Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Έλληνες Γιατροί”: Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο Γουμένισσας

Από τις αρχές του χρόνου περίπου 3.000 παιδιά ηλικίας από 5 έως και 14 ετών στερούνται παιδιάτρου, καθώς η συγκεκριμένη θέση στο νοσοκομείο Γουμένισσας είναι κενή. Ως εκ τούτου, οι γονείς είναι αναγκασμένοι να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε απόσταση 50 χιλιομέτρων, όπου βρίσκεται το νοσοκομείο Κιλκίς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οικονομικά, ενώ ζουν με τον φόβο του κινδύνου για την υγεία και τη ζωή των παιδιών τους.

Η έλλειψη παιδιάτρου, ωστόσο, δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το εν λόγω νοσοκομείο. Ειδικότερα, η παθολογική κλινική υπολειτουργεί και υπάρχει αδυναμία κάλυψης των εφημεριών του μήνα στη χειρουργική κλινική. Επίσης, τα περιστατικά που χρήζουν ακτινολογικής εκτίμησης αποστέλλονται στα πλησιέστερα ακτινολογικά εργαστήρια λόγω ύπαρξης ενός μόνο ακτινολόγου. Ούτε, όμως, τα επείγοντα περιστατικά μπορούν να καλυφθούν από το ΕΚΑΒ στον δήμο Παιονίας, παρά μόνο στον δήμο Κιλκίς.

Η Χρυσή Αυγή προτίνει να ληφθεί μέριμνα προκειμένου να καλυφθεί άμεσα η θέση του παιδιάτρου που θα καλύπτει την ανάγκη παροχής φροντίδας σε 3.000 εν δυνάμει μικρούς ασθενείς. Επίσης πρέπει να στελεχωθεί το νοσοκομείο Γουμένισσας με γιατρούς των ειδικοτήτων, των οποίων έχει έλλειψη, καθώς και με ακτινολόγο, μικροβιολόγο και τραυματιοφορέα προκειμένου να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις στοιχειώδεις ανάγκες των πολιτών του δήμου Παιονίας.

Το θέμα τέθηκε σαν ερώτηση στο κοινοβούλιο από τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Αντώνη Γρέγο

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-shmantikes-elleipseis-proswpikou-sto-nosokomeio-goumenissas#ixzz2ndnB65Qs

Exit mobile version