Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ – ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: ΞΕΚΙΝΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ

Giorgos-Papandreou-1024x682

Σαν σήμερα στις 27 Δεκεμβρίου του 1947 εγκρίνεται το καταστατικό της – τότε νέας – παγκόσμιας οικονομικής οντότητας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Τον Ιούνιο του 1944 στην συνδιάσκεψη του Μπρέτον Γούντς αποφασίστηκε η δημιουργία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας με σκοπό την αποφυγή των συνθηκών που οδήγησαν στο κράχ του 1929. Μία από τις αποφάσεις που πάρθηκαν εκείνη την ημέρα ήταν η σταθερότητα των ισοτιμιών των νομισμάτων, απόφαση που αναιρέθηκε το 1961.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και το ΔΝΤ επενέβη σε πολλές περιπτώσεις. Σε όλες τις περιπτώσεις το πρόγραμμα του επέβαλλε δραστικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, διάλυση του κοινωνικού κράτους και φυσικά αποκρατικοποιήσεις. Σε όλες τις περιπτώσεις οι επιπτώσεις αυτών των πολιτικών ήταν οι ίδιες. Φτώχεια, εξαθλίωση, αυτοκτονίες, άνθιση του εμπορίου ναρκωτικών και όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Στις πρώτες δεκαετίες του ΔΝΤ οι «μεταρρυθμίσεις» αυτές λάμβαναν χώρα εν μέσω δικτατορίας και αμέτρητων εκτελέσεων όλων των αντιφρονούντων.

Το ρηξικέλευθο στην περίπτωση της Ελλάδας, είναι ότι εδώ διεξάγεται ένα πείραμα για την επιβολή των εθνοκτόνων μέτρων του ΔΝΤ μέσα σε μία – έστω κατ’ όνομα – δημοκρατία. Έχοντας ως συνεργάτες πρόθυμους πολιτικούς και αργυρώνητους δημοσιογράφους, το ΔΝΤ προσπαθεί να ξεπουλήσει την Ελλάδα και να φτωχοποιήσει τον Λαό. Οι πολιτικοί νομοθετώντας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, παράνομη βουλή των 297 και καταπατώνται σε πλείστες περιπτώσεις το Σύνταγμα επιχειρούν να περάσουν την γραμμή του ΔΝΤ. Οι δημοσιογράφοι, των οποίων τα κανάλια λαμβάνουν «τζάμπα άδειες» και αφορολόγητες διαφημίσεις, προπαγανδίζουν νυχθημερόν την «αναγκαιότητα» του Μνημονίου και το πόσο «κακοί» είναι όλοι οι αντιφρονούντες.

Η φάση αυτή του μνημονιακού σχεδίου βρίσκεται εν εξελίξει, αφού τώρα οι αντιφρονούντες οδηγούνται στην φυλακή και οι πολιτικοί με θρασύτητα συνεχίζουν να νομοθετούν. 66 χρόνια μετά την δημιουργία του ΔΝΤ ένας Λαός, ο Ελληνικός, και ένα Κίνημά, η Χρυσή Αυγή, βρίσκονται ενάντια στο «τέρας», το οποίο θέλει να κατασπαράξει Πατρίδα και Λαό.

πηγή

Exit mobile version