Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κυβέρνηση – θίασος: Ούτε μια τροπολογία δεν μπορούν να φτιάξουν, αν δεν την πάρουν έτοιμη από την τρόικα

Ξέραμε ότι είχαμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση αρλεκίνων και υποτακτικών που αποτελείται από ανίκανους και από χαχόλους, τους οποίους το διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο τους έχει μονάχα για να ψηφίζουν τα νομοσχέδια που αυτό εκπονεί, χωρίς να κάνουν πολλές – πολλές ερωτήσεις.

Όμως το συγκεκριμένο περιστατικό με την τροπολογία για την αύξηση της τιμής των προϊόντων καπνού αποτελεί άλλη μία απόδειξη της αληθείας των προηγουμένων.

Θυμίζουμε ότι η όλη υπόθεση ξεκίνησε με το επικοινωνιακό κόλπο της συγκυβέρνησης, ώστε να παρουσιαστεί το ΠΑΣΟΚ ως αντιστεκόμενο στις επαίσχυντες διατάξεις, του προς ανασχηματισμό Άδωνι Γεωργιάδη. Θυμίζουμε τι είχαμε γράψει σχετικά: Το σχέδιο απλό: Οι κυβερνώντες ψηφίζουν ένα μέτρο τόσο επαίσχυντο που θα προκαλέσει την μήνη της κοινής γνώμης.

Ακολούθως οι ίδιοι θα εξεγερθούν εναντίον του μέτρου που προηγουμένως ψήφισαν. Θα υπάρξουν αρκετά δακρύβρεχτα ρεπορτάζ που να καταδεικνύουν πόσο επαίσχυντο είναι αυτό το μέτρο και ακολούθως η κυβέρνηση υποκύπτει μετά από εντολή του «καλού» πρωθυπουργού και πιέσεις του «καλού» αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Εν τέλει καταθέσανε τροπολογία για να αντικατασταθεί το 25ευρώ που έπρεπε να δίνουν οι ασθενείς στα νοσοκομεία και να επιβληθεί μία αύξηση στην τιμή των προϊόντων καπνού. Μόνο που γίνανε περίγελος ακόμα και του καθεστωτικού Τύπου που τους γυαλίζει τα παπούτσια, αφού ξεχάσανε να περιλάβουν τα πούρα, μάλλον κατόπιν υποδείξεως κάποιου μεγαλοκαρχαρία με αδυναμία στα πούρα.

Εν τέλει είτε από δολιότητα, είτε από βλακεία, γίνανε περίγελος και αναγκαστήκανε να αποσύρουν την τροπολογία, κάτω από την πίεση της λαϊκής κατακραυγής και της καζούρας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kubernhsh-thiasos-oute-mia-tropologia-den-mporoun-na-ftiajoun-an-den-thn-pa#ixzz2q94t4NMK

Exit mobile version