Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τι ψάχνει η Αντιτρομοκρατική για το χτύπημα στο Ν.Ηράκλειο

Νέο Ηράκλειο

Ερωτήματα προκαλούν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας για το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστεςτης εν ψυχρώ δολοφονίας, των δύο νεαρών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, καθώς όπως αποδείχθηκε το όπλο της εκτέλεσης είναι «καθαρό»

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ το φονικό όπλο της εκτέλεσης είναι τύπου Zastava 9 χιλιοστών και δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε καμία τρομοκρατική ή δολοφονική επίθεση στο παρελθόν.

Τα τρία σενάρια που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική είναι τα εξής : αρχικά ίσως πρόκειται για κάποιαπρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση, είτε είναι νέος οπλισμός που ενδέχεται να διαθέτει η «Σέχτα επαναστατών» και κρύβεται πίσω από την δολοφονική επίθεση, είτε αποτελεί ένα έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου.

Τα περιβόητα όπλα διαμετρήματος εννέα χιλιοστών σήμα κατατεθέν της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» που σκόρπιζαν το θάνατο μέχρι και το 2010 έχουν ταυτοποιηθεί από την ΕΛΑΣ.

Για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο με αδίστακτους και εκπαιδευμένους δράστες κάνουν λόγο υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να βρίσκεται οποιαδήποτε οργάνωση πίσω από αυτή την φονική επίθεση.

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται τόσο το βίντεο απο τις κάμερες της εισόδου των γραφείων της Χρυσής Αυγής, αλλά και οπτικό υλικό από την Αττική Οδό, καθώς σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης βρίσκεται ο κόμβος εισόδου στην Αττική Οδό.

Οι Αρχές εντόπισαν σήμερα ύποπτη μοτοσικλέτα σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης και ερευνούν την πιθανότητα να σχετίζεται με την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες είναι μάρκας Honda μοντέλο Varandero και η πινακίδα κυκλοφορίας περιείχε εξάρια.

πηγή

Exit mobile version