Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απόφαση – χαστούκι από ΣτΕ στην χούντα του Μνημονίου

Απόφαση - χαστούκι από ΣτΕ στην χούντα του Μνημονίου

Η απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, η οποία διέρρευσε προ ολίγων ημερών, αποτελεί έναν κόλαφο για την μνημονιακή κυβέρνηση. Μετά από τέσσερα χρόνια περικοπών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας η απόφαση αυτή επιτέλους βάζει έναν φραγμό στην περαιτέρω απαξίωση.

Το ΣτΕ έκρινε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, διότι η επίσημη απόφαση θα δημοσιευτεί εντός ολίγων εβδομάδων, αντισυνταγματικές και άρα άκυρες τις περικοπές σε μισθούς και επιδόματα στο σύνολο των ενστόλων που επιβλήθηκαν με τον νόμο 4093 του 2012. Με την απόφαση αυτή κρίνονται αντισυνταγματικές οι περικοπές που έγιναν αναδρομικά στους ένστολους από την 1.1.2013 , υπενθυμίζοντας ότι ο νόμος προέβλεπε αναδρομική περικοπή από τον Αύγουστο του 2012.

Οι Σύμβουλοι Επικρατείας σχεδόν ομόφωνα διαπίστωσαν τα συνταγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περικοπή των αποδοχών και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ακυρωθεί η σχετική υπουργική απόφαση που τις προβλέπει. Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει πολλές ενώσεις στρατιωτικών, λιμενικών, αστυνομικών, πυροσβεστών και αποστράτων, με το αιτιολογικό ότι ο νόμος 4093/2012 παραβιάζει την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας καθώς οι περικοπές που επιβλήθηκαν υπερβαίνουν το όριο πέραν του οποίου είναι ανεκτές οι περικοπές αποδοχών, επισημαίνοντας ότι το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας δεν μπορεί να επιβαρύνει μονομερώς τους Στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας, διότι έτσι παραβιάζεται η κατοχυρωμένη συνταγματικά αρχή της ισότητας (άρθρο 25 του Συντάγματος). Η απόφαση του ΣτΕ δεν περιορίζεται μόνο στους εν ενεργεία αλλά και στους συνταξιούχους ένστολους, οι οποίοι είχαν υποστεί περικοπές με τον συγκεκριμένο νόμο. Αυτό αποτελεί μια σημαντική παράμετρο της ολομελείας του ΣτΕ.

Η οποιαδήποτε ενέργεια της κυβέρνησης του Μνημονίου να ανατρέψει αυτή την απόφαση, αν και νομικά θεωρείται πάρα πολύ δύσκολο, θα επιβεβαιώσει την πρακτική που ασκεί τα τελευταία χρόνια, με έξωθεν εντολές, για απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Το ΣτΕ αποκατάστησε μια καταφανή αδικία που είχε συμβεί εις βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Ελπίζουμε σύντομα οι δικαστικές αρχές να δικαιώσουν και άλλες κατηγορίες πολιτών που έχουν προσφύγει για εξ ίσου καταφανέστατες αδικίες περικοπών μισθών, επιδομάτων και συντάξεων.

Η ψευδεπίγραφη και άκρως επικίνδυνη προπαγάνδα κυβερνητικών κύκλων περί αναγκαιότητας ύπαρξης ισοδύναμων μέτρων, για να αποκατασταθεί το δήθεν δημοσιονομικό κενό από την καταβολή αναδρομικών και αυξήσεων, με στόχο τον κοινωνικό αυτοματισμό είναι πολύ βολική για το πολιτικό σύστημα που πασχίζει να γαντζωθεί στην εξουσία, αλλά δεν γίνεται πιστευτή από τον ελληνικό λαό. Οι πολιτικάντηδες που πλούτισαν από τις μίζες και τις υπερκοστολογήσεις στον χώρο της Άμυνας με ποσά που φτάνουν τα πολλά δισεκατομμύρια δεν έχουν δικαίωμα ηθικό και νομικό να απαξιώνουν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Η Άμυνα δεν μπορεί να είναι ο εύκολος στόχος και η “Ιφιγένεια” του ξενόδουλου πολιτικού συστήματος που πρέπει να θυσιαστεί.

Η Χρυσή Αυγή στέκεται πάντοτε δίπλα στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς αποτελούν τους εγγυητές της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της διασφάλισης της δημόσιας τάξης.

Ανχης ε.α.  ΔΒ-ΚΔ
Πολύβιος Ζησιμόπουλος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-shmasia-ths-apofashs-tou-ste-gia-tous-enstolous#ixzz2r9rfCIrm

Exit mobile version