Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μια απάντηση για την αθώωση των πάντων για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου

Μια απάντηση για την αθώωση των πάντων για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου

Έπεσε στην αντίληψη μας ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» στις 14 Δεκεμβρίου του 2000, το οποίο καταφέρνει να απαντά και ταυτοχρόνως να δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτήματα, σχετικά με την αθώωση των πάντων σχετικά με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, 14 χρόνια μετά.

Στο δημοσίευμα, λοιπόν, γίνεται λόγος για μία απάντηση του Κ. Μητσοτάκη προς τον τότε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Ι. Μαγκριώτη. Στην απάντηση του ο «επίτιμος», λέει: «η ΝΔ σας έκανε μεγάλο χατίρι στις παραμονές των εκλογών να μην πει την αλήθεια, να μην πει ξεκάθαρα ότι τα λεφτά του κοσμάκη τα έφαγαν οι επιτήδειοι με την κάλυψη του ΠΑΣΟΚ. Αν το είχε κάνει όπως εγώ προσωπικά έκανα θα είχε κερδίσει τις εκλογές. Αφήστε λοιπόν την ΝΔ. Μάλλον χάρη της χρωστάτε».

Απαντώνται, συνεπώς, πολλά σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την εν Ελλάδι διαπλοκή και το πώς λειτουργούσε η βουλή ως πλυντήριο σκανδάλων πριν την είσοδο της Χρυσής Αυγής. Φαίνεται, άλλωστε, με ευκρίνεια η «χάρη» που έκανε η ΝΔ το 2000 στο ΠΑΣΟΚ συγκαλύπτοντας το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Όπως έκανε την ίδια χάρη καλύπτοντας τον Βενιζέλο στο θέμα του σκανδάλου των υποβρυχίων. Όπως, “υποψιαζόμαστε”, έχει γίνει το ίδιο από το ΠΑΣΟΚ για σκάνδαλα στα οποία πρωταγωνίστησε η ΝΔ.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται, λοιπόν, είναι τι σχέση έχει η συγκεκριμένη διαπλοκή με το γεγονός ότι οι δικαστές αθώωσαν τους πάντες και φυσικά τι σχέση έχει το ενδεχόμενο παραδικαστικό κύκλωμα, που αποτελεί εταίρο της κλεπτοκρατίας, με τις διώξεις εναντίον της μοναδικής καθαρής πολιτικής δύναμης του τόπου, της Χρυσής Αυγής.

Τα ερωτήματα αυτά, φυσικά, δεν μπορούν να απαντηθούν άμα δεν υπάρξει κυβέρνηση που να διαθέτει την βούληση για πραγματική κάθαρση. Η διαρκής εναλλαγή στην εξουσία των λαμογιών και των λιγουριών της εξουσίας, διασφαλίζει σε αυτά τα κυκλώματα την απαραίτητη ασυλία, ενώ η οποιαδήποτε ειλικρινής και ουσιαστική αντίθεση σε αυτά φέρει, όπως βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, την σφοδρή επίθεση του συνόλου των δήθεν ανεξάρτητων εξουσιών. 

Σας παραθέτουμε το δημοσίευμα: 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/mia-apanthsh-gia-thn-athwwsh-twn-pantwn-gia-to-skandalo-tou-chrhmatisthriou#ixzz2qlTvFs6u

Exit mobile version