Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άλλο ένα «δωράκι» της μνημονιακής συγκυβέρνησης στα τσοντοκάναλα για τις υπηρεσίες τους

Άλλο ένα «δωράκι» της μνημονιακής συγκυβέρνησης στα τσοντοκάναλα για τις υπηρεσίες τους

Αφορολόγητες οι διαφημίσεις – Ευχαριστίες της συγκυβέρνησης στα κανάλια για την λάσπη κατά της Χρυσής Αυγής

Το κράτος ως γνωστόν πίνει το αίμα των Ελλήνων μέσω των φόρων και των συνεχών μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις. Έχει ήδη οδηγήσει στην απελπισία εκατομμύρια Ελλήνων, ενώ οι αυτοκτονίες στα χρόνια του μνημονίου έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις τέσσερις χιλιάδες. Τώρα τελευταία έχουν αρχίσει και προστίθενται σε αυτές και οι θάνατοι από τα μαγκάλια. Και η συγκυβέρνηση συνεχίζει και επιβάλλει όλο και νεότερους φόρους στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό.

Ισχύει αυτό για όλους όμως; Προφανώς και όχι! Με διάταξη του Ν. 3845/2010 προβλεπόταν η επιβολή φόρου 20% στις διαφημίσεις που προβάλλουν τα κανάλια. Η τότε κυβέρνηση είχε προσπαθήσει τότε να εκβιάσει τους καναλάρχες με αυτή την διάταξη. Όταν κέρδισε την εύνοια τους, η συγκεκριμένη διάταξη άρχισε να μετατίθεται συνεχώς, με σκοπό την συνεχόμενη στήριξη των καναλιών προς την εκάστοτε κυβέρνηση. Από εκείνες τις πρώτες μέρες του μνημονίου, το 2010, αυτή η διάταξη δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί.

Σήμερα τα κανάλια προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες προς το καθεστώς, επιβάλλοντας μία συνεχόμενη λάσπη με ασύστολα ψεύδη και «κατινιές», εναντίον της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα φροντίζουν να «κάνουν το άσπρο – μαύρο», στηρίζοντας ποικιλοτρόπως και πολυεπίπεδα την χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά. Έτσι αποφασίστηκε για άλλη μία φορά η μετάθεση της εφαρμογής αυτής της διάταξης, ώστε τα κανάλια να συνεχίσουν να δρουν αφορολόγητα.

Η πραγματική πρόκληση, όμως, εδράζεται στο σκεπτικό της απόφασης της κυβέρνησης να αφήσει για άλλη μία φορά τα τσοντοκάναλα αφορολόγητα: «Οι λόγοι που επέβαλαν τη μετάθεση της έναρξης ισχύος της εν λόγω διάταξης μέχρι σήμερα δεν έχουν εκλείψει, αντίθετα επεκτείνονται διαρκώς με αποτέλεσμα τυχόν εφαρμογή της από 1.1.2014 να δύναται να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στη βιωσιμότητα των τηλεοπτικών σταθμών και των διαφημιστικών εταιρειών, με κίνδυνο σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας τους, να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, καθώς και σημαντικά έσοδα για το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας» αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση και ακόμη ότι «με βάση τα ανωτέρω δεδομένα, κρίνεται σκόπιμη η εκ νέου μετάθεση της έναρξης ισχύος της διάταξης για έναν επιπλέον χρόνο».

Μπορεί να κινδυνεύσουν, δηλαδή, τα κανάλια από την φορολόγηση. Μπορεί να υπάρξει δηλαδή μέρα που οι δημοσιογράφοι δεν θα κοροϊδεύουν τον κοσμάκη, αν φορολογηθούν τα κανάλια. Η κυβέρνηση που σκότωσε τέσσερις χιλιάδες συνανθρώπους μας, νοιάζεται για την «βιωσιμότητα» των καναλιών. Ουδέποτε νοιάστηκε όμως για την βιωσιμότητα των Ελλήνων. Αυτό το γεγονός έρχεται να προστεθεί με μια μακρά λίστα αποδείξεων ότι η χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά δρα με βάση συγκεκριμένα συμφέροντα και σταθερά ενάντια στα συμφέροντα των Ελλήνων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/allo-ena-dwraki-ths-chountas-benizelou-samara-sta-tsontokanala#ixzz2nTmJ7sRx

Exit mobile version