Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το προεκλογικό δίλημμα του Σαμαρά και το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών

Το προεκλογικό δίλημμα του Σαμαρά και το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών

Ξεκίνησε, λοιπόν, και επισήμως την λειτουργία του το τσίρκο Σαμαρά – τοκογλύφων. Μία θεατράλε παράσταση που περιελάμβανε από πανάκριβα αυτοκίνητα δώρο του Σαμαρά στους διεθνείς τοκογλύφους μέχρι χαιρετούρες τον ευρωπαίων αξιωματούχων με τους αρλεκίνους της εγχώριας επιτροπείας. Η πρώτη παράσταση είχε θεματικό χαρακτήρα, αφού αμφότεροι οι δύο πόλοι του πολιτικού συστήματος της κλεπτοκρατίας, έβαλαν σε λειτουργία ένα παλιό – προ τριαντακοετίας – σχέδιο πολιτικής πόλωσης και παγίωσης του πολιτικού συστήματος.

Θυμίζουμε ότι το 1979 και συγκεκριμένα στις 28 Μαΐου έγινε στην Ελλάδα μία ανάλογη εκδήλωση, τότε για την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τότε πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο «κουφός Εθνάρχης» και αντιπολιτευόμενος ήταν ο μέντορας του Αλέξη Τσίπρα και ολετήρας της Ελλάδος, Ανδρέας Παπανδρέου. Σε εκείνη την εκδήλωση του 1979 ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε πάει και πλέον όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ποιον αντέγραψε ο Τσίπρας.

Το σκοπούμενο της τότε συμπεριφοράς των δύο μεγάλων κομμάτων ήταν η δημιουργία ενός τεχνητού πολιτικού διλήμματος, ώστε να πολωθεί ο πολιτικός κόσμος και να παγιωθεί το πολιτικό σύστημα. Το δίλημμα, όπως προείπαμε, ήταν τεχνητό, αφού ο στα λόγια αντευρωπαϊστής Παπανδρέου, μετά έγινε από τους θερμότερους θιασώτες της Ε.Ε. Παρόμοιο είναι και το δίλημμα που τεχνηέντως έθεσαν χθες ο πρωθυπουργός της συμφοράς και ο Τσίπρας. Ο μεν ένας δεν παρουσιάστηκε στην εκδήλωση, μιμούμενος τον Ανδρέα Παπανδρέου και ο άλλος, όπως γράφουν τα καθεστωτικά μέσα, «ανέδειξε ουσιαστικά τον εκλογικό σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου που αποτυπώνεται στο δίλημμα που θα θέσει η κυβέρνηση: «ναι ή όχι στην Ευρώπη».»

Το «περίεργο» της όλης υποθέσεως είναι ότι και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αποδέχονται αυτό το ψευδεπίγραφο δίλημμα, γεγονός που φανερώνει έκδηλα το εξής: Επιχειρούν πολιτική πόλωση με πρόσχημα ένα ψευδεπίγραφο δίλημμα, με σκοπό να ενισχυθούν αμφότεροι. Συνεπώς στηρίζουν ο ένας τον άλλο, ίσως για να δημιουργήσουν στην συνέχεια μία συγκυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας που θα ισοπεδώσει τα πάντα.

Όμως δεν έχουν αντιληφθεί ότι το δίλημμα που θέτουν ενώπιον του Ελληνικού Λαού δεν έχει παντελώς καμία απήχηση. Το μοναδικό δίλημμα που αντιλαμβάνεται ο Ελληνικός Λαός και βάσει αυτού θα προσέλθει στις κάλπες είναι το δίλημμα: Ή με τους Έλληνες ή με τους κλέφτες! 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-proeklogiko-dilhmma-tou-samara-kai-to-pragmatiko-diakubeuma-twn-eklogwn#ixzz2pv1t67Zc

Exit mobile version