Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο κυνισμός των ΗΠΑ στην ειρηνευτική διάσκεψη για την Συρία

Ο κυνισμός των ΗΠΑ στην ειρηνευτική διάσκεψη για την Συρία

Η πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων 40 και πλέον κρατών και οργανώσεων που συμμετέχουν στην ειρηνευτική διάσκεψη Γενεύη-2 για τον τερματισμό του συμμοριτοπόλεμου στην Συρία έδειξε περίτρανα ότι οι συνομιλίες θα είναι εκτενείς και σκληρές, μη αποκλειόμενης όμως και της πιθανότητας να διακοπούν και να οδηγηθούν σε αποτυχία.

Ο Σύριος υπουργός Εξωτερικών Walid al Muallim στην εναρκτήρια τοποθέτησή του κατακεραύνωσε τους αντικαθεστωτικούς που συμμετέχουν στην διάσκεψη ως προδότες και συνοδοιπόρους των τρομοκρατών της Αλ Κάϊντα. Τόνισε δε ότι οι αντικαθεστωτικοί έχουν βαμμένα τα χέρια τους με αίμα και ο μόνος στόχος τους είναι να αποσταθεροποιήσουν την χώρα υποκινούμενοι από ξένα συμφέροντα. Ο Σύριος υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ρόλο των γειτονικών κρατών της χώρας του εξακοντίζοντας βαρύτατες κατηγορίες εναντίον του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε συνένοχο εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων που έχουν αιματοκυλήσει την Συρία, ενώ κατηγόρησε την Σαουδική Αραβία ότι με τα πετροδολάρια της χρηματοδοτεί την καταστροφή και τον σφαγιασμό της συριακής κοινωνίας.

Η ανωτέρω τοποθέτηση προήλθε από αυτόν τον άνθρωπο που οι ελληνικές μνημονιακές κρατικές αρχές κράτησαν «όμηρο» για πολλές ώρες στο αεροδρόμιο της Αθήνας με την γελοία και κατάπτυστη δικαιολογία περί απαγόρευσης των πτήσεων από και προς την Συρία, ενώ ο Σύριος υπουργός βρισκόταν καθ’ οδόν προς την Ελβετία για να λάβει μέρος στην διάσκεψη Γενεύη-2.

Η χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά ήθελε για μια ακόμη φορά να δείξει στις ΗΠΑ την ικανότητά της στις οσφυοκαμψίες, αφού είναι αυταπόδεικτο ότι και αυτή η ενέργειά της έγινε κατόπιν εντολών του λεγόμενου «αμερικανικού παράγοντα». Είναι η ίδια χούντα που εδώ και τρία χρόνια που μαίνεται ο συμμοριτοπόλεμος στην Συρία δεν έχει καταδικάσει ούτε μια φορά τις σφαγές των ελληνορθόδοξων πολιτών αυτής της χώρας από τους ισλαμιστές κανίβαλους.

Στην εναρκτήρια ομιλία του στην Γενεύη-2 ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry επέμενε στην απομάκρυνση του Άσσαντ από την ηγεσία της χώρας και τόνισε ότι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος της διάσκεψης. Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχτηκε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να εγκαταστήσουν στην Συρία μια κυβέρνηση με μαριονέτες που θα τους κάνει όλα τα θελήματα. Με ύφος κλασικού αποικιοκράτη ο Kerry δήλωσε: «Έχουμε μόνο μια επιλογή που είναι η απομάκρυνση του Άσσαντ και η τοποθέτηση μιας μεταβατικής κυβέρνησης που θα είναι αποτέλεσμα των συνομιλιών αυτής της διάσκεψης. Αυτό σημαίνει ότι ο Άσσαντ ο οποίος συμπεριφέρεται τόσο βάναυσα εναντίον του λαού του δεν έχει την νομιμότητα για να κυβερνά».

Αυτή η αλαζονική και βίαιη συμπεριφορά των ΗΠΑ είναι το σήμα κατατεθέν της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Όποιος ηγέτης χώρας ανθίσταται στην ηγεμονία των ΗΠΑ και στο αμερικανικό στρατιωτικοβιομηχανικό κατεστημένο χαρακτηρίζεται ως εμπόδιο που πρέπει να απομακρυνθεί «dead or alive». Οι ΗΠΑ εδώ και τρία χρόνια προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την Συρία και να απομακρύνουν με βίαιο τρόπο τον Άσσαντ. Οι σύμμαχοι των Αμερικανοσιωνιστών ΕΕ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Τουρκία και οικτρά παρελκόμενα όπως η μνημονική Ελλάδα υποστηρίζουν τους συμμορίτες ισλαμιστές τρομοκράτες, οι οποίοι ως γνωστόν έχουν κυριολεκτικά κανιβαλίσει τους πολίτες αυτής της χώρας.

Οι ΗΠΑ θρασύτατα δικαιολογούν την επέμβαση τους στα εσωτερικά της Συρίας ως αγώνα υπέρ της «δημοκρατίας» και των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Πριν από μερικές εβδομάδες οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν έτοιμες να επέμβουν στρατιωτικά για να αποκαταστήσουν την «δημοκρατία» τους στην Συρία. Η δυναμική παρέμβαση της Ρωσίας ανέτρεψε αυτά τα σχέδια και ανάγκασε τις ΗΠΑ σε μια υποχώρηση τακτικής και σε συμφωνία με την πρόταση της Ρωσίας για ειρηνευτική διάσκεψη. Η αρχική τοποθέτηση του John Kerry στις συνομιλίες Γενεύη-2 δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει απομακρυνθεί από τον αρχικό της στόχο που είναι η διάλυση της Συρίας κατά τα πρότυπα του Ιράκ και της Λιβύης.

Ο κυνισμός της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής περί υπεράσπισης της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Μέση Ανατολή δεν είναι παρά ο μανδύας ενός ληστρικού οικονομικού και γεωστρατηγικού επεκτατισμού των Αμερικανοσιωνιστών.

Γ.Λ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-kunismos-twn-hpa-sthn-eirhneutikh-diaskepsh-gia-thn-suria#ixzz2rS91Madv

Exit mobile version