού εισοδήματος και διευρύνεται η αδυναμία πρόσβασης των ασθενών και των ατόμων που χρήζουν ανάγκης ιατρικής φροντίδας, καθώς η Ελλάδα του μνημονίου γίνεται «πρωταθλήτρια» στην ολίσθηση των δημόσιων δαπανών υγείας στις χώρες του ΟΟΣΑ. Η μείωση των κρατικών δαπανών στο χώρο της δημόσιας υγείας έχει φτάσει κάτω από το 6% του ΑΕΠ, όταν ο μέσος όρος στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 9%. Σε συνδυασμό με τη μείωση στις φαρμακευτικές και υλικοτεχνικές δαπάνες των Νοσοκομείων, στους μισθούς του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, λουκέτο ή συγχώνευση σε 50 νοσοκομειακά ιδρύματα και εισαγωγή εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία, υφαίνουν τον ιστό μιας πολιτικής ψευδολογίας και καταστρατηγημένης καταρράκωσης της δημόσιας υγείας.

Ως επισφράγισμα των παραπάνω λόγων μας έρχεται και η τελευταία αντιπαράθεση του κ. Άδωνη Γεωργιάδη, στη Βουλή, με τους Νοσοκομειακούς γιατρούς. Αυτή τη φορά στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως όσοι γιατροί επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν ως μόνιμη απασχόληση το ΕΣΥ, αφήνοντας όμως τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Μια τέτοια πρόταση λοιπόν από την πλευρά του υπουργού, γίνεται κατανοητό ότι ανοίγει διάπλατα την πόρτα εξόδου για τους υπόλοιπους γιατρούς. Μια στάση πέρα για πέρα εκδικητική, η οποία ως απώτερο στόχο έχει, και το τονίζουμε ακόμα μια φορά, την κατεδάφιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος κάθε πολίτη στη δωρεάν φροντίδα της υγείας!

Η αντίστροφη μέτρηση για την εξαφάνιση των παροχών υγείας, ως ύψιστο κοινωνικό αγαθό, ξεκίνησε με τα μνημόνια και εκτελείται άψογα από τον υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

«Ουδέν όφελος εκ των απάντων αγαθών εστί, εάν το υγιαίνειν και μόνον απή» έλεγε ο Ιπποκράτης κι εδώ συνειδητοποιούμε πόσο πολύτιμο και πρωταρχικό αγαθό είναι η υγεία και πως οι ιθύνοντες και αρμόδιοι παράγοντες της δικομματικής κυβέρνησης, εκτελεστικά όργανα της τρόικα, οδηγούν σε ισοπέδωση το σύστημα περίθαλψης με χιλιάδες ανασφάλιστους πολίτες να καταφεύγουν στα Νοσοκομεία της ντροπής και τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και στον θάνατο!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-to-mnhmonio-odhgei-se-koinwnikh-genoktonia-ton-chwro-ths-ug#ixzz2nIDuzRpO

Exit mobile version