Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΕΔΑΔ: Επιτρέπεται η αμφισβήτηση γενοκτονιών, εκτός από μία φυσικά…

ΕΔΑΔ: Επιτρέπεται η αμφισβήτηση γενοκτονιών, εκτός από μία φυσικά…

Μια απόφαση που εγείρει πολλά ρητορικά ερωτήματα εγείρει η απόφαση του ΕΔΑΔ (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). Η απόφαση αφορά την καταδίκη από ελβετικό δικαστήριο ενός τούρκου, ο οποίος αμφισβήτησε την γενοκτονία των Αρμενίων κάνοντας λόγο για ένα «διεθνές ψέμα».Το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποφάσισε ότι «η ελεύθερη άσκηση του δικαιώματος να συζητούνται ανοιχτά ευαίσθητα θέματα που μπορεί να δυσαρεστήσουν είναι μια από τις θεμελιώδεις πτυχές της ελευθερίας της έκφρασης».

Θα σκεφτεί, βέβαια, ο οποιοσδήποτε εχέφρων πολίτης ότι στο ζήτημα της άρνησης γενοκτονιών θα πρέπει να τεθεί μία κόκκινη γραμμή, που θα προστάζει είτε ότι είναι ελεύθερη η άρνηση των γενοκτονιών στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης, είτε ότι απαγορεύεται η άρνηση γενοκτονιών στα πλαίσια της προστασίας της ιστορικής μνήμης. Μία μέση λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα θα ήταν η διευθέτηση του σε εθνικό επίπεδο, με τις εθνικές νομοθεσίες να ορίζουν τι επιτρέπεται και τι όχι εντός των συνόρων των κρατών.

Όμως το ΕΔΑΔ αποφάσισε να καταδείξει την υποκρισία του σύγχρονου κατεστημένου και την επιλεκτικότητα με την οποία νομοθετεί. Μία επιλεκτικότητα που καταδεικνύει τους σκοπούς της παγκοσμιοποίησης, ως προς την διαγραφή των εθνικών ιστοριών – πλην μίας βεβαίως βεβαίως. Έτσι στις διευκρινίσεις επί της αποφάσεως σημειώνεται ότι θα πρέπει «να διαχωριστεί σαφώς η υπόθεση αυτή από αυτές που αφορούν στην άρνηση των εγκλημάτων του Ολοκαυτώματος».

Ο λόγος που γίνεται αυτή η εξαίρεση; Το λέει και αυτό το ΕΔΑΔ αφού κάνει λόγο για «ιστορικά γεγονότα, ενίοτε πολύ συγκεκριμένα, όπως η ύπαρξη θαλάμων αερίων». Εμείς, βέβαια, ιστορικοί δεν είμαστε για να επιβεβαιώσουμε ή να απορρίψουμε το οτιδήποτε, όμως η Γενοκτονία των Αρμενίων δεν είναι αποδεδειγμένη με βάση «ιστορικά γεγονότα, ενίοτε πολύ συγκεκριμένα»; Ακόμα και οι ίδιοι οι τούρκοι παραδέχονται τον βίαιο εκτοπισμό των Αρμενίων που είχε ως αποτέλεσμα 600 – 800 χιλιάδες νεκρούς, ενώ όλοι υπόλοιποι κάνουν λόγο για 1,5 εκατ. νεκρούς. Το ζητούμενο είναι ότι ακόμα και οι τούρκοι παραδέχονται ένα συντεταγμένο σχέδιο εξόντωσης των Αρμενίων.

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε πάμπολλες φωτογραφίες εποχής, που αποδεικνύουν την φρικαλεότητα της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους τούρκους, όμως για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας δεν θα το πράξουμε.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/edad-epitrepetai-h-amfisbhthsh-genoktoniwn-ektos-mias-fusika#ixzz2ns4U6QqH

Exit mobile version