Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τουρκικό ελικόπτερο “έκανε βόλτες” πάνω από την Σάμο – Καμία αντίδραση από το Υπ.Εξ.

Τουρκικό ελικόπτερο “έκανε βόλτες” πάνω από την Σάμο - Καμία αντίδραση από το Υπ.Εξ.

Η Άγκυρα συνεχίζει το μπαράζ των προκλήσεων και η κυβέρνηση κοιμάται τον ύπνο του δίκαιου

Άφωνοι έμειναν οι κάτοικοι της Σάμου στο άκουσμα του χαρακτηριστικού ήχου ενός τουρκικού ελικοπτέρου ειδικών επιχειρήσεων το οποίο πέταξε σε ύψος μόλις 3.000 μέτρων πάνω από το έδαφος του ακριτικού νησιού.

Συγκεκριμένα, ελικόπτερο AS-532 Cougar της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 14:33, πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν ΒΑ άκρου της Σάμου στις 14:35 (λόγω εγγύτητας της νήσου στην Τουρκία) σε ύψος 10.000 ποδών. Το ελικόπτερο εξήλθε του FIR Αθηνών στις 14:37 και όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, αναγνωρίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Παράλληλα, δύο σχηματισμοί με συνολικά 12 μαχητικά της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας προχώρησαν σε τρεις παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και παραβίασαν τρεις φορές τον Εθνικό Εναέριο Χώρο. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ένας από τους δύο σχηματισμούς αποτελούνταν από 10 μαχητικά (εκ των οποίων τα 4 οπλισμένα), απόδειξη κορύφωσης της ποσοτικής και ποιοτικής κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.

Η τουρκία καθημερινά κλιμακώνει τις προκλήσεις και ενισχύει συνεχώς την παρουσία της από θάλασσα και αέρος αποτελώντας τεράστια απειλή για την ασφάλεια των μεγάλων νήσων του Αιγαίου και της ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας. Την ίδια στιγμή Βενιζέλος και Σαμαράς κάνουν εξωτερική πολιτική ανταλλάσσοντας χειραψίες με τους Ερντογάν και Νταβούτογλου, όταν αυτοί διεκδικούν το μισό Αιγαίο. Με την υποχωρητική στάση τους σε μία σειρά εθνικών θεμάτων είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι γι’ αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/tourkiko-elikoptero-ekane-boltes-panw-apo-thn-samo-kamia-antidrash-apo-to-u#ixzz2q2pmc600

Exit mobile version