Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σόρος προς Μέρκελ: «Αποτύχατε, ανεβαίνουν οι εθνικιστές και απειλούν τα συμφέροντα μας»

Σόρος προς Μέρκελ: «Αποτύχατε, ανεβαίνουν οι εθνικιστές και απειλούν τα συμφέροντα μας»

Το ποιόν του Τζόρτζ Σόρος είναι γνωστό. Χρηματοδότης άφθονων ανθελληνικών και γενικώς αντεθνικών οργανώσεων, όπως το CDRSEE και οι απανταχού παρδαλών επαναστάσεων, που σκοπό τους έχουν την ευθυγράμμιση ολόκληρων κρατών με την παγκοσμιοποίηση. Όταν ένας τέτοιος μεγαλοεπενδυτής φτάνει στην κριτική της μερκελικής πολιτικής, ο οποιοσδήποτε εχέφρων άνθρωπος μειδιά. Αυτό έγινε και στην περίπτωση του άρθρου του Σόρος στο Project Syndicate.

Το άρθρο είναι στην ουσία μία αντιπαράθεση μεταξύ του Σόρος και του Σίν από το Ινστιτούτο IfO. Ο Σόρος στην άποψη του επαναφέρει το ζήτημα του ευρωομολόγου, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα γινόταν το πρόβλημα των υπερχρεωμένων χωρών, ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Έτσι προτείνει την περαιτέρω εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της Ε.Ε., ζητώντας από την Γερμανία να αναλάβει ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ. Ακριβώς δηλαδή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για ακόμα μικρότερη εθνική κυριαρχία.

Και συνεχίζει: «Ο σχεδιασμός του ευρώ έχει ένα μοιραίο σφάλμα. Η δημιουργία μίας ενιαίας κεντρικής τράπεζας χωρίς ενιαίο υπουργείο Οικονομικών σημαίνει πως το κρατικό χρέος έχει ονομαστική αξία σε ένα νόμισμα που δεν ελέγχει καμία χώρα, καθιστώντας έτσι μεγαλύτερο τον κίνδυνο χρεοκοπίας. Ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης του 2008, αρκετά κράτη-μέλη υπερχρεώθηκαν και το premium κινδύνου κατέστησε μόνιμο το διαχωρισμό μεταξύ πιστωτών και οφειλετών χωρών».

Αυτό που εν τέλει φαίνεται να ενοχλεί τον Σόρος είναι ότι η λιτότητα συνδυάστηκε με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δηλαδή τις αποκρατικοποιήσεις και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Αυτό που προτείνει, όχι ως καλύτερη λύση, αλλά για να μην ανέβει ο Εθνικισμός, είναι να γίνουν πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά να επιβληθεί η λιτότητα, προκειμένου να συμπιεστεί το χρέος. Δηλαδή πρώτα να ξεπουληθούν τα πάντα και να δοθούν τα κίνητρα στους τοκογλύφους να αγοράσουν και μετά να πέσουν οι μισθοί, πιστεύοντας έτσι ότι θα ελαχιστοποιηθούν οι αντιδράσεις για την ίδια ακριβώς συνταγή.

Στο ορίζοντα, για τον Σόρος, διαφαίνεται και η ήττα του αμερικανοσιωνισμού. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει «οι μελλοντικές κρίσεις θα προέλθουν από την πολιτική. Αυτό είναι ήδη εμφανές, επειδή η ΕΕ έχει γίνει τόσο εσωστρεφής που δεν μπορεί να αντιδράσει επαρκώς σε εξωτερικές απειλές όπως η Συρία ή η Ουκρανία. Οι προοπτικές όμως, δεν είναι απελπιστικές. Η ανάδειξη μίας απειλής από τη Ρωσία μπορεί να ανατρέψει την κρατούσα τάση προς την ευρωπαϊκή αποσύνθεση».

Υπό το φάσμα αυτής της ήττας, λοιπόν, της αντιστροφής του παγκόσμιου κλίματος εναντίον της παγκοσμιοποίησης και των συμφερόντων των διεθνών τοκογλύφων, ο Σόρος σαλπίζει την υποχώρηση και δείχνει τα λάθη στην συνταγή, αγνοώντας βέβαια ότι ποτέ δεν έχει πετύχει το πείραμα της συμπίεσης των εθνικών ιδεωδών και των εθνικών συνειδήσεων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/soros-pros-merkel-apotuchate-anebainoun-oi-ethnikistes-kai-apeiloun-ta-sumf#ixzz2pj6ta5f4

Exit mobile version