Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ρεζίλι και εις τας Ευρώπας η συγκυβέρνηση του μνημονίου: Στο ευρωκοινοβούλιο το σκάνδαλο με το PSI

Ρεζίλι και εις τας Ευρώπας η συγκυβέρνηση του μνημονίου: Στο ευρωκοινοβούλιο το σκάνδαλο με το PSI

Δεν ξεχνάμε, φυσικά, το περίφημο PSI, το οποίο διαφημίστηκε από την τότε συγκυβέρνηση ως μία «μεγάλη επιτυχία» και εν τέλει κατέληξε στην αυτοκτονία 14 ανθρώπους και τα ασφαλιστικά ταμεία σε διάλυση. Θυμίζουμε ότι τότε η συγκυβέρνηση πανηγύριζε για το PSI, κάνοντας λόγο για «εθελοντικό κούρεμα» των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Ανάμεσα στους πανηγυρίζοντες χρυσοκάνθαρους της εξουσίας ήταν και ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ συγκυβερνώντα κόμματα ήταν και πάλι η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.

Τότε είχε μειωθεί η αξία των ομολόγων που κατείχαν όλοι οι ομολογιούχοι, με «εθελοντική» συμμετοχή όπως διέδιδαν τα παπαγαλάκια του συστήματος και η συγκυβέρνηση. Από ότι φαίνεται 14 συνάνθρωποι μας δήλωσαν «εθελοντές» για αυτοκτονία. Εννοούμε ότι η «εθελοντικότητα» του προγράμματος αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τους μεγαλοκαρχαρίες που λάβανε τις απαραίτητες προειδοποιήσεις για να πουλήσουν τα προς «κούρεμα» ομόλογα ή επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στο PSI. Οι μικροομολογιούχοι ουδέποτε ρωτήθηκαν ή προειδοποιήθηκαν για την εν λόγω λαίλαπα.

Αυτή η πικρή αλήθεια, αυτό το σκάνδαλο που βρίσκεται στα θεμέλια της σημερινής συγκυβέρνησης, καλύφθηκε πλήρως από τον Σαμαρά και τους ομοίους του. Όμως οι μικροομολογιούχοι πέρασαν στην αντεπίθεση κάνοντας αναφορά στην Ευρωβουλή για το ζήτημα. «Είναι ώρα το Ευρωκοινοβούλιο να πάρει θέση για μια παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να αποκαταστήσει μια αδικία σε βάρος των πολιτών της. Εμείς έχουμε τιμωρηθεί διπλά από τις πολιτικές των Μνημονίων. Δεν είμαστε ούτε τράπεζες, ούτε πολυεθνικές. Είμαστε άνθρωποι που αποταμιεύσαμε τις οικονομίες μας και εμπιστευτήκαμε ένα κράτος – μέλος της Ε.Ε.».

Αυτά σημείωσε ο πρόεδρος των ομολογιούχων στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με το σκάνδαλο που έπληξε τόσο τις οικονομίες αυτών των ανθρώπων, όσο και την Ελληνική Οικονομία. Το εν λόγω πολύ σοβαρό ζήτημα συγκαλύφθηκε από την κυβέρνηση του μνημονίου. Η Χρυσή Αυγή το διατηρούσε συστηματικά στην επικαιρότητα με επίκαιρες ερωτήσεις που φτάνανε στον «πυρήνα» του σκανδάλου. Έφερε επανειλημμένως το θέμα ενώπιον της Βουλής. Στις 11 Σεπτεμβρίου, ο συναγωνιστής βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση (υπ’ αριθμό 245/2012) απευθυνόμενη στον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα τα φυσικά πρόσωπα ομολογιούχων Ελληνικού  Δημοσίου που εντάχθηκαν στο PSI. Αυτή δεν απαντήθηκε ποτέ μετά από κόλλημα που δήλωσε ο Υπουργός. Ο συναγωνιστής επανήλθε με νέα επίκαιρη ερώτηση (υπ’ αριθμό 281/2012) προς τον ίδιο Υπουργό, πάλι σε σχέση με το ίδιο θέμα στις 18 Σεπτεμβρίου. Ο Υπουργός δήλωσε εκ νέου κόλλημα αποφεύγοντας έτσι να απαντήσει στον συναγωνιστή. Απτόητος ο συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών άλλες τρεις (3) φορές. Συγκεκριμένα την επανακατέθεσε στις 24 Σεπτεμβρίου (υπ’ αριθμό 310/2012), στις 2 Οκτωβρίου (υπ’ αριθμό 378/2012) και στις 9 Οκτωβρίου (υπ’ αριθμό 423/2012). Σε καμία από αυτές δεν κατάφερε να απαντήσει ο Υπουργός Οικονομικών δηλώνοντας συνολικά πέντε (5) φορές κόλλημα!

Σας παραθέτουμε μία εξ αυτών:

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Φυσικά Πρόσωπα Ομολογιούχοι Ελληνικού Δημοσίου, που εντάχτηκαν στο PSI+

Ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου καταγγέλλει, ότι με την ένταξη τους στο PSI+ παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του τότε Υπουργού Οικονομικών & προέδρου του ΠαΣοΚ, οι οικονομίες του κουρεύτηκαν κατά 53,5% σε ονομαστική αξία & κατά 80% σε τωρινή πραγματική, αφού τους δόθηκαν νέα ομόλογα 30ετούς λήξης. Ο Υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωνε, ότι θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα των φυσικών προσώπων, μετά τη λήξη του PSI+. Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία είχε δεσμευτεί με δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της , ότι μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου το κόμμα θα προωθούσε άμεσα την πρόταση για ανταλλαγή των νέων ομολόγων αλλά & των ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας / European Financial Stability Facility (EFSF) που κατέχουν μετά το PSI τα φυσικά πρόσωπα, με νέα πενταετούς διάρκειας ομόλογα.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Θα τηρηθεί η προεκλογική υπόσχεση για ανταλλαγή των ομολόγων των  ιδιωτών φυσικών προσώπων με νέα 5ετούς διάρκειας;

2. Θα υπάρξουν για νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου μελλοντικά προγράμματα ενίσχυσης με σκοπό την κάλυψη της ζημιάς, που προκάλεσε το PSI+ & αν ναι θα ενταχθούν σε αυτά οι ιδιώτες ομολογιούχοι;

Αθήνα, 30.08.2012

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/rezili-kai-eis-tas-eurwpas-h-sugkubernhsh-tou-mnhmoniou-sto-eurwkoinoboulio#ixzz2oPNE2nmb

Exit mobile version