Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά ληστεύει τους ιδιοκτήτες ακινήτων με τις πλασματικές αντικειμενικές αξίες

Η χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά ληστεύει τους ιδιοκτήτες ακινήτων με τις πλασματικές αντικειμενικές αξίες

Η μεγάλη ληστεία θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του νέου φόρου στα ακίνητα που σε συνδυασμό με τις αντικειμενικές αξίες κυριολεκτικά γονατίζει ανεξαιρέτως όλα τα νοικοκυριά, άσχετα από την οικονομική επιφάνεια.

Αυτό που συμβαίνει στη χώρα με τις αντικειμενικές αξίες κατά μέσο όρο 20% υψηλότερες των εμπορικών αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο. Το φαινόμενο αυτό όμως έχει μια και μόνο εξήγηση. Φορομπηχτική καθαρά, αφού ούτως ή άλλως η φορολόγηση ακινήτου μέσω αντικειμενικής είναι στρεβλή. Άλλωστε ο ίδιος ο Όλι Ρεν ξεκαθάρισε πως ως το 2016 δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στις αντικειμενικές και αυτό δείχνει ότι ο σκοπός είναι ένας και μόνο. Η είσπραξη φόρων από το κράτος, βάσει της λογικής της τρόικας.

Έτσι οι τιμές, κατά πολύ μεγαλύτερες από τις πραγματικές τιμές της αγοράς “καίνε” τους φορολογούμενους και παράλληλα στραγγαλίζουν την ήδη ¨παγωμένη” αγορά στέλνοντας στο εκτελεστικό απόσπασμα την ατμομηχανή της οικονομίας που είναι η οικοδομή η οποία επηρεάζει εκατοντάδες ακόμη επαγγέλματα.

Μπορεί ο νέος φόρος ακινήτων να είναι κατά τι μικρότερος για τους περισσότερους σε σχέση με το χαράτσι που πληρώθηκε τα περασμένα χρόνια μέσω ΔΕΗ, είναι όμως στην πραγματικότητα κατά 20% υψηλότερος απ ό,τι που θα έπρεπε. Παράλληλα χιλιάδες είναι εκείνοι που θα πληρώσουν και επιπλέον φόρο για την περιουσία τους καθώς με τις πλασματικές αντικειμενικές αξίες εμφανίζονται με περιουσία πολύ μεγαλύτερη από αυτή που στην πραγματικότητα έχουν.

Οι μεγάλοι χαμένοι του ενιαίου φόρου ακινήτων είναι πρώτοι απ’ όλους όσοι έχουν μονοκατοικία και η αξία της περιουσίας τους δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Αυτοί με το χαράτσι μέσω ΔΕΗ πλήρωναν μόνο για τα ηλεκτροδοτούμενα νοικοκυριά. Με τον νέο φόρο θα πληρώσουν για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας, τόσο για το σπίτι όσο και για το οικόπεδο δηλαδή.

Σαφώς χαμένοι είναι με τον νέο φόρο και όσοι έχουν οικόπεδα εντός σχεδίου με αξία από 200.000 ως και 400.000 και οι οποίοι ως σήμερα πλήρωναν πολύ μικρά ποσά ως ΦΑΠ. Οι μεγάλοι χαμένοι είναι όμως όσοι έχουν στην ιδιοκτησία τους αγροτεμάχια, βοσκοτόπια ή ό,τι άλλο που ως τώρα δεν είχε καμία φορολόγηση, αλλά και όσοι έχουν αυθαίρετο, καθώς πλέον θα πληρώσουν φόρο όχι μόνο για το ακίνητο αλλά και για το οικόπεδο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-chounta-benizelou-samara-lhsteuei-tous-idiokthtes-akinhtwn-me-tis-plasmat#ixzz2oQZyovHT

Exit mobile version