Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Βορά των τούρκων ο ορυκτός μας πλούτος

Βορά των τούρκων ο ορυκτός μας πλούτος

Άρθρο του Συναγωνιστή Αρτέμη Ματθαιόπουλου από την εφημερίδα “Εμπρός”

Σε πλήρη εγκατάλειψη από το προδοτικό μνημονιακό κράτος έχουν οδηγηθεί οι ακριτικοί νομοί, αφήνοντας προ­κλητικά εκτεθειμένη την εδαφική ακεραιότητα και αξιοπρέπεια της χώρας. Μετά από τις καθημε­ρινές παραβιάσεις του εναερίου χώρου στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και μετά από αλλεπάλληλες εθνικές ταπει­νώσεις σαν αυτές των τουρκικών πλοίων που φτάνουν ανενόχλητα μέχρι και το Σούνιο, έφτασε η σειρά να μπουν στο παιχνίδι των διεκδικήσεων και τα… τουρκικά αλιευτικά σκάφη. Προφανώς η γειτονική χώρα έχει καταλάβει ότι σε αυτό το παιχνίδι που καθο­ρίζει πολλά για τη γεωπολιτική της θέση και το ενεργειακό της μέλλον, παίζει μόνη της και το εκμεταλλεύεται στο έπακρο, αφού γνωρίζει πως το Σαμαριστάν του δόγματος «δεν διεκδικούμε τίποτε» θα αφήσει αναπά­ντητη κάθε πρόκληση.

Έτσι, η επεκτατικότητα των Τούρκων δεν περιορίζεται μόνο στην θάλασσα του Αιγαίου, αλλά έχει μεταφερθεί οπουδήποτε υπάρχει όφελος και συγκεκριμέ­να ορυκτός πλούτος ή εδαφική λεία, η οποία αποσπάται ύπουλα και σταδιακά από τον εθνικό κορμό μέσω της διπλωματικής και οικονομικής οδού. Αυτό το σχέδιο επέλεξαν να εφαρμόσουν οι Τούρκοι στην ελληνική Θράκη και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο συνεχίζει να λειτουργεί παράνο­μα το τουρκικό προξενείο, για να αλωνίζουν ανενόχλητοι οι πρά­κτορες, ώστε να ασκούν ανθελ­ληνική προπαγάνδα στην εύκολη  λεία των απροστάτευτων ελληνι­κών στο γένος, αλλά μουσουλμά­νων στο θρήσκευμα, πληθυσμών.

Παράλληλα, όμως, οι παρα­βιάσεις των χωρικών υδάτων στη Θράκη τείνουν να γίνουν κι εκεί καθημερινό φαινόμενο. Τελευταίο κρούσμα παρουσιάστηκε στην βραχονησίδα της Ζουράφας στον Έβρο, στην ευρύτερη έκταση της οποίας υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου. Εκεί λοιπόν οι Έλληνες ψαράδες που βγαίνουν στα ανοιχτά της θάλασσας για να κερδίσουν τα προς το ζην, αντιμετωπίζουν καθημερινά τις προκλήσεις και παρενοχλή­σεις από τουρκικά αλιευτικά, τα οποία παραβιάζουν τα 6 ναυτικά μίλια και εισέρχονται σε ελληνι­κό έδαφος, γνωρίζοντας πολύ καλά πως τα ραντάρ του λιμε­ναρχείου ναι μεν θα καταγρά­ψουν την παραβίαση, αλλά η πο­λιτική ηγεσία της χώρας θα σιω­πήσει.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών μηχανοτρατών Αλεξανδρούπολης σε ραδιοφω­νική συνέντευξη που παραχώρη­σε σε τοπικό μέσο της πόλης, την τελευταία φορά (το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τετάρτη) παρατήρησε 20 τουρκικά αλιευτι­κά να έχουν στην ουσία καταλά­βει την βραχονησίδα, γεγονός που κατήγγειλε στο λιμεναρχείο, χωρίς ωστόσο αυτό να προβεί  στα απαραίτητα μέτρα για να δώ­σει ένα τέλος στην κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικων μας δικαιωμάτων.

Χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ουκρανία έχουν φτάσει μέχρι του σημείου να βυθίσουν τουρκι­κά αλιευτικά που συμπεριφέρθη­καν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Όμως, στην Ελλάδα της περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας ελέω μνημο­νίου κάτι τέτοιο φαντάζει σενά­ριο επιστημονικής φαντασίας. Οι ψαράδες βρίσκονται σε απόγνω­ση αφού μόνο από τη θάλασσα ζουν, αλλά η αδιαφορία της ελλη­νικής πλευράς δικαίως τους εξοργίζει, αφού το ξεπουλημένο κράτος νοιάζεται γι’ αυτούς μόνο όταν πρόκειται να εισπράξει φό­ρους.

Η πλήρης απουσία πολιτικής βούλησης για την επίλυση ενός θέματος που φαντάζει αθώο εκ πρώτης όψεως οντας στο Μαξίμου και τους πέριξ δρόμους, είναι χαρακτηριστι­κό γνώρισμα όλων των κυβερνή­σεων των τελευταίων 40 ετών. Πίσω από αυτές τις παρενοχλή­σεις από αλιευτικά σκάφη η Τουρκία προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να αφήσει κατά μέ­ρος την οριοθέτηση και χάραξη ΑΟΖ, ώστε να μπορεί να εκμε­ταλλεύεται τον ελληνικό ορυκτό πλούτο, ο οποίος είναι από μό­νος του ικανός να μας δώσει από την αξιοποίηση του όλα τα απαι- τούμενα μέσα για να εξέλθουμε της οικονομικής κρίσης.

Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν στην βουλή των 294 υπάρ­χουν ακόμα βουλευτές κομμάτων που περήφανοι χαμογελούν μπροστά από τα πορτρέτα του Κεμάλ ή από σημαίες και σύμ­βολα της «Ανεξάρτητης Θρά­κης»; Τι να περιμένει κανείς από μία χώρα που σαπίζει στον βούρ­κο του αυτοεξευτελισμού, θυσιά­ζοντας την πατρίδα για ένα χαμέ­νο ευρωπαϊκό όνειρο; Τι να περι­μένει κανείς από μια κυβέρνηση που ποτίζει τη νεολαία με τούρκι­κα σήριαλ και θεωρεί την τουρ­κοκρατία μία παρένθεση της ιστορικής διαδρομής του έθνους κατά την οποία οι Έλληνες δεν δεινοπάθησαν;

Όλα αυτά σύντο­μα θα λάβουν τέλος και μια εθνι­κή ηγεσία θα δώσει την πρέπου­σα απάντηση σε όλους όσους επι­βουλεύονται τα πάτρια εδάφη, την ιστορία και τον πλούτο μας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/bora-twn-tourkwn-o-oruktos-mas-ploutos#ixzz2qq6fJkBC

Exit mobile version