Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γερμανικές ευχές στην Ελλάδα: «Συνεχίστε να παίρνετε μέτρα, μέχρι… τέλους»

Γερμανικές ευχές στην Ελλάδα: «Συνεχίστε να παίρνετε μέτρα, μέχρι… τέλους»

Γνωρίζουμε με σαφήνεια ότι οι τραπεζίτες είναι αυτοί που πραγματικά κυβερνούν τις χώρες. Άλλωστε αυτοί είναι που ορίζουν τον τομέα στον οποίο έχει αυτοπεριοριστεί η πολιτική, δηλαδή στην διαχείριση της οικονομίας. Επίσης οι τραπεζίτες δεν δεσμεύονται από το πολιτικό κόστος, συνεπώς μπορούν να λένε πράγματα με εξαιρετικό κυνισμό, χωρίς να λογαριάζουν τίποτε. Έτσι οι δηλώσεις του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας κρίνονται ως εξαιρετικά σημαίνουσες, όντας ξεκάθαρες και αντιπροσωπευτικές της σκέψεως της Μέρκελ.

Έτσι έχουμε δηλώσεις στην Bild του κεντρικού τραπεζίτη της Γερμανίας , Γενς Βάιντμαν, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει τις… μεταρρυθμίσεις μέχρι τέλους. Συγκεκριμένα είπε: «Ξεχάστε το κούρεμα, επιμείνετε στις μεταρρυθμίσεις. Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα αγόραζε χρόνο, αλλά δεν θα έλυνε τα θεμελιώδη προβλήματα της χώρας. Αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, να λύσει το θέμα με τους πλειστηριασμούς στις κατοικίες, να γίνει πιο παραγωγική και να εδραιώσει τον κρατικό προϋπολογισμός της. Πρέπει να συνεχίσει τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις και να τις φτάσει μέχρι τέλους.»

Τι εννοεί άραγε «μέχρι τέλους» ο γερμανός κεντρικός τραπεζίτης; Εν μέρει το λέει, αφού κάνει λόγο για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και προώθηση περαιτέρω μέτρων. Βέβαια η πρόταση του γερμανού τραπεζίτη ηχεί εξόχως μακάβρια στην Ελλάδα των 4000 αυτοκτονιών, των νεκρών από τα μαγκάλια, των παιδιών που λιποθυμάνε στα σχολεία και της γενικότερης φτώχειας και ανέχεια. Όμως, όπως προείπαμε, αν κάτι χαρακτηρίζει έναν τραπεζίτη, αυτό είναι ο κυνισμός.

Ο Γερμανός τραπεζίτης έκανε λόγο και για περαιτέρω μειώσεις μισθών, χρησιμοποιώντας την “αργκό” των τραπεζιτών: «Η χώρα πρέπει να διορθώσει τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας, που έχει δημιουργήσει η ίδια. Να γίνει πιο παραγωγική και να εξυγιάνει περαιτέρω τον προϋπολογισμό της. Βοήθεια απ´εξω μπορεί μόνο να αγοράσει χρόνο, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην ίδια τη χώρα»

Υπό το πρίσμα των δηλώσεων Βάιντμαν μπορούμε να καταλάβουμε και τον κυνισμό με τον οποίο αντιμετωπίζει τους Έλληνες και η συγκυβέρνηση του μνημονίου. Αξίζει σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι συγκυβερνών βουλευτής είχε πει ότι «φταίνε τα θύματα» όσον αφορά τους θανάτους από τα μαγκάλια, δήλωση που ήταν ενδεικτική του μισελληνισμού και της αναλγησίας των κυβερνώντων. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/germanoi-sunechiste-na-pairnete-metra-mechri-telous#ixzz2omoUcWGr

Exit mobile version