Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο αμερικανικός Τύπος παραδέχεται την αποτυχία της κυβέρνησης και το επερχόμενο τέλος της

Ο αμερικανικός Τύπος παραδέχεται την αποτυχία της κυβέρνησης και το επερχόμενο τέλος της

Η πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά σ΄όλους τους τομείς αποτυπώνεται και στα δημοσιεύματα των αμερικανικών εφημερίδων. Η Washington Post, αναφερόμενη στα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που πήρε η κυβέρνηση την Τετάρτη, γράφει χαρακτηριστικά ότι «για να αποφύγει τον εξευτελισμό στις τελετές της Τετάρτης η αστυνομία απαγόρευσε όλες τις διαδηλώσεις για 18 ώρες στο ευρύτατο φάσμα του Κέντρου». Η αμερικανική εφημερίδα, ουσιαστικά, χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ως εξευτελισμένη, η οποία κάνει ότι μπορεί για να κρύψει την γύμνια της και την Λαϊκή κατακραυγή από τους ηγέτες της Ε.Ε. Αυτό, εξάλλου, τονίζεται και από την εφημερίδα, η οποία γράφει ότι «οι περικοπές και η μεγάλη φορολόγηση, έχουν οδηγήσει στην αγανάκτηση των Ελλήνων με αποτέλεσμα να γίνονται γενικές απεργίες και βίαιες διαδηλώσεις».

Την ίδια στιγμή που η μνημονιακή κυβέρνηση παίρνει διαρκώς φοροληστρικά μέτρα αποκαλύπτονται συνεχή οικονομικά σκάνδαλα μελών της, κάτι το οποίο μεγαλώνει την οργή και την δυσαρέσκεια του κόσμου. Από την άλλη μεριά οι New York Times ανακινούν  το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, εφόσον το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποδειχθεί δυσμενές για την κυβέρνηση. Έχει δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι στο άρθρο αυτό συνδέεται ευθέως η Ελληνική Προεδρία της Ε.Ε. με το διογκούμενο ρεύμα ευρωσκεπτικισμού, τονίζοντας ότι ο ρόλος της Ελλάδος δεν είναι καθόλου τυπικός, καθώς καλείται εν μέρει να «αναχαιτίσει» την ραγδαία άνοδο των Εθνικιστικών Κομμάτων ανά την Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε με ποιο τρόπο θα «αναχαιτίσει» αυτή την άνοδο, εκτός και αν θεωρεί ότι οι ανήθικες και παράνομες μέθοδοι καταστολής που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην Χώρα μας θα εξαχθούν και στο εξωτερικό.

Το σίγουρο, όμως, είναι ότι τόσο οι ευρωεκλογές όσο και οι περιφερειακές – δημοτικές του Μαΐου θα σημάνουν το τέλος της αντεθνικής και αντιλαϊκής αυτής κυβέρνησης τοποτηρητών και ανδρείκελων. Η συντριβή των δύο κυβερνητικών εταίρων θα είναι τόσο μεγάλη που θα είναι αδύνατον να μπορούν να σταθούν έστω και για λίγο χρονικό διάστημα στα πόδια τους. Γι αυτό και προσπαθούν, καταπατώντας κάθε έννοια Νομιμότητας και Δημοκρατίας, να δημιουργήσουν ένα άρρωστο κλίμα, το οποίο θα ευνοούσε την αποβολή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από τις προσεχείς εκλογικές διαδικασίες. Ό,τι και να κάνουν, όμως, η μοίρα τους είναι προδιαγεγραμμένη. Το πολιτικό τους τέλος είναι προ των πυλών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-amerikanikos-tupos-paradechetai-thn-apotuchia-ths-kubernhshs-kai-to-eperc#ixzz2q0KkIGtb

Exit mobile version