Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Κίνδυνος – θάνατος η Χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά: Χωρίς τακτικά χειρουργεία το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας

Λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας δεν θα πραγματοποιεί πλέον προγραμματισμένα χειρουργεία αλλά θα εξυπηρετεί μόνο επείγοντα περιστατικά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ιατρών του ΕΣΥ Μεσσηνίας, αυτή τη στιγμή υπηρετούν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας τρεις αναισθησιολόγοι, οι οποίοι θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση μόνο έκτακτων περιστατικών. Τα τακτικά χειρουργεία θα παραπέμπονται σε ιδιωτικές κλινικές επιβαρύνοντας τον Έλληνα ασφαλισμένο με επιπρόσθετα έξοδα. Είναι φανερό πως πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την άμεση πρόσληψη δύο επικουρικών ιατρών αναισθησιολόγων, θέσεις που έχουν προκηρυχθεί και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο.

Τέλος, είναι γνωστό ότι στο νοσοκομείο Καλαμάτας υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που φτάνουν το 35%, με σοβαρότερες αυτές τις παντελούς έλλειψης γαστρεντερολόγου, αλλά και παθολόγων, καθώς υπηρετούν μόνο πέντε και για τις δύο παθολογικές κλινικές, ενώ κατ’ ελάχιστο έπρεπε να υπηρετούν οκτώ.

Η Χρυσή Αυγή απαιτεί να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να καλυφθούν οι σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας που φτάνουν στο τριάντα πέντε τοις εκατό (35%) σε νευραλγικούς τομείς όπως αυτούς των αναισθησιολόγων και των παθολόγων και το εκατό τοις εκατό (100%) στον τομέα των γαστρεντερολόγων.

Σαν Έλληνες Γιατροί ειλικρινά διερωτόμαστε εάν υπάρχει σχέδιο για να αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα της αναστολής τακτικών χειρουργείων μέχρι να λυθεί οριστικά το θέμα έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Το θέμα τέθηκε στο κοινοβούλιο από τον Βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτριο Κουκούτση.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-kindunos-thanatos-h-chounta-benizelou-samara-chwris-taktika#ixzz2q0K1W0TC

Exit mobile version