Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανασχηματίζεται για να «σωθεί» μέχρι τις ευρωεκλογές η συγκυβέρνηση

Ανασχηματίζεται για να «σωθεί» μέχρι τις ευρωεκλογές η συγκυβέρνηση

Η λαομίσητη συγκυβέρνηση του μνημονίου μετράει μέρες. Παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες από το Μαξίμου, τις οποίες προθύμως και εν είδει ονείρου θερινής νυκτός μεταδίδουν τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση δεν αντέχει, αφού οι ταγοί της έχουν καταστεί πλήρως αναξιόπιστοι και έχουν πλέον επισήμως αναγνωριστεί από τον Λαό φερέφωνα του εν Ελλάδι μερκελισμούΗ σωρεία των αποκαλυφθέντων σκανδάλων που βαραίνουν την Χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά, αλλά και η ίδια η αντιδημοκρατική φύση του καθεστώτος, αποτελούν πλέον βάρη που δεν μπορεί να σηκώσει η κυβέρνηση των αυτοκτονιών.

Το μεγάλο στοίχημα που έχει, πλέον, βάλει ο Σαμαράς δεν είναι η εξάντληση της τετραετίας. Αυτό το έχει προ πολλού αποχαιρετήσει. Αυτό που θα προσπαθήσει να πετύχει είναι η εξάντληση του εξαμήνου της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε. Έτσι πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που μας επιβεβαιώνουν πλήρως στις αναλύσεις που είχαμε κάνει για την τύχη της συγκυβέρνησης.

Είχαμε πει, λοιπόν, ότι μέσω διαρροών στον Τύπο η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίσει κάποιους υπουργούς ως «προκλητικούς», προκειμένου να συσσωρεύσει την λαϊκή οργή στο πρόσωπο τους και να αποσείσει τις ευθύνες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης εν γένει. Αργότερα θα απομακρύνει τους εν λόγω υπουργούς, προκειμένου να περισώσει το προσωπείο της. Θα «ανασχηματιστεί» και ακολούθως θα δει αν ανεβαίνουν τα ποσοστά της. Εν τέλει έχοντας ως βέβαιο ότι η «ελεύθερη πτώση» Σαμαρά θα συνεχίζεται, θα προκηρύξει τις εθνικές εκλογές και θα «ξεκουμπιστεί» οριστικά και αμετάκλητα.

Όταν τα λέγαμε αυτά είχαμε ονομάσει συγκεκριμένα τον Γ. Στουρνάρα και τον Άδωνι Γεωργιάδη ως υποψήφιους για αποχώρηση. Από ότι φαίνεται στις προσκείμενες στο Μαξίμου ενημερωτικές ιστοσελίδες, εφημερίδες και κανάλια, γίνονται ήδη οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για τον συγκεκριμένο ανασχηματισμό. Ήδη τα νεοδημοκράτικά μέσα κατακεραυνώνουν τους εν λόγω υπουργούς και μερικά από αυτά κάνουν ήδη λόγο για επερχόμενο ανασχηματισμό, αμέσως μετά τις γιορτές.

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ένα νέο κλίμα γύρω από το πρόσωπο της, επικαλούμενη στην αρχή το επιχείρημα ότι «άλλαξε», ενώ στην ουσία δεν θα έχει αλλάξει τίποτε το ουσιαστικό. Υπό αυτό το προσωπείο θα κάνει τις τελευταίες μεθοδεύσεις της και – αν τα καταφέρει – θα προκηρύξει εκλογές αμέσως μετά το τέλος της προεδρίας της Ε.Ε. Αυτό είναι το σενάριο που θέλει ο Σαμαράς. Η αλήθεια, όμως, που ομολογεί πλέον ακόμα και ο Ψυχάρης του ΔΟΛ, είναι ότι η κυβέρνηση θα φτάσει μέχρι τις ευρωεκλογές και θα καταρρεύσει πριν από αυτές, με αποτέλεσμα να έχουμε τριπλές κάλπες.

Και αυτό για να αποφύγει τις συνέπειες των ευρωεκλογών. Εκεί αναμένεται να γίνει η πρώτη εκλογική κατάρρευση της κυβέρνησης. Ο κόσμος της ΝΔ βλέποντας την κατάρρευση της, θα στραφεί αυτομάτως στην νέα κυβερνητική επιλογή που ακούει στο όνομα «Χρυσή Αυγή». Και έτσι κάπως θα γραφτεί το οριστικό τέλος της ΝΔ, αν ο Σαμαράς κάνει τις εθνικές εκλογές έναν μήνα μετά τις ευρωεκλογές. Συνεπώς το σενάριο που θα ακολουθηθεί είναι οι τριπλές κάλπες, μπας και σωθούν τα προσχήματα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/anaschhmatizetai-gia-na-swthei-mechri-tis-eurwekloges-h-sugkubernhsh#ixzz2oPLblmvt

Exit mobile version