Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

O λόγος που ο Ευσταθίου αφέθηκε ελεύθερος: Τήρησε την «ομερτά»

O λόγος που ο Ευσταθίου αφέθηκε ελεύθερος: Τήρησε την «ομερτά»

Κάνοντας μία αποτίμηση των τελευταίων σκανδάλων που συγκλονίζουν την συγκυβέρνηση, δεν μπορεί κανείς παρά να αισθανθεί αηδία και να σταθεί με δέος εμπρός στις ποσότητες θράσους που έχουν οι ταγοί της μεταπολιτευτικής κλεπτοκρατίας, ώστε να συνεχίζουν να απευθύνουν τον λόγο προς τον Ελληνικό Λαό, κουνώντας μάλιστα το δάκτυλο και απαιτώντας ακόμα περισσότερες θυσίες από μέρους του.

Από τις υποθέσεις που απασχόλησαν τα ΜΜΕ τον τελευταίο καιρό έχουμε παρατηρήσει ότι ο χρόνος προβολής ενός σκανδάλου είναι αντιστρόφως ανάλογος της σημαντικότητας του. Κοινώς ενώ υπήρχαν οι Καντάδες των εξοπλιστικών, τα κανάλια επέμεναν σε σκληρή γραμμή «Λιαπιάδας», προσπαθώντας να κρύψουν τα σκάνδαλα και τις μίζες πίσω από τις πλαστές πινακίδες ενός πλαστού πολιτικού.

Επιστρέφοντας στα σημαντικά πολιτικά σκάνδαλα, είδαμε την προ ημερών απελευθέρωση με περιοριστικούς όρους του κατηγορούμενου Π. Ευσταθίου. Ο συγκεκριμένος στην κατάθεση του παραδέχτηκε πολλές μίζες, αλλά δεν κατονόμασε κανέναν πολιτικό, ενώ το ίδιο βράδυ ο συνήγορος του άφηνε αιχμές ότι «υπάρχει ένας σοβαρός πολιτικός που κρύβεται πίσω από εταιρεία που είχε συναλλαγές ο Ευσταθίου. Δεν είναι ο Τσοχατζόπουλος. Είναι γνωστός πολιτικός, στην πρώτη γραμμή και είναι από το ΠΑΣΟΚ».

Πριν πούμε το οτιδήποτε, θυμίζουμε ότι αυτός ο άνθρωπος αφέθηκε ελεύθερος από την δικαιοσύνη. Ας πάμε τώρα να δούμε κάποια αποσπάσματα από την ανάκριση, όπως αυτά δημοσιεύτηκαν σε καθεστωτικές εφημερίδες:

ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ: Εκτός από τα ASRAD και τα υποβρύχια έχετε δώσει παράνομες πληρωμές σχετικά με άλλα προγράμματα της ATLAS και της RHEINMETAL.

Π.ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: Ό,τι φανεί από το άνοιγμα των λογαριασμών θα αναλάβω την ευθύνη.

ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ: Εσείς δεν μπορείτε τώρα, πριν ανοίξουμε εμείς τους λογαριασμούς, να μας πείτε αν έχετε κάνει παράνομες πληρωμές σχετικά με άλλα οπλικά συστήματα;

Π.ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: Δεν έχω κάνει άλλες παράνομες πληρωμές.

ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ: Κατά την άποψή μας το ποσό των 5 εκατομμυρίων που μας λέτε ότι δώσατε σε παράνομες αμοιβές είναι λίγο. Αν μόνο ο Κάντας πήρε 1,5 εκατομμύριο ευρώ για τα υποβρύχια και τα ASRAD, αναμένει κανείς οι ανώτεροι από αυτόν στην ιεραρχία να έχουν πάρει πολλά περισσότερα.

Π.ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: Επαναλαμβάνω ότι εγώ ποτέ δεν έδωσα χρήματα σε πολιτικούς.

ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ: Το Δεκέμβριο του 2005 ο πρόεδρος της RHEINMETAL συνάντησε τον πρώην υπουργό Άμυνας στην Ελλάδα. Η συζήτηση οργανώθηκε και συνοδεύτηκε από εσάς. Ποια ήταν η αιτία της συνάντησης αυτής;

Π.ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: Αυτός ήθελε να κάνει μία εθιμοτυπική επίσκεψη στον υπουργό που τότε ήταν ο κ.Σπηλιωτόπουλος. Απ’ ότι θυμάμαι η επίσκεψη περιορίστηκε σε εθιμοτυπικά θέματα.

ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ: Στο γραφείο σας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατάλογοι με όλα ανεξαιρέτως τα προγράμματα του ΕΜΠΑΕ για όλους τους κλάδους π.χ. αναγράφετε τις πληρωμές των υποβρυχίων και τύπου 209 και τύπου 214 που από το 2005 και μετά ανέρχονται σε 220 εκατομμύρια ευρώ.

Π.ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: Αυτοί είναι πίνακες του υπουργείου, της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών που παρακολουθούν όλα τα προγράμματα. Δεν ενθυμούμαι ποιος μου τα έδωσε, ούτε το λόγο γιατί αυτό αφορά το σύνολο όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων απ’ ότι φαίνεται.

Κοινώς «δεν είδα», «δεν άκουσα», «δεν ξέρω» και αναλαμβάνω την ευθύνη μόνο για «ότι βρείτε μόνοι σας». Σε ανύποπτο χρόνο είχαμε γράψει ότι «ο Σαμαράς έκανε την χάρη στον Βενιζέλο να καλύψει το σκάνδαλο των υποβρυχίων, ενώ είναι σίγουρο ότι οι όποιες αποκαλύψεις Κάντα δεν θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας, με εντολή Σαμαρά. Εννοούμε ότι στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, τα έγγραφα της δικογραφίας γίνανε φέιγ βολάν από το καθεστώς, ενώ τώρα δεν ξέρουμε καν τα ονόματα που αποκάλυψε ο Κάντας.».

Ο Ευσταθίου, λοιπόν, τήρησε την «ομερτά» που συντηρεί την μνημονιακή συγκυβέρνηση, αποκρύπτοντας αυτόν που υπονόησε ο συνήγορος του “on air”. Η ανταμοιβή του ήταν να αφεθεί ελεύθερος με αντίτιμο ένα ποσό που μπορεί να φαντάζει τρομακτικό στον μέσο Έλληνα, όμως είναι ένα τίποτα μπροστά στις μίζες που διακινήθηκαν.

Το γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής είχε εκδώσει το παρακάτω δελτίο τύπου, όταν αφέθηκε ελεύθερος ο Ευσταθίου: “Μετά τον Τομπούλογλου, τον Κοντογεώργο, ελεύθερος και ο Πάνος Ευσταθίου. Κάτι μίζες εκατομμυρίων ευρώ μοίραζε ο άνθρωπος, για ποιο λόγο να ταλαιπωρείται; Δεν ήταν δα και μέλος της εγκληματικής Χρυσής Αυγής για να τον σέρνουν με χειροπέδες μπροστά στις κάμερες και μετά στον Κορυδαλλό. Ο Ευσταθίου βεβαίως δεν έδωσε ούτε ένα όνομα πολιτικού. Παραδέχτηκε ότι μοίραζε μίζες, αλλά δεν είπε σε ποιους… ή μήπως τα παίρνανε μόνο στρατιωτικοί και οι πολιτικάντηδες που λυμαίνονται ακόμα τη δημόσια ζωή δεν έβγαλαν φράγκο;”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-logos-pou-o-eustathiou-afethhke-eleutheros-thrhse-thn-omerta#ixzz2q4UOOs14

Exit mobile version