Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

SUCCESS STORΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑ-ΕΜΠΟΡΙΟ! ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ!

paraemporio__article (1)

Οι “λευκές νύχτες” τους μαράνανε! Λες και δεν φταίει που ο κόσμος δεν έχει λεφτά να ψωνίσει, αλλά είναι λίγες ώρες που τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και χρειάζεται να μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 11 το βράδυ!

Δεν κοιτούν που ο φετινός τζίρος των εμπορικών καταστημάτων βούλιαξε κατά 800 εκ. €.  

Η ληστρική οικονομική πολιτική του “σύντροφου”, Λενινιστή κατά παραδοχή του, Στουρνάρα , οι περικοπές στο οικογενειακό εισόδημα και η «φοροκαταιγίδα» που πλήττει τα νοικοκυριά ψαλιδίζουν και φέτος τον εορταστικό τζίρο στα εμπορικά καταστήματα, που μετρά απώλειες της τάξης του 10,5% σε σχέση με πέρυσι…

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΣΕΕ, ο φετινός εορταστικός τζίρος των καταστημάτων λιανικής αναμένεται να κυμανθεί στα 6,8 δισ. ευρώ έναντι 7,6 δισ. ευρώ το 2012, που σημαίνει απώλειες ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ σε μια χρονιά ιδιαιτέρως δύσκολη για την αγορά, που «πνίγεται» στα λουκέτα.

Ακρως απογοητευτική είναι η σύγκριση του 2013 με το 2008, αφού τα 21,9 δισ. ευρώ του εορταστικού τζίρου εκείνης της χρονιάς αναμένεται να συρρικνωθούν στα 6,8 δισ. ευρώ φέτος, μία απώλεια της τάξεως του 68,9% που σηματοδοτεί τη μείωση του χριστουγεννιάτικου τζίρου κατά περίπου 70% την τελευταία πενταετία.

Το 2014 αναμένεται  σχεδόν 4 στις 10 ΑΕ και ΕΠΕ και 5 στις 10 ατομικές και προσωπικές θεωρούν πιθανό  να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Λιγότερες από 2 στις 10 ατομικές ΟΕ και ΕΕ και μόλις 1 στις 10 ΑΕ και ΕΠΕ θεωρούν πιθανό να βάλουν λουκέτο.

Κλείσιμο επιχειρήσεων σημαίνει και περισσότερη ανεργία! Ο μόνος δρόμος επιστροφής στην αισιοδοξία είναι να παταχθεί ΆΜΕΣΑ το παραεμπόριο λαθραίων προϊόντων:

– 69 δισ. ευρώ τζίρος παραοικονομίας στην Ελλάδα.
-7-20 δισ. ευρώ ο τζίρος του παρεμπορίου και λαθρεμπορίου κάθε είδους (συμπεριλαμβανομένων τσιγάρων, ποτών, καυσίμων, αγροτικών προϊόντων κλπ): ισούται με το 20-30% του εμπορίου στη χώρα.
– 300-400 εκατ. ευρώ το κέρδος για τους μικροπωλητές το χρόνο (3.000-4.000 ευρώ το χρόνο ο καθένας).
– 1-1.5 δισ. ευρώ το κέρδος για τους εισαγωγείς/διακινητές.

Αυτή η κερδοφόρα αλυσίδα του παρεμπορίου εδράζεται σε μια σειρά αποσιωπήσεων και συγκάλυψης όπου ΣΗΜΕΡΑ πρέπει να λήξει!

Έτσι θα ξαναζεσταθεί η κίνηση στα εμπορικά μαγαζιά όπου σημειωτέον θα πρέπει να απασχολούν Έλληνες υπαλλήλους! Αλλιώς δεν θα βγούμε ποτέ από αυτό το σπιράλ φτώχειας, μιζέριας και εσωστρέφειας!

Το μόνο Πολιτικό κόμμα που έχει την βούληση να βγάλει την χώρα από αυτόν τον βούρκο είναι η Χρυσή Αυγή.

 

πηγή

Exit mobile version