Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι 20 «αφορισμοί» του Πανούση για την Χρυσή Αυγή

Οι 20 «αφορισμοί» του Πανούση για την Χρυσή Αυγή

Εκμεταλλευόμενοι οι διάφοροι συστημικοί εκπρόσωποι το δημόσιο βήμα που τους δίνουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ βγαίνουν και γράφουν ό,τι θέλουν, όπως θέλουν και όπου θέλουν για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, χωρίς φυσικά τον παραμικρό αντίλογο εκ μέρους μας. Ανάμεσα σ΄αυτούς και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος με τίτλο που παραπέμπει περισσότερο σε οδηγό μαγειρικής ή σε ξόρκι δαιμονισμού «20 “αφορισμοί” για να δύσει η μαύρη αυγή του μίσους», παραθέτει την άποψή του για το πώς θα καταπολεμηθεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Η αλήθεια είναι ότι από έναν Πανεπιστημιακό, όπως ο Πανούσης, περιμέναμε κάτι πολύ πιο εμπεριστατωμένο να γράψει. Αντ΄αυτού έχουμε μια επανάληψη, σε μορφή περίληψης, των όσων το «συνταγματικό τόξο» αναμασά κατά καιρούς κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Ας πούμε, όμως, στον κύριο αυτό, ο οποίος εκ του ασφαλούς κάνει μονόλογο ότι «ο εκφασισμός της ελληνικής κοινωνίας», για τον οποίο υποστηρίζει ότι δεν θα εξαφανιστεί ακόμη και αν πάψει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να είναι κοινοβουλευτικό κόμμα (προς το παρόν ας ετοιμάζεται να αποτελέσει ο ίδιος και το κόμμα του παρελθόν από την Βουλή, μετά τις επόμενες εκλογές) είναι σχετικά απροσδιόριστος. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να αναφέρει τι εννοεί ως «εκφασισμό» της Ελληνικής κοινωνίας ο Πανούσης. Αν και η μετέπειτα αναφορά του περί «Εθνικολαϊκισμού» δεν αφήνει αμφιβολία τι εννοεί. Η επανελληνοποίηση του Τόπου αποτελεί μομφή για τον κύριο αυτό. Αν μη τι άλλο ο συγχρωτισμός του (ή μάλλον καλύτερα ο… συνωστισμός) με την Ρεπούση στο ίδιο Κόμμα δείχνει ότι ο ανθελληνισμός διοχετεύεται σ΄όλες τις πτυχές του ψευδεπίγραφου «συνταγματικού τόξου».

Όταν, λοιπόν, η Πατρίδα μας λοιδορείται από την μνημονιακή κατοχή, στην οποία συνέβαλλε τα μέγιστα για να εδραιωθεί και η ΔΗΜΑΡ, είναι τουλάχιστον άστοχο οι απολογητές του Μνημονίου να θεωρούν ότι πρώτιστο καθήκον είναι η «σύσταση Κοινοβουλευτικής Μόνιμης Επιτροπής Κατά του Φασισμού, του Ρατσισμού, της Μισαλλοδοξίας»… Ότι τον Ελληνικό Λαό τον απασχολεί η εμπάθεια του Πανούση (και του κάθε Πανούση) για ένα Πολιτικό Κίνημα, το οποίο πηγάζει από τις ρίζες του Λαού και του οποίου ζητά μεν την απαγόρευση ουσιαστικά αλλά δεν αρκείται σ΄αυτό, καθώς επιζητεί την απαγόρευση καθετί του εθνικιστικού.

Ο Πανούσης και το κόμμα στο οποίο συμμετέχει αποτελεί μια «φούσκα» στο πολιτικό στερέωμα που έσκασε. Με απλά λόγια αποτέλεσε ένα «μόρφωμα», ένα δημιούργημα του συστήματος προκειμένου να δράσει ως σταθεροποιητής της κυβερνητικής συνοχής. Τώρα, ο θλιβερός του ρόλος ολοκληρώθηκε και οδεύει προς τον πλήρη αφανισμό του. Αντιθέτως με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η οποία παρά την ανήθικη και παράνομη πολεμική του ανθελληνικού καθεστώτος και των διαφόρων παραφυάδων του δυναμώνει συνέχεια.

Επομένως όχι 20 αλλά 200 «αφορισμοί» του Πανούση δεν είναι ικανοί να σταματήσουν τον Εθνικό και Λαϊκό Δρόμο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-20-aforismoi-tou-panoush-gia-thn-chrush-augh#ixzz2p5EPh6kW

Exit mobile version