Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κι άλλη «επιτυχία» Σαμαρά με νέα αύξηση της ανεργίας

Κι άλλη «επιτυχία» Σαμαρά με νέα αύξηση της ανεργίας

Παρά τις ψευδείς διαβεβαιώσεις του αρμοδίου υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, η ανεργία όχι μόνο δεν έχει μειωθεί, έστω κατ΄ελάχιστον, αλλά συνεχίζει να καλπάζει καταγράφοντας νέο αρνητικό ρεκόρ. Συγκεκριμένα, έφτασε το 27,8% τον Οκτώβριο του 2013, ξεπερνώντας τόσο τον δείκτη του προηγούμενου μήνα όσο και του Οκτωβρίου του 2012. Για την ακρίβεια, ο αριθμός των ανέργων ανήλθε στα 1.387.520 άτομα, καταγράφοντας αύξηση 85.314 ατόμων (+ 6,6%) μέσα σε ένα έτος.

Αρκεί να πούμε ότι ενώ τον Οκτώβριο του 2009 η ανεργία ήταν σε μονοψήφια ποσοστά (9,9%), μέσα σε μια τετραετία το ποσοστό της ανεργίας σχεδόν τριπλασιάστηκε (!) φτάνοντας το 27,8. Από την άλλη μεριά, όμως, άλλοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι η πραγματική ανεργία τοποθετείται στο 33%, καθώς υπάρχουν συμπατριώτες μας που δεν δηλώνονται ως άνεργοι ή εργάζονται περιστασιακά.

Ας σκεφτούμε, μάλιστα, ότι ενώ η γάγγραινα της ανεργίας προχωρά, ο υπουργός Εργασίας και ο πολιτικός του προϊστάμενος Σαμαράς αρέσκονται στα κενά και φτηνά ευχολόγια και την πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Πόσες φορές μέχρι τώρα, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, δεν έχουμε ακούσει κούφιες  υποσχέσεις και θριαμβολογίες από την κυβέρνηση για μείωση της ανεργίας, ανάπτυξη και αρχή ανόδου για την οικονομία μας;

Η πραγματικότητα, όμως, δείχνει ότι τα πράγματα ολοένα και χειροτερεύουν και τα ψέματα που εσκεμμένα χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση για να παραπληροφορήσει τον Λαό χρησιμοποιούνται για να καθυστερήσουν την οργή του κόσμου που κάποια στιγμή θα ξεσπάσει στους υπηρέτες των διεθνών τοκογλύφων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ki-allh-epituchia-samara-nea-aujhsh-ths-anergias#ixzz2q94BvnVl

Exit mobile version