Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το ξεκαθάρισε ο Ντράγκι: «Λιγότερη εθνική κυριαρχία για πιο αποτελεσματική Ένωση»

Το ξεκαθάρισε ο Ντράγκι: «Λιγότερη εθνική κυριαρχία για πιο αποτελεσματική Ένωση»

Μία από τις κυνικότερες ομολογίες για το αληθινό σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε ο Μάριο Ντράγκι σε ομιλία που έδωσε στη Σχολή Κένεντι του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στις 9 Οκτωβρίου 2013. Ωστόσο αποσπάσματα της ομιλίας του δημοσιεύει σήμερα η γνωστή καθεστωτική εφημερίδα «Το Βήμα».

Δεν μένει παρά να παραθέσουμε αρχικά αποσπάσματα από τον λόγο του και να διαπιστώσουμε οι ίδιοι τους τρόπους προώθησης των ανθελληνικών σχεδίων των δανειστών μας, αλλά και τον πραγματικό τους στόχος που δεν είναι άλλος από την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Συγκεκριμένα, στην ομιλία του αναφέρει: «Η κοινή αγορά έχει αναγκαστικά πολιτικές επιπτώσεις. Το ουσιαστικό ερώτημα για την Ευρώπη σήμερα είναι ως που εκτείνονται αυτές οι πολιτικές επιπτώσεις: ποιες εξουσίες θα πρέπει να εκχωρηθούν σε υπερεθνικό επίπεδο ώστε να υποστηριχθεί η κοινή αγορά; Ή, διαφορετικά, πόση κυριαρχία πρέπει ένα κράτος να μοιραστεί με τα υπόλοιπα; Ο ορισμός της κυριαρχίας με βάση τα δικαιώματα είναι αναγκαστικά μηδενικού αθροίσματος: κάποιος πρέπει να τη χάσει για να την κερδίσει κάποιος άλλος. Ωστόσο, ο ορισμός της κυριαρχίας με βάση την αποτελεσματικότητα μπορεί να είναι θετικού αθροίσματος καθώς τοποθετεί στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολιτών. Κατά την άποψή μου, αυτή η πραγματιστική εστίαση στην αποτελεσματικότητα θα έπρεπε να μας καθοδηγεί στο πόση κυριαρχία πρέπει να μοιραστούμε στην κοινή αγορά μας».

Μετέπειτα συμπληρώνει: «Βρισκόμαστε στη διαδικασία οικοδόμησης μιας τραπεζικής ένωσης, ώστε να διασφαλίσουμε ότι το κοινό νόμισμα συνοδεύεται από κοινό τραπεζικό σύστημα. Η αυθεντική τραπεζική ένωση μπορεί να προσφέρει στους πολίτες περισσότερη εμπιστοσύνη στα χρήματα τους από όση διαφορετικές εθνικές προσεγγίσεις».

Τέλος, αναφέρει ότι «Υποτίμησαν το βάθος της δέσμευσης των Ευρωπαίων στο ευρώ. Είδαν το ευρώ ως ένα σύστημα σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών, όταν στην πραγματικότητα είναι ένα μη αναστρέψιμο κοινό νόμισμα. Και απέτυχαν να δουν ότι δεν είναι αναστρέψιμο επειδή αυτό προκύπτει από τη δέσμευση των ευρωπαϊκών εθνών για στενότερη ολοκλήρωση – δέσμευση που έχει τις ρίζες της στην επιθυμία μας για ειρήνη, ασφάλεια και υπέρβαση των εθνικών διαφορών».

Με λίγα λόγια, γίνεται σαφές ότι οι διεθνείς τοκογλύφοι απαιτούν την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, ώστε να μπορούν να εκμεταλλευτούν χωρίς εμπόδια τον πλούσιο ορυκτό πλούτο της χώρας μας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η τραγική συγκυβέρνηση ξεπουλάει την Ελλάδα στους ξένους και δηλώνει την πλήρη υποταγή της στις επιταγές των δανειστών. Διακρίνουμε, ακόμα, την απέχθεια του Ντράγκι για κάθε εθνική κυβέρνηση που μπορεί να χαλάσει τα σχέδιά τους για την εκμετάλλευση του Έλληνα πολίτη.

Σκοπός τους είναι, με την επιβολή του μνημονίου να κινεζοποιήσουν τον Έλληνα φορολογούμενο και να απομυζούν τα κέρδη τους από τον ιδρώτα του εργαζομένου. Έτσι, προωθούν την παγκοσμιοποίηση και την έννοια του πολιτισμικού «πολτού», ώστε ο λαός να χάσει κάθε έννοια εθνικής ταυτότητας και να μην μπορεί να υπερασπιστεί την ίδια του την χώρα. Ο λόγος του αναφερόμενος περί «υπέρβασης των εθνικών διαφορών» υπονοεί την αθρόα είσοδο των λαθρομεταναστών στην χώρα μας που επί της ουσίας φτιάχνει το πολυπολιτισμικό κράτος που καλύπτει πλήρως τα συμφέροντα των δανειστών.

Το πραγματικό εμπόδιο σε όλα αυτά τα βρώμικα σχέδια είναι η Χρυσή Αυγή που συνιστά το μόνο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα που στέκεται ενάντια στις βλέψεις των τοκογλύφων εις βάρος της Ελλάδος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-jekatharise-o-ntragki-ligoterh-ethnikh-kuriarchia-gia-pio-apotelesmatikh#ixzz2pTYiFgpg

Exit mobile version