Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όταν η «Εφημερίδα των Συντακτών» κατακρεουργεί την Αλήθεια

Όταν η «Εφημερίδα των Συντακτών» κατακρεουργεί την Αλήθεια

Όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο αηδιάζει ο οποιοσδήποτε με τη νοοτροπία δημοσιογράφων οι οποίοι αν και (ακρο)αριστεροί έχουν μια τέτοια φιλοσυστημική εκτίμηση των γεγονότων που θα τους ζήλευαν και οι στυλοβάτες της καθεστωτικής δημοσιογραφίας, όπως ο Πρετεντέρης. Μια τέτοια περίπτωση είναι κι αυτή της Άντας Ψαρρά, μέλος του «Ιού» που αρθρογραφεί στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (γνωστή και ως εφημερίδα των φωτομοντάζ), η οποία αποτελεί ένα «διαμάντι» του εθνομηδενισμού, του πολυπολιτισμού αλλά και της υπεράσπισης όσων κατηγορούνται για συμμετοχή στις δολοφονικές οργανώσεις της Κόκκινης Τρομοκρατίας. Η Ψαρρά με ένα δισέλιδο, στο οποίο υπάρχουν δύο κείμενά της, στην φυλλάδα που αρθρογραφεί, κατακρεουργεί κάθε έννοια αντικειμενικότητας. Ειδικά το άρθρο «Άλλο σκάνδαλα κι άλλο δολοφονίες» αποτελεί την επιτομή της διαστρέβλωσης των γεγονότων. Γράφει χαρακτηριστικά:

«Άλλο είναι οι διαφωνίες, άλλο είναι η διαφθορά και τα σκάνδαλα στον πολιτικό και κοινωνικό ιστό κι άλλο οι δολοφονίες και τα μαχαιρώματα από τα τάγματα εφόδου. Οι δημοσιογραφικές φωνές που ζητούν από τις αρμόδιες εισαγγελείς να έχουν καλά δεμένη την υπόθεση της Χ.Α., αλλιώς θα πρόκειται για το μεγαλύτερο φιάσκο, τι ακριβώς ζητάνε; Ήδη υπάρχουν δικογραφίες για πάνω από 10 δολοφονικές ενέργειες των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου. Ήδη υπάρχουν σε εξέλιξη δίκες με κατηγορούμενους χρυσαυγίτες. Ήδη υπάρχουν μαρτυρίες θυμάτων με «σκούρο» ή με «ανοιχτό» δέρμα αλλά και επίσημων φορέων που έχουν καταθέσει για συγκεκριμένα άτομα από τη ναζιστική οργάνωση. Ήδη αστυνομικοί και πολίτες με χασαπομάχαιρα και δράση στη Χ.Α. είναι προφυλακισμένοι ή υπό έρευνα. Ήδη το Διαδίκτυο βρίθει από τα καταστατικά τους, τις δράσεις, τα πιστόλια και τις στρατιωτικές ασκήσεις με πλήθος φωτογραφιών. Ήδη η ελληνική κοινωνία γνωρίζει ότι στις τάξεις της ναζιστικής οργάνωσης έχουν στρατευθεί μπράβοι, νονοί, τραμπούκοι, νταβατζήδες και άλλα μπουμπούκια της νύχτας που έχουν κατά καιρούς συλληφθεί για παρανομίες και μετά φιγουράρουν πλάι στους αρχηγούς. Τι άλλο θέλουν λοιπόν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης για να πειστούν ότι η υπόθεση είναι δεμένη και δεν διώκονται κάποιες ιδέες; Είπαμε, άλλο το Μνημόνιο, άλλο τα σκάνδαλα κι άλλο τα εν ψυχρώ εγκλήματα. Και για να προλάβουμε το όποιο «αλλά», φυσικά και είναι εγκληματική η τυφλή δολοφονική ενέργεια με θύματα μέλη της Χ.Α. Μόνο που αυτή την ενέργεια ούτε την προπαγανδίζει ούτε την επικροτεί κανείς όπως τις δολοφονίες μεταναστών ή όποιων δεν ταιριάζουν στην άρια φυλή των δολοφόνων».

Φαίνεται ότι η εν λόγω δημοσιογράφος ζήλεψε την δόξα του Βισίνσκι. Ούτε τεκμήριο αθωότητας (αυτό ισχύει μόνο για τον Μαζιώτη και τα άλλα καλόπαιδα), ούτε αποδεικτικά στοιχεία, μόνο εικασίες που προέρχονται από τις «αποκαλύψεις» ψευδομαρτύρων και τα στημένα δημοσιεύματα των δημοσιογράφων. Με ύφος, μάλιστα, χιλίων καρδιναλίων αναρωτιέται: «Τι άλλο θέλουν λοιπόν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης για να πειστούν ότι η υπόθεση είναι δεμένη και δεν διώκονται κάποιες ιδέες;». Αφού, λοιπόν, έχουμε την Ψαρρά να καταργήσουμε την δίκη ως περιττή και ας προχωρήσουμε κατευθείαν στην ετυμηγορία. Τι προτείνει, άραγε; Θα μοιράσει τις ποινές σαν στραγάλια, όπως έκανε ο Πρετεντέρης;

Το θράσος της, όμως, κορυφώνεται με το τελείωμα του άρθρου, εκεί όπου λέει ότι: «Είπαμε, άλλο το Μνημόνιο, άλλο τα σκάνδαλα κι άλλο τα εν ψυχρώ εγκλήματα. Και για να προλάβουμε το όποιο «αλλά», φυσικά και είναι εγκληματική η τυφλή δολοφονική ενέργεια με θύματα μέλη της Χ.Α. Μόνο που αυτή την ενέργεια ούτε την προπαγανδίζει ούτε την επικροτεί κανείς όπως τις δολοφονίες μεταναστών ή όποιων δεν ταιριάζουν στην άρια φυλή των δολοφόνων».

Θυμίζουμε στην Ψαρρά ότι την δολοφονία του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη, καθώς και τον βαρύτατο τραυματισμό του Αλέξανδρου Γέροντα, την προκάλεσαν έμμεσα διάφορα συνθήματα όπως «τσακίστε τους φασίστες», «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες», «η μπάλα θα παιχτεί με τα κεφάλια των ναζί» κ.λ.π., τα οποία ακούγονταν μετά το τραγικό περιστατικό της Αμφιάλης.

Σε ποιον κόσμο ζει η Ψαρρά; Δεν είδε και δεν άκουσε αυτά τα συνθήματα; Ή μήπως θεωρεί ότι δεν αφορούν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, καθώς «οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης» ήταν εκείνοι που με την άθλια στάση και συμπεριφορά αφαίρεσαν από τα Μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κάθε ανθρώπινη ιδιότητα; Για να μην μείνει παραπονεμένη, όμως, μιλώντας για «παρερμηνεία» των συνθημάτων αυτών, της λέμε ότι υπήρχε και ΑΜΕΣΗ επικρότηση και προπαγάνδιση των δολοφονιών του Γιώργου και του Μανώλη. Ας ανατρέξει στον βοθρότοπο του Indymedia ή σε εβδομαδιαία αριστερίστικη περιθωριακή φυλλάδα, η οποία κυκλοφορεί κανονικά στα περίπτερα, και στις 30 Νοεμβρίου, μετά την ανάληψη ευθύνης των δολοφονιών κάτω από τον τίτλο «Αιδώς, αχρείοι προβοκατορολόγοι» (στο Indymedia δημοσιεύτηκε πιο νωρίς) χαρακτηρίζει τις  δολοφονίες αυτές ως «μια δίκαιη επαναστατική πράξη», ότι «Ηθικά δεν μπορεί κανένας αντιφασίστας να καταδικάσει αυτή την πράξη», καθώς και ότι «ούτε από άποψη πολιτικής τακτικής είναι καταδικαστέα αυτή η ενέργεια».

Πιο εμπεριστατωμένα πάνω στο άθλιο αυτό κείμενο είχαμε ασχοληθεί στο παρελθόν. Αν, λοιπόν, όλα αυτά δεν συνιστούν ανοιχτή επικρότηση και προπαγάνδιση δολοφονιών Μελών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.

Ας μην κάνει, επομένως, «την πάπια» η Ψαρρά, ότι «αυτή την ενέργεια ούτε την προπαγανδίζει ούτε την επικροτεί κανείς». Γνωρίζει πολύ καλά ότι επικροτήθηκε και προπαγανδίστηκε δεόντως, όμως δεν είχε την… ευαισθησία να καταγγείλει τους υμνητές των δολοφόνων.

Από την άλλη μεριά, κανένας εισαγγελέας δεν ευαισθητοποιήθηκε πάνω στο προκλητικό αυτό κείμενο, παρότι η πρώτη μας αναφορά σ΄αυτό έγινε αρκετά νωρίτερα. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ασχοληθεί με τους περιθωριακούς χειροκροτητές ψυχοπαθών δολοφόνων, καθώς φαίνεται ότι το μόνο «πρόβλημα» στη Χώρα είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Τελειώνοντας, εννοείται πως δεν ανοίγουμε κανέναν διάλογο με συνεπείς ανθέλληνες, όπως η Ψαρρά. Απλώς, δεν μπορούμε να αφήσουμε εντελώς ασχολίαστα τέτοια προκλητικά, αναληθή και γεμάτα εμπάθεια κείμενα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/otan-h-efhmerida-twn-suntaktwn-katakreourgei-thn-alhtheia#ixzz2qPzezaju

Exit mobile version