Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία στο Αιγαίο – Συνεχείς προκλήσεις και παραβιάσεις

Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία στο Αιγαίο - Συνεχείς προκλήσεις και παραβιάσεις

Το πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία είναι ομολογουμένως καυτό και ταχύτατα μεταβαλλόμενο. Είτε κάποιος ενστερνιστεί την άποψη της κυβέρνησης Ερντογάν, είτε την άποψη των τουρκικών αρχών, το σίγουρο είναι ότι η κατάσταση είναι τραγική για την κυβέρνηση. Λίγο καιρό μετά τις συνεχείς διαδηλώσεις, τώρα ήρθε η ώρα των παραιτήσεων, αφού οι υπουργοί παραιτούνται κατά ομάδες, οι γιοί τους συλλαμβάνονται για διαφθορά και ο Ερντογάν βρίσκεται στο πρόθυρα νευρικής κρίσεως. Έτσι προσπαθούν να στήσουν σκηνικό έντασης στο Αιγαίο για να σώσουν την παρτίδα.

Διαβάσαμε ήδη την είδηση περί του τουρκικού ερευνητικού σκάφους το οποίο εισήλθε στην Ελληνική ΑΟΖ. Αυτό θα αποτελούσε από μόνο του μία μεγάλη πρόκληση, όμως οι τούρκοι είναι αποφασισμένοι να αυξήσουν την ένταση. Έτσι την Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν 9 παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου Χώρου, με αποτέλεσμα τα αεροπλάνα τους να «κλειδωθούν» από τα συστήματα Patriot, όπως μετέδωσαν τα κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας ως πρώτη είδηση. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου ελληνικά αντιαεροπορικά συστήματα, MIM-104 Patriot PAC-3 από την αντιαεροπορική συστοιχία της Σκύρου, «κλείδωσαν» στα ραντάρ τους τα τέσσερα μαχητικά της τουρκικής Αεροπορίας (ΤΗΚ) F-4E Terminator 2020, τα οποία “βρίσκονταν σε εκπαιδευτική πτήση σε «διεθνή» εναέριο χώρο”, νοτιοδυτικά της Ικαρίας, αναφέρει η ανακοίνωση.

Όμως ούτε αυτό ήταν αρκετό για τους τούρκους, αφού λίγο μετά το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας, στο οποίο προΐσταται ο φίλος του Βενιζέλου, ο Νταβούτογλου, έβγαζε άλλη μία προκλητική ανακοίνωση. Στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι η συμφωνία για την επανεισδοχή λαθρομεταναστών που υπέγραψε η Τουρκία θα ισχύσει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Για όλες; Πλην της Κύπρου, αφού «Κύπρος δεν υπάρχει», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ανακοίνωση. Θυμίζουμε ότι στα μέσα Νοεμβρίου ίδιες δηλώσεις είχε κάνει και ο ίδιος ο Ερντογάν λέγοντας: «Δώστε προσοχή, δεν την δέχθηκαν ως νότια Κύπρο. Έγινε δεκτή ως Κύπρος. Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος. Υπάρχει η τοπική διοίκηση της νότιας Κύπρου. Επειδή, υπάρχει Βόρεια Κύπρος και μια πράσινη γραμμή μεταξύ τους. Ποιος είναι εκεί στην πράσινη γραμμή; Μονάδες ασφαλείας του ΟΗΕ. Απολύτως καμία χώρα εντός της ΕΕ δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει προβλήματα ασφάλειας. Αυτό το μέρος έχει ένα τέτοιο εσωτερικό πρόβλημα».

Την ίδια ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά οι ραγιάδες του ελλαδικού προτεκτοράτου, η συγκυβέρνηση του Μνημονίου, η Χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά, χτίζει τζαμί στην Αθήνα για να ευχαριστήσει τον Ερντογάν και ανακοινώνει μετά παρρησίας ότι εφαρμόζεται η σαρία στην Ελλάδα και γενικώς κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να αποδείξει ότι πρόκειται για μία κυβέρνηση υποτακτικών.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/skhniko-entashs-sthnei-h-tourkia-sto-aigaio-sunecheis-proklhseis-kai-parabi#ixzz2oVkrAwS3

Exit mobile version