Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εφημερίδα “Ακρόπολις”: Χθες ο “σοφός” Σωτηρέλης, αύριο ο βλαξ Μπιχλιμπιδέλης!

Καυστικό άρθρο του δημοσιογράφου Άρη Σπίνου για τις εμπαθείς και αντιεπιστημονικές απόψεις συνταγματολόγων που κάνουν λόγο για ενδεχόμενο να απαγορευτεί η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για το Δήμο Αθηναίων.

Παγκοσμίως άγνωστοι καθηγητάδες και διανοούμενοι «βάζουν» λίγο Χρυσή Αυγή στον καφέ τους για να τους μάθουν όλοι!

Χθες ο «σοφός» Σωτηρέλης αύριο ο βλάξ Μπιχλιμπιδέλης

Παρακολουθώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις βαθυστόχαστες και πολυερμηνευόμενες αναλύσεις που κάνουν διάφοροι καθηγητές εγχώριων και ξένων πανεπιστημίων για το εάν η Χρυσή Αυγή θα πάρει μέρος τελικά στις ευρωεκλογές ή αν ο Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος για την Αθήνα. Δύο κουτιά ηρεμιστικά (με την καλή έννοια!) χρησιμοποιώ για να ηρεμήσει το κεφάλι μου μετά από κάθε βαθυστόχαστη νοηματική περιήγηση σε νομικούς ακροβατισμούς των αναλυτάδων όταν τους ακούω.

Αν εξαιρέσω δύο – τρεις σοβαρούς συνταγματολόγους που με 5 λέξεις λένε όλη την ουσία, όλοι οι άλλοι είναι για τα πανηγύρια. Προσπαθούν να γίνουν γνωστοί και εκτίθενται, αφήνοντας δυσνόητα υπονοημένα στα λεγόμενά τους προκειμένου να κάνει ο δημοσιογράφος επιπλέον ερωτήσεις, ανάλογα τον βαθμό εμπάθειας που τον διακατέχει και αυτός ο δυστυχής με την λαδωμένη γραβάτα να παραμείνει 5 λεπτά ακόμα στο τηλεοπτικό παράθυρο.

Έχει πλάκα η ιστορία. Τραγουδιστές, σκιέρ, οδοκαθαριστές, συνταγματολόγοι και κάθε λογής πάνσοφος αποφασίζει να έχει άποψη για το εκλογικό δικαίωμα της Χρυσής Αυγής προκειμένου να κερδίσει κι αυτός την δημοσιότητα που του αναλογεί σε τούτο τον πλανήτη.

Με δυο κουβέντες. Εάν δεν διαπραχθεί ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει στον Κασιδιάρη να είναι δήμαρχος (μου ξέφυγε, υποψήφιος ήθελα να πω) και βεβαίως στην Χρυσή Αυγή να πάρει μέρος στις ευρωεκλογές.

Αυτό χρειάζεται 20” για να το πει κάποιος στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο. Άντε 30” αν είναι και βραδύγλωσσος. Αν όμως είναι βραδύμυαλος, τότε αλίμονο μας. Όλες οι άλλες λέξεις είναι σάλτσα για να λερώνουν το κοστούμι τους και να το καθαρίζουν επί ώρα χασκογελώντας και καμαρώνοντας σαν γύφτικα σκερπάνια κάτω από τον τηλεοπτικό προβολέα…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/efhmerida-akropolis-chthes-o-sofos-swthrelhs-aurio-o-blaj-mpichlimpidelhs#ixzz2qhRuteiz

Exit mobile version