Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κύπρο-Νέα «επιτυχία» της εξωτερικής πολιτικής Βενιζέλου-Σαμαρά

Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κύπρο-Νέα «επιτυχία» της εξωτερικής πολιτικής Βενιζέλου-Σαμαρά

Απίστευτη πρόκληση από το τουρκικό υπουργείο των Εξωτερικών, το οποίο με ανακοίνωσή του αρνείται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία!

Η πρωτοφανής αυτή πρόκληση προήλθε μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την ΕΕ, για την επανεισδοχή των παράνομων μεταναστών. Η Τουρκία απέκλεισε μονομερώς από τη συμφωνία την Κύπρο, εξαιρώντας την από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τούτο αναφέρεται σε επιστολή της Άγκυρας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου οι Τούρκοι ισχυρίζονται δίχως περιστροφές πως δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία! Ο θρασύς αυτός ισχυρισμός, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση του 2005 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο και είχε καλέσει την Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να συνεργαστεί για τη λύση του Κυπριακού επί τη βάσει των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των αρχών της ΕΕ.

Πρόκειται αναμφίβολα για την κορύφωση της τουρκικής προκλητικότητας η οποία ενθαρρύνεται από την δουλοπρεπή και ενδοτική στάση των κυβερνήσεων Αθήνας και Λευκωσίας. Ιδιαίτερα η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά, κάνει τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να μην δυσαρεστήσει ούτε στο ελάχιστο τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Νταβούτογλου, τον οποίο μάλιστα εμφανίζει ως «καλό φίλο». Αυτά είναι λοιπόν τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολυδιαφημισμένης ελληνοτουρκικής “συνεργασίας και αλληλεγγύης”!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-tourkia-den-anagnwrizei-thn-kupro-nea-epituchia-ths-ejwterikhs-politikhs#ixzz2ocSrOp1B

Exit mobile version