Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπακούει τις «εντολές Σαμαρά» το χρέος και ανεβαίνει διαρκώς

Δεν υπακούει τις «εντολές Σαμαρά» το χρέος και ανεβαίνει διαρκώς

Το δημόσιο χρέος της χώρας φαίνεται δεν έχει ακούσει αυτά που λέει δεξιά και αριστερά ο Σαμαράς περί «πρωτογενούς πλεονάσματος» και συνεχίζει και ανεβαίνει. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σαμαράς έχει ήδη δώσει εντολή στον Δένδια να επικηρύξει το «αναιδές», αλλά όχι«επαχθές» χρέος, που τον παρακούει και να το οδηγήσει πάραυτα στην δικαιοσύνη με τις κατηγορίες  της «αμφισβήτησης της αυθεντίας του πρωθυπουργού – καίσαρα».

Διαβάζουμε, λοιπόν, στην έκθεση της Eurostat ότι παρά τις διάφορες κυβερνητικές φανφάρες περί «επερχόμενης ανάπτυξης» και «ολοένα διογκούμενου πρωτογενούς πλεονάσματος», το χρέος της χώρας ανεβαίνει διαρκώς. Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση της Eurostat, το χρέος της χώρας ανήλθε στα 317,3 δισ. ευρώ, από τα 300,1 δισ. ευρώ που ήταν κατά την τελευταία μέτρηση. Σε ποσοστό επί του ΑΕΠ αυτό μεταφράζεται σε μία άνοδο του χρέους κατά 19,5%, ήτοι στο 171,8% του ΑΕΠ.

Αυτό το χρέος καθιστά την Ελλάδα «πρωταθλήτρια χρέους» στην Ευρωζώνη, γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα ότι ολόκληρη η επικοινωνιακή πολιτική της χουντικής διακυβέρνησης Βενιζέλου – Σαμαρά στηρίζεται σε εμφανή ψέμματα, τα οποία λέγονται στις πλάτες ενός Λαού που στενάζει από τις πολιτικές του μνημονίου.

Ένα άλλο σημείο άξιο σχολιασμού είναι ότι συνεχώς αποδεικνύεται ότι οι μνημονιακές πολιτικές πέρα από σοβαρότατες συνέπειες στην Ελληνική Κοινωνία, είναι και αδιέξοδες, αφού έχουν δημιουργηθεί όχι για την ανάταση της Ελληνικής Οικονομίας, αλλά την διάσωση των ξένων τραπεζών.

Αυτό καθιστά τους δοτούς πρωθυπουργούς του μνημονίου υπόλογους για τις επιλογές τους, οι οποίες διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό, φτωχοποίησαν τους Έλληνες, οδήγησαν χιλιάδες σε αυτοκτονία και εκατομμύρια στην απελπισία και όλα αυτά όχι απλώς χωρίς αποτέλεσμα, αλλά με αρνητικό αποτέλεσμα.  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/success-story-den-upakouei-tis-entoles-samara-to-chreos-kai-anebainei-diark#ixzz2r8vMdHSt

Exit mobile version