Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο «αντιμνημονιακός» Σαμαράς του παρελθόντος και η σημερινή του κατάληξη

Ο «αντιμνημονιακός» Σαμαράς του παρελθόντος και η σημερινή του κατάληξη

Είναι εντολοδόχος, είναι ψεύτης, είναι επικίνδυνος για τον Τόπο. Ο λόγος, φυσικά, για τον (λίγο ακόμη…) πρωθυπουργό της Χώρας Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει κατορθώσει να φτάσει στην ανυποληψία πιο γρήγορα και από τον Τζέφρυ Παπανδρέου. Ο υπάκουος πολιτικός υπάλληλος των διεθνών τοκογλύφων, ο ανάλγητος πολιτικάντης που πήρε την σκυτάλη του μνημονίου από τον Παπανδρέου και τον Παπαδήμο  για να συνεχίσει το τρέξιμο προς τον όλεθρο, πέρα από το απέραντο κακό που διαπράττει σε βάρος της Πατρίδας και του Λαού, φροντίζει να διαψεύδει πανηγυρικά και τον ίδιο του τον εαυτό συγκρίνοντας τις τωρινές του πράξεις με δηλώσεις που έκανε στο παρελθόν.

Πριν από τρία χρόνια περίπου, συγκεκριμένα στις 11 Φεβρουαρίου 2011, ο Σαμαράς, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, έλεγε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του τα εξής: «Αν τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας στα μνημόνιά τους, θα πάρουν εκ νέου την απάντηση που πήραν και την προηγούμενη φορά. Ψάξτε αλλού για συνένοχους στο έγκλημα! Εμείς ούτε τις επικύψεις συνηθίζουμε ούτε μας κρατάνε από πουθενά για να μας εκβιάζουν και να απαιτούν την υπογραφή και τη συναίνεσή μας στην πολιτική που καταστρέφει την χώρα! Δεν θα γίνουμε συνένοχοι! Όπως απορρίψαμε το μνημόνιο 1, έτσι θα απορρίψουμε και αυτά που προεξοφλούνται με το μνημόνιο 2… Τα μνημόνια είναι η πολιτική δέσμευση για μια επ΄άπειρον ασφυξία της οικονομίας. Αν θέλετε συναίνεση στην ασφυξία, να τη βρείτε αλλού! Πέρυσι βρήκατε άλλους να σας στηρίξουν, φέτος θα είναι πιο δύσκολο λόγω λαϊκής κατακραυγής».

Αν μη τι άλλο οι δηλώσεις αυτές του Σαμαρά σε συνδυασμό με την μετέπειτα πορεία του δείχνουν ότι είναι ο μετρ της πολιτικής ασυνέπειας. Συνεχίζοντας, όμως, ο Σαμαράς στην ίδια ομιλία ξεδιπλώνει ακόμη περισσότερο την αναντιστοιχία λόγων και πράξεων λέγοντας ότι: «Καταφεύγετε σε πρωτοφανείς μεθόδους καταστολής… Σκληρά μέτρα περνάνε με πειθώ, όχι με δικτατορικά μέτρα απαγόρευσης συναθροίσεων. Έχετε χάσει κάθε επαφή με το δημόσιο αίσθημα δικαίου… Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις κοινωνικές αντιδράσεις με εφαρμογή χουντικών μεθόδων… Με αυτή την πολιτική (η κυβέρνηση) δημιουργεί εκρήξεις, δυναμιτίζει την ελληνική κοινωνία… Ως τώρα προκαλέσατε στον ελληνικό λαό σοκ και δέος. Τώρα δημιουργείτε οργή».

Τα τότε λεγόμενα του Σαμαρά κατακεραύνωναν (υποτίθεται) την κυβέρνηση του Τζέφρυ, η οποία είχε απαγορεύσει συγκέντρωση αγροτών στις Σέρρες. Η θητεία του ως πρωθυπουργού απέδειξε ότι έδωσε μαθήματα αυταρχισμού και αντιδημοκρατικότητας στον γιόκα της Μάργκαρετ Τσαντ.

Εμποδίζει συγκεντρώσεις και πορείες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, είτε με το να τις απαγορεύει άμεσα είτε με το να επιτρέπει παράνομες αντισυγκεντρώσεις παρακρατικών και «χρησίμων ηλιθίων», πολύ χειρότερα όμως στήνει σκευωρίες, οργανώνει προβοκάτσιες και ανακατεύεται ανήθικα και παράνομα στο έργο της Δικαιοσύνης απαιτώντας να εξοντωθεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να μπορέσει να διασωθεί πολιτικά εξυπηρετώντας τόσο τα στενά συντηρητικά του συμφέροντα όσο, πολύ περισσότερο, τις αδηφάγες ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων που τον στηρίζουν για να τους πραγματοποιεί τις επιθυμίες.Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, ότι η πορεία αυτού του τύπου αποδεικνύει ότι είναι εντολοδόχος ξένων δυνάμεων, ασύστολος ψεύτης στα λεγόμενά του και επομένως πολύ επικίνδυνος για τον Τόπο.

Έχοντας χάσει κάθε Λαϊκό έρεισμα, καταπατεί τους νόμους και το Σύνταγμα για να εξοντώσει τους βασικούς πολιτικούς του αντιπάλους και να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στην διατήρηση του πρωθυπουργικού θώκου. Δυστυχώς, γι αυτόν, οι μέρες του πολιτικού του βίου είναι μετρημένες και σε λίγους μήνες το εκλογικό χαστούκι θα τον επαναφέρει στην πραγματικότητα.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-antimnhmoniakos-samaras-tou-parelthontos-kai-h-shmerinh-tou-katalhjh#ixzz2r7S7sgTy

Exit mobile version