Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Υποβρύχια, βαλίτσες με μαύρο χρήμα και υποσχέσεις από τον Κάντα

Υποβρύχια, βαλίτσες με μαύρο χρήμα και υποσχέσεις από τον Κάντα

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και συνάμα μυστηριώδης εμφανίστηκε στον ανακριτή ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, Α. Κάντας. Θυμίζουμε ότι ο εν λόγω βρίσκεται στον ανακριτή κατόπιν των αποκαλύψεων σχετικά με μίζες που εισέπραξε για τα εξοπλιστικά. Η όλη υπόθεση βρίσκεται σε σαφή συνάφεια με το σκάνδαλο των υποβρυχίων που αθώωσε μόλις προχθές μέρες η Βουλή, προκειμένου να σωθεί η κυβέρνηση.

Ο Α. Κάντας κατονόμασε ήδη έξι άτομα, τα οποία αναζητούνται από τις αρχές, αλλά διαλεύκανε εν πολλοίς το σύστημα με τις μίζες. Όπως ανέφερε σχετικώς οι «πληρωμές» μεταφέρονταν μέσω off – shore εταιριών, τραπεζικών λογαριασμών, αλλά και σε μετρητά μέσα σε μαύρες βαλίτσες. Ως προς τις εταιρίες κατονόμασε τον δικηγόρο μεγάλης ηλικίας που τις είχε στήσει, αλλά και επιχειρηματίες.

Στην ερώτηση περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων στην όλη υπόθεση ο Κάντας απάντησε: «Δεν μπορώ να πω ότι έχω συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά το συμπέρασμα είναι δικό μου και μάλλον ασφαλές. Αφού έπαιρνα εγώ, δεν θα δωροδοκούνταν και οι άλλοι οι ανώτεροί μου; Δηλαδή ο υπουργός, ο γραμματέας Εξοπλισμών και τα άλλα μέλη των επιτροπών που ενέκριναν τις επίμαχες συμβάσεις;»

Από αυτή τη μυστηριώδη φράση του μπορεί κανείς να εξάγει ευκόλως το συμπέρασμα ότι ο Κάντας ξέρει πολλά. Έχει μπροστά του δύο πιθανές επιλογές και προσπαθεί να τις εκμεταλλευτεί. Η μία αφορά την νόμιμη οδό, της αποκαλύψεως του κυκλώματος, προκειμένου να τύχει την ευμένειας της δικαιοσύνης. Η άλλη αφορά την πίεση προς την κυβέρνηση. Αν ο Κάντας του ΠΑΣΟΚ κάνει τα αποκαλυπτήρια της εγκληματικής οργάνωσης τότε η κυβέρνηση θα πέσει αυτομάτως. Συνεπώς ο Κάντας με αυτό τον τρόπο μπορεί να εκβιάσει μία ακόμα παρέμβαση της κυβέρνησης στην δικαιοσύνη, προκειμένου να τύχει σκανδαλώδους μεταχείρισης. Δεν θα είναι, άλλωστε, ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ καλύπτει ένα σκάνδαλο, όπως επίσης δεν θα είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που παρεμβαίνει ευθέως στο έργο της δικαιοσύνης.

Υποψιαζόμαστε ότι ο Κάντας έχει περισσότερο κατά νου την δεύτερη επιλογή, αφού τα κανάλια της διαπλοκής διακινούν μόνο το πρώτο σενάριο, αλλά παρόλα αυτά υποπίπτουν σε μία σημαντική ασυνέπεια. Έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν παράνομους δίαυλους για να παίρνουν υπό την κατοχή τους δικογραφίες και απολογίες κατηγορουμένων. Θυμόμαστε ότι στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής οι απολογίες γινόντουσαν πρωτοσέλιδα την επόμενη μέρα. Στην προκείμενη περίπτωση αυτό το κύκλωμα «δεν λειτούργησε» και έτσι έχουμε μόνο ακίνδυνα αποσπάσματα από την απολογία του.

Αυτό δείχνει ότι έχει ήδη δοθεί εντολή συγκάλυψης του σκανδάλου στα κανάλια και τις φυλλάδες. Στην συνέχεια βεβαίως ο Κάντας θα καταδικαστεί και θα αφεθεί ελεύθερος με πρόσχημα την συνεργασία του με τις αρχές. Βέβαια αυτή η συνεργασία δεν θα δώσει πολιτικά πρόσωπα και άμα ακόμα δώσει δεν θα αποκαλυφθούν ποτέ, αφού θα έχει ενεργοποιηθεί η προαναφερθείσα «δεύτερη» επιλογή της συνεργασίας με την κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/upobruchia-balitses-me-mauro-chrhma-kai-uposcheseis-apo-ton-kanta#ixzz2o2Fbl4Ml

Exit mobile version