Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα κοινοβουλευτικά τερτίπια Σαμαρά που εμφανίζονται ως επιτυχία από τον καθεστωτικό Τύπο

Τα κοινοβουλευτικά τερτίπια Σαμαρά που εμφανίζονται ως επιτυχία από τον καθεστωτικό Τύπο

Σε μία παλαιότερη δημοσκόπηση περί του ποιον εμπιστεύεται ο Ελληνικός Λαός, τα κανάλια και οι εφημερίδες είχαν πάρει 1%. Από ότι φαίνεται και πολύ ήταν. Είδαμε αυτές τις ημέρες την φαρσοκωμωδία με τις δήθεν «ενστάσεις» που είχαν κυβερνητικοί βουλευτές σχετικά με κάποιες διατάξεις του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Κάποιες διατάξεις σχετικά με φορολογικά που τους έκαναν «να βγουν από τα ρούχα τους». Βέβαια, όλοι ξέρουμε ότι ως γνήσιες «γαλάζιες κότες» θα ψηφίσουν ό,τι τους φέρουν για να διατηρήσουν την βουλευτική τους έδρα και τα 8000 μηνιαίως που αυτή συνεπάγεται.

Ας ρίξουμε μία ματιά, όμως στο πώς διεξάγεται η προπαγάνδα από την κυβέρνηση και τα αργυρώνητα ΜΜΕ. Ο λόγος για τις διατάξεις με τα τσουχτερά πρόστιμα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο. Μετά τις «ενστάσεις», η εφημερίδα «Τα Νέα» του ΔΟΛ έχει πρώτο θέμα με τίτλο «Παρέμβαση Σαμαρά για τα εξοντωτικά πρόστιμα σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία». Θα μπορούσε να έχει και τίτλο… «Ο Σαμαράς Σούπερμαν σώζει τον κοσμάκη».

Ας δούμε, όμως, και την αλήθεια, τώρα αφότου είδαμε και γελάσαμε με την προπαγάνδα του ΔΟΛ, ο οποίος ανήκει στον πατέρα βουλευτή της ΝΔ. Η όλη συζήτηση και παρέμβαση Σαμαρά έγινε για την ακόλουθη διάταξη: «Αν οποιοδήποτε ποσό χρέους δεν καταβληθεί το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από την παρέλευση της ημερομηνίας που αυτό έγινε ληξιπρόθεσμο, εκτός από τους τόκους του  πρώτου εδαφίου, υπολογίζεται πρόστιμο ίσο με δέκα τοις εκατό (10%) του χρέους που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα. Μετά την πάροδο ενός έτους, το πρόστιμο του προηγουμένου εδαφίου ανέρχεται σε είκοσι τοις εκατό (20%) του ποσού που οφείλεται και μετά την πάροδο δύο (2) ετών ανέρχεται σε τριάντα τοις εκατό (30%)».

Σίγουρα πρόκειται για ένα τοκογλυφικό μέτρο που θα φέρει σε ακόμα μεγαλύτερη απελπισία τους Έλληνες που αδυνατούν να πληρώσουν όλα αυτά τα πακέτα μέτρων που τους φέρνει η συγκυβέρνηση του Μνημονίου. Συνεπώς θα έπρεπε να πούμε ότι ήταν εύστοχη η παρέμβαση του Σαμαρά. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ας δούμε, λοιπόν, το Άρθρο 57 του Νόμου 4174/2013 («Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών») που είναι ήδη νόμος του κράτους και ψηφίστηκε τον Ιούλιο από την κυβέρνηση του Μνημονίου, χωρίς καμία παρέμβαση από τον Σαμαρά: «Αν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) του φόρου που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα. Αν το ποσό του φόρου καταβληθεί μετά την πάροδο ενός έτους από την εκπνοή της νόμιμης προθεσμίας καταβολής το παραπάνω πρόστιμο ανέρχεται σε είκοσι τοις εκατό (20%) του φόρου. Αν το ποσό του φόρου καταβληθεί μετά την πάροδο δύο (2) ετών από την εκπνοή της νόμιμης προθεσμίας καταβολής το παραπάνω πρόστιμο ανέρχεται σε τριάντα τοις εκατό (30%) του φόρου».

Ο κάθε εχέφρων άνθρωπος, άμα κάνει την σύγκριση μεταξύ των δύο αυτών νομοθετημάτων, θα διαπιστώσει ευκόλως ότι λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Τι έκανε, λοιπόν, ο Σαμαράς σε συνεργασία με τον Στουρνάρα; Βάλανε σε ένα νέο νομοσχέδιο μία φορολογική διάταξη που είχε ήδη ψηφιστεί. Φαινομενικά αυτό ήταν πλεονασμός, αφού δεν έχει νόημα να ψηφιστεί κάτι δύο φορές. Με μία και μόνη φορά είναι νόμος του κράτους.

Η διάταξη αυτή μπήκε, προκειμένου να αποσυρθεί και να φορτώσει μέσω των ΜΜΕ ένα κομμάτι της οργής του κόσμου στο πρόσωπο του Στουρνάρα. Παράλληλα ο Σαμαράς «παρενέβη» για να αποσυρθεί αυτή η διάταξη, άρα «παίρνει πόντους» παρότι το μόνο που έκανε ήταν ο εμπαιγμός του Λαού. Έτσι άμα ο Σαμαράς αποφασίσει να κάνει ανασχηματισμό, αποσύρει τον «κακό» Στουρνάρα και το παίζει διπλά «ήρωας».

Με αυτές τις μεθοδεύσεις η κυβέρνηση του Μνημονίου εμπαίζει τον Ελληνικό Λαό, σε συνεργασία με τα ΜΜΕ των «τζάμπα αδειών» και των «αυξημένων διοδίων».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/psemmata-samara#ixzz2oCN1TrhX

Exit mobile version