Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ακατέβατοι με ειδικό όρο οι μισθοί των 215.000 € για τα golden boys ΄n girls του ΤΧΣ

euro12

Η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) δεν απολαμβάνει μόνο την πολιτική ασυλία την οποία της παρέχει ουπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διατηρώντας την στη θέση της, παρά τηδίωξη που της έχει ασκηθεί από την εισαγγελία για τα «αμαρτωλά» δάνεια τουΤαχυδρομικού Ταμιευτηρίου (τη στιγμή που μια απλή υπάλληλος –και μάλιστα έγκυος- η οποία συμπεριλαμβάνεται στην ίδια λίστα, ήδη τέθηκε σε διαθεσιμότητα).

Τα «golden boys» («and… girls») του ΤΧΣ είναι πλήρως διασφαλισμένα από τηνκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και την τρόικα, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που απαγορεύεται (!) να τους μειωθούν οι παχυλές αμοιβές των δεκάδων χιλιάδων ευρώ, την ώρα που οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της ελληνικής οικονομίας υφίστανται τακτικότατα «κουρέματα» στους –εναπομείναντες- μισθούς τους.

Ο ισχυρισμός αυτός δεν προέρχεται από κύκλους της Αντιπολίτευσης. Αποτελεί δεδομένο το οποίο αναγράφεται μέσα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΧΣ κάνοντας τον κάθε καλοπροαίρετο να αναρωτηθεί «πώς δύναται να μην “κόβονται” οι αμοιβές των στελεχών του Ταμείου, όταν οι ίδιοι αποτελούν “κομμάτι” του μηχανισμού που προωθεί τα τελευταία 3 χρόνια σαρωτικές περικοπές στα μηνιάτικα (σχεδόν όλων κατά τα φαινόμενα) των απασχολουμένων της χώρας»;

Μισθοί –ακατέβατοι- έως 215.000 ευρώ το χρόνο

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΤΧΣ για τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής (τη διευθύνουσα σύμβουλοΑναστασία Σακελλαρίου, τον αναπληρωτή διευθύνων σύμβουλο, Γιώργο Κουτσό και το μέλος, Αναστάσιο Γάλαλη) μειώσεις… στις αμοιβές απαγορεύονται! Μάλιστα, η ελληνική κυβέρνηση δεν φαίνεται να είναι καν αρμόδια για να διαπραγματευτεί κάτι τέτοιο (αν και ο ελληνικός προϋπολογισμός καταβάλλει τις αμοιβές τους). Τα «golden boys ΄n girls» του Ταμείου μιλάνε κατευθείαν με το EuroWorking Group.

Και… ποιο είναι το ύψος των αμοιβών τους; Μα, μόλις κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ! Συνολικά, η ετήσια μισθοδοσία 8 στελεχών του ΤΧΣ ανέρχεται στις 785.000 ευρώ. Μόνο η «αγαπημένη» του κ. Στουρνάρα, η επικεφαλής του Ταμείου, η κυρία Σακελλαρίου, δικαιούται 215.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή 17.900 ευρώ το μήνα, με βάση την απόφαση διορισμού της, την οποία ενέκρινε –ποιος άλλος;- ο υπουργός Οικονομικών.

Τι αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΧΣ

«Η Εκτελεστική Επιτροπή είναι τριμελής … Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής επιλέγονται από ειδική προς τούτο επιτροπή αποτελούμενη από ισάριθμους εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος, ύστερα από δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος … Οι αμοιβές και αποζημιώσεις των µελών της Εκτελεστικής Επιτροπής:

1)    καθορίζονται µε απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, ορίζονται στις εκάστοτε αποφάσεις διορισμού τους και δημοσιεύονται στην ετήσια έκθεση του Ταμείου,

2)    ορίζονται µε τρόπο ώστε να καθίσταται δυνατή η πρόσληψη και διατήρηση στις θέσεις τους, προσώπων µε εξειδικευμένα προσόντα και επαγγελματική εμπειρία,

3)    δεν δύνανται να τύχουν μειώσεως κατά τη διάρκεια της θητείας των µελών της,

4)    δεν αποτελούν συνάρτηση των κερδών ή εσόδων του Ταµείου,

5) αποτελούν αντικείμενο διαβούλευσης µε το Euro Working Group».

Νάσος Χατζητσάκος

Φωτό: Η διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ Α. Σακελλαρίου.

πηγή

Exit mobile version